СИНДРОМ НА ТЪРНАР ИМА ЛИ ДРУГИ КАТО НАС

• 105 111
  • 336
  •   1
Отговори
# 120
На 6г и 5м. е,ендокринолог ни назначи изследването.Малко по ниска е за годините си-98 см.Утре ще ходя да взема изследванията и да говоря с доцент Тодорова.Изследванията станаха за няма и 2 седмици,а ми бяха казали че стават от 6 до 8 седмици.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 16:10 от Анонимен

# 121
  • София
Отиди и разпитай всичко което ти хрумне. Сега би трябвало да влезнете в болница за пълни изследвания и прегледи и да ви се назначи терапия с хормон на растежа . Моето дете също е на 6г . Започнахме хормона при ръст 93 см ,  след година и половина сме с височина 105 см Simple Smile

# 122
Вчера взехме резултата,но разговаряхме с едно младо момче.Общо взето почти нищо не разбрах,освен че дъщеря ми е с търнаров подобен синдром.Насочи ни за консултация с професор Тинчева .В понеделник имам среща с нашта ендокриноложка,тя каза че ще ни препрати към докторката,която се занимава с този синдром.
Симонетка при вас всичко  наред ли е,как се развива детенце?

# 123
  • София
При нас всичко е наред, в смисъл по- нисичка е, но напредваме Simple Smile Слава Богу увреждания няма на бъбреци или сърце. Умствени проблеми нямат, това да ти е ясно Simple Smile От къде сте ? Тинчева е в педиатрията, някои майки на дечица с Търнър предпочитат да лежат в отделението по Генетика , ние лежим (както и други)  в Ендокринологията . Нас ни следи д-р Стефанова . Трябва да решиш кой ще ви следи , защото от тук нататък на всеки 6 месеца ще лежите в болница за протокол за хормона на растеж, че е по каса . Там ще те научат как да и го биеш, всяка вечер . Звучи страшно сега, но ще видиш ,че всичко ще е наред . Този хормон го слагат и на деца, които не са с Търнър , ами имат само недостиг . Ако решат да ви вкарват в болница скоро - ние ще влизаме на 02.08 в Ендокринологията . Също така ви се полага ТЕЛК . Препоръчвам ти да си го извадите . Даже ако не са променили законът, трябва да ви върнат за 3 години назад парите - по 240 лв е сега + 100 лв детски независимо от дохода на семейството .  bouquet

# 124
От София сме.От лабораторията и ендокриноложката ни споменаха че ще влизаме в болница за изследвания.Но в понеделник ще имам повече информация.Какви изследвания се правят?И мойто дете няма никакви други белези освен ниският ръст.

# 125
  • София
Прави се рентген на китка на лявата ръка , за установяване на костната възраст, консултации с : кардиолог, очен , нефролог ,  психолог , пускат се кръв и урина и хормони и профил за кръвна захар . Май това беше Simple Smile

# 126
Разликата в отделенията по генетика и ендокринолигия предполагам че е голяма.Какво трябва да знам накъде да се ориентирам?

# 127
  • София
Незнам каква е разликата, може би зависи от лекаря който ще ви следи в кое отделение ще е . Дали генетик ще ви следи или ендокринолог. 

# 128
Вчера минах на консултация.Мозаечен кариотип е.Доцент Стефанова ще я следи.На 3.08 влизаме в болница.

# 129
  • София
Щом сте при Стефанова, ще се засечем, ние сме там от 2.08 Simple Smile

# 130
Здравейте , момичета и ние в сряда( 3.08.) влизаме в клиниката по генетика, но аз сега чувам , че може да се лежи в ендокринологията. Как е положението там? Моето момиченце е на 2г. и 8м. До сега сме били само веднъж в клиниката, тогава малката беше едва на 2 месеца. Ще се радвам ако, някоя от вас ще лежи в генетика или поне да може да се срещнем там.

# 131
Отиди и разпитай всичко което ти хрумне. Сега би трябвало да влезнете в болница за пълни изследвания и прегледи и да ви се назначи терапия с хормон на растежа . Моето дете също е на 6г . Започнахме хормона при ръст 93 см ,  след година и половина сме с височина 105 см Simple Smile

Здравейте, а на колко годинки беше детенце по времето , в което започнахте да слагате хормона?

# 132
  • София
На 4г и 8м Simple Smile

# 133
А те лекарите ли преценяват от каква възраст трябва да се започне с хормона или е по желание на родителите?

# 134
  • София
При изоставане в ръст . Изостанахме в ръста , влезнахме в болница за пълни изследвания ,  прави се рентген на китка на лява ръка за да се определи костната възраст. Нашата тогава отговаряше на 2.8г. След 1 година биене на хормон ,  детето порастна с 9- 10 см (  не помня вече ) и костната и възраст беше мръднала с 1 месец само. Аз тогава се притесних , че с толкова малко е минала напред и др Стефанова ми обясни , че така е най -  добре ,  защото ако костната възраст изпревари календарната ,  ще спрът хормона ,  дори и да е по - ниска .

Общи условия

Активация на акаунт