Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на синдрома на Търнър при бебета?
Как се развиват нещата с момичетата със синдром на Търнър?
Какви са възможностите за деца със синдром на Търнър?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на синдрома на Търнър при бебета?
Симптомите на синдрома на Търнър при бебета обикновено включват отоци по стъпалата, пухкави ръчички, къс врат и понякога липса на едно ухо. Освен видими симптоми се прави кръвен тест за проверка за липсващ X хромозом. Ранните признаци могат да включват лимфедем - подуване на задната част на стъпалото.
-
Как се развиват нещата с момичетата със синдром на Търнър?
-
Какви са възможностите за деца със синдром на Търнър?
Възможностите за деца със синдром на Търнър могат да варират при всяко момиче, като степента на развитие на половите органи играе важна роля. Инвитрото е сложен процес, който може да бъде предизвикателство за жени с този синдром. Осиновяването също е възможност, която не е била пренебрегвана от много жени със синдром на Търнър.
-
Какви са симптомите на синдрома на Търнър?
-
Как се диагностицира синдромът на Търнър?
.Но всъщност така започна моя кошмар.Бебка се роди с този синдром и липса на длан и пръстчета на лявата ръчичка.Шока беше невероятен.Виждах само гънката на врата,перпендикулярните уши,подутите крачета и липсата на ръчичка....
Не знаех нищо за този синдром,само това което ми обясняваше педиатърката по време на раждането....Решението,което взех беше трудно и мъчително.Бях решила да я оставя в дом и така и сторих.Изписаха ме сама на 04.06.И така....започнаха едни безкрайни дни и нощи ,изпълнени с много страдание...Слава на Бога,това не продължи дълго.След като се прибрах,прочетох доста информация относно синдрома ,намерих този форум и се свързах с adi_pam.Имах страшно много въпроси,на които нямаше кой да ми даде отговори,освен ако не е живял с такова дете.Оказа се,че нищо не е толкова страшно,колкото изглежда.Благодарение на нея навреме си прибрахме бебка.Още преди да я преместят в дома.И веднага постъпихме в Педиатрията на изследвания.Първите изследвания,които и направиха бяха на бъбреците и сърцето и слава богу там нямаме проблеми
.Сега в края на септември ще ходим пак да видим мозъка и ръчичката.Нямам търпение....Надявам се и там всичко да е ок!Иначе тя е много сладка и ние всички много я обичамеее
И пак искам да благодаря....Благодаря ти Таня!!!!
А много ни се иска да и направиме,защото наистина са доста лошо разположени..
). Въобще всички мами с такива дечица ако могат да споделят... Ние ще влезнем в педиатрията началото на октомври и не знам какво да очаквам като изследвания... гледали сме само сърцето и там всичко е наред. Интересува ме външните белези ще се проявят ли в процеса на растеж на детето или не, с каквото се е родило с това си остава... . Не съм говорила още с генетик защото не съм в София за лятото, а докато се приберем ще се побъркам от притеснение...
. Надявам се някой да отговори

. Е, поотрасна малко и му направиха пластика, сега е пич та дрънка.
Цунки!
.Ако имаш скайп можеш да ме потърсиш като bai_sister.А иначе се казвам Мария Върбанова.
ама
Ние сме много малки - на 2,8г сме и все още не сме почнали хормона въпреки че сме ниски 84 см я измерихме преди 3 дни