Египет-Страна на Фараони-6

• 32 963
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер!
Моите най изкрени извинения за отцъствието!
Тук едни болести сани подгонили, тъкмо се оправи, и времето напече излезнахем и пак сме със сиропите!
Другото кувейтче, къде е ? Grinning Днес съм поднесла кафе на нейна територия, с никакво внимание не бе удостоено. Crossing Arms Laughing

О Ноя как съм те пренебрегнала!Небе душо!
Ако се натискаш да сервираш в първа класа,most welcome , преотстъпвам ти с удоволстие!там наистина трябва да си 8ръка !

Креми, и вие ли така сервирахте в първа класа  Twisted Evil Joyили е запазена марка на сватето???

Това си е специалитет на Сватето ти!
Аз си се моткам из икономична, може да са много маймуни но не са с великите изисквания!НЕ мерси!
А за хляба ох това беше първия арабски хляб който съм яла!
Това беше в заветната 2000 година в дубай на един ресторантна канала!много  готино место!
Няма да забравя изядяхме ли 2 питки и идваха да сменят панера с нов топъл хляб!
В кувейт не  съм яла такъв! Crossing Arms Cry
Но и аз винаги съм искала да ида в египеъ и рано или късно и това ще стане!Иншалла!
Ще ви разкажа за една моя случка как без малко да ме направят египетска снаха! Joy Joy Joy Joy

# 211
С този хляб ме накарахте да се сетя за истинския ми първи сблъсак с арабия!
Това беше в дубай, как вси1ки зяпахме като треснати като ни донесоха бутилкатаминерална вода и купа със цели зелнчуци, беше много странно, нозеленчуците бяха цял домат, цял пипер, големи листа зеле и т.н,всички се споглеждахме многозначително и накрая един "Ганьо" заръфа моркова!
тогава много се впечатлих отпалмите от чистотата, от тогава си обичам Арабия!

# 212
Здравейте
Да ви дам рецептата за тези арабски хлебчета - тук го наричат Arabisches Fladenbrot.

Продукти
1/2 кубче от мая
50 мл вода
500 брашно тип 405
10 гр сол
100 мл. зехтин, маслинено олио
200 мл. вода
Приготовление
Маята в 50 мл. вода се накисва хладка вода и престоява 10 минути
отделно в една купа се слага малко брашно, около 1/2 от общото количество брашно и вътре по средата се изсипва вече втасалата мая + солта, омесва се каша, която също се остава да престои 15-ина минути. След това към тази смес се прибавя първо зехтина на малки порцики, после брашно, после 200 мл. вода и пак остатъка от брашното. Омесва се всичко и върху гладка повърхност се меси още на ръка около 5-10 мин, да стане гладко тесто. Правят се топки, около 8 броя излизат от тази смес, и се оставят да престоят около час и половина да втасат на топло, покрити с навлажнена кърпа т.е. слагате ги в тава например и тавата покривате с навлажнена кърпа. След като престоят вземате една по една топките и с точилка ги разточвате на дебелина 1-2 см., подреждат се отново в тава с намазнена хартия и се пекът при предварително загрята фурна 250 градуса за 12-ина минути.  Тъй като разточени заемат много място се налага да печете два пъти.
   Играчка си е да направите такива хлебчета, но пък са много вкусни, сервирам ги с печено месо и сос, супа, салата...по ваш избор

Да ви е сладко и хайде на работа   chef...отнема доста време

Клементина,благодаря много за рецептата!  bouquet
Аз ще я пробвам непременно!Сигурно ли е,че не става от този кухия хляб??Досега все за такива гледам рецепти,а този мекичкия ми се е превърнал във фикс идея вече. Tired
Бе аз ще го пробвам пък....

П.П. След като втасат топките,направо ли се точат,без да се премесят? После не втасват,след като са разточени - направо се пекат?
Леле,ако стане като в Кайро....

# 213
И още се сетих- пак за ядене... Mr. Green
В Египет ядохме едно сирене - изглеждаше като бг саламурено сирене,но беше лимонено жълто на цвят и с по-друг вкус!Лелеее,как ми хареса  ooooh! Исках да си купя един калъп за БГ.
Та как се казва това сирене и от какво се прави?

# 214
Гале, мерси за поздрава. Heart Eyes Дай да направим албумът на нашата любима приятелка публичен, че толкова красота и надареност не върви да са само за вътрешна консумация. Mr. Green Laughing

Ще ви разкажа за една моя случка как без малко да ме направят египетска снаха! Joy Joy Joy Joy

Настанявам се удобно и цялата съм в слух . Laughing Heart Eyes Оправяйте се бързо, как е времето при вас?

pina, те ги мятат в специална пещ, може би и това е от значение.

# 215
Ноя,аз ефекта на пещта ше го докарам! Peace Слагам там по 2 тави да се загрят и между тях...по руските форуми дават идеи.
Аз от "кухия" арабски хляб правих и го докарах,сега да видим този!  chef

По-напред гледам сте писали за певци и е спомената Нанси Ажрам - ама тя е ливанка,не е египтянка.Аз мнооого я харесвам!

# 216
  • Варна, а по празниците в Ямбол
аууууууууууууууу галенцееееееееееееее страхотен поздрав!!!!!!
Много мой любим филм и мног олюбима моя сцена!!!! Hug Hug Hug Hug Hug

Това ме поодсеща да си го дръпна и да си го изгледам като се прибера!!!
Благодаря!  bouquet

# 217
Та това се случи на полетите кувейт-египет, египет-кувейт!
Както се сещате това е двоен курс за 1 ден защото е близка дестинация, но всепак полета е 3ч и половина и имного сървиз,много храна много нещо,пушак се вдига, за цялото това време не можеши малкото име да си кажеш!
Та на този полет винаги е full load винаги се пука по шевовете  този полет!и е абсолютна лудница, всеки е луд с номера си а някой са с цяла програма!
та на един такъв полет кабината е като коледна елха светнала от колове-/натиснати бутони/ и чийфа идва и казва да изключим коловете!и тръгвам аз от седалка на седалка да изключвам и да се бутам по дупетатана хората и да им обясня че с нежните си дупета са натиснали и без това зациклените копчета! едно дете на около 4-5 годинки е натиснало и то така,но то просто си е играло и аз му казвам дане го натиска че аз ще дойда! hahahaнесе уплаши вобще хлапето!А майка му му обясняваше на арабски!и му каза дане бута копчетата!
отивам си тъкмо до стейшъна и хоп пак кол, отивам и го изключвам и го питам като ме вика да ми даде сега една целувка, като се засрами, а винаги се срамят децата, и така побъбрихме си с майката и хлапето много сладко и го питам да ми дадецелувка то не иска аз го целунах и муоставих отпечатък от червило, ех че кеф беше , какво гледане, къде му е отпечатъка!
след нямаи 1 минута пак , натиска и тогава минава един стюард и пита хлапето какво иска а то се обръща на арабски и му казва да извика БАТТА, ще ме разбеjavascript:void(0);
rotfImboрете вие арабско разбиращите! Joy Joy Joy Joy Joy Joy rotfImbo rotfImbo
та идва стюарда и ми казва че искало детето с мен да говори той да си вървял, целия полет разбра за това хлапе!
След няма и една седмица и аз съм на същия полет и хоп пак това хлапе със семейството си, и пак бяха едни колове едно чудо! и все баттами викаше, мнго сладко!
преди да кацнем майката ме извика да ми благодари за полета  и че синът и я питал неможе ли да се ожени за мен и да си ме вземат у тях! newsm51 smile3534

Последна редакция: сб, 27 окт 2007, 22:08 от um_sami

# 218
Еееее, най-после излезнах от кухнята. Вие чакате питките, но тестото ми не пожела да втаса и това си е  #Cussing out. Аз ви разправям, че изобщо ме няма по тази част, а вие все там ме набутвате Blush  Laughing.
 Joy  Joy  Joy Малка шегичка, сватенце   Hug. Може и да не съм пекар, но ако разчитаха на мен, децата наистина щяха да си останат гладни  Blush  hahaha.  

Клементина, мерси много, че си ме отменила с рецептата. И аз имам същата рецепта, но никога не съм пробвала да си ги направя у дома /може сега да ме заразиш, знае ли се  Mr. Green/, макар че много ги обичам. Само да добавя един интересен факт към въпроса. Точно този хляб е много евтин /5 пиастъра/ в Египет. В миналото Ануар Садат /предишния президент/ се е опитал да го увеличи, тъй като цената не покрива разходите по производството му, но целия народ се е дигнал на гражданска война. От тогава никой не смее да пипне цената. Всичко друго - да, но не и хляба  Twisted Evil.
Креми, най-после се сети и за нас  Confused. Къде хайманосвате с малкия юнак  Laughing. Чакам историйката  Twisted Evil.

Ох, днес ми се разказа играта  Crazy. Цял ден подготвям покани, уговарям представлението и т.н. за рожденния ден на Рая. Миналата година се зарекох да не правя големи партита, а тази пак се излъгах  ooooh!. Ако идващия петък съм все още жива /партито е в четвъртък/, значи нищо не може да да ме уплаши  Twisted Evil.

# 219
Хех-хееее,Ум Сами - за малко да ти излезе късмета с "млад мъж"  Laughing

# 220
elip, този хляб само в Египет ли се прави?
Брей,много евтино - 5 пиястра,то толкова имам и сега - останаха ми малко египетски парички,дано имам сгоден случай да си ги похарча  Rolling Eyes

# 221
pina, първо да ти кажа и много се радвам, че споделяш и твоите преживявания от Египет. За сиренето не съм виждала друго жълто освен техния "Миш", който представлява обикновено сирене, но го оставят доста време да престои и да остарее, както се казва. Става по-соленко и жълто на цвят. След това може да го смесят с домати, лютиви пиперки или друго сирене. А другото се нарича "Руми" и е като нашия кашкавал, но по-сух. Това ли имаш предвид или нещо друго си опитвала  newsm78??? Тези хлебчета предполагам се правят и в другите арабски страни, не само в Египет. Поне тук в Сауди ги има.

Малко се учудих от разказа за сватбата в Хургада + салона за красота,но вероятно и там живеят всякакви хора.
Защо??? Какво те учуди в разказа /да не съм забъркала някаква каша  Mr. Green  Joy/???

А, Креми, много сладка историйка  Laughing. Не се смятам за много разбираща арабски, но Батта означава Пате/нце/  Twisted Evil  Joy.

# 222
А, Креми, много сладка историйка  Laughing. Не се смятам за много разбираща арабски, но Батта означава Пате/нце/  Twisted Evil  Joy.
Точно това имах предвид
Целия полет разбра че това дете ми вика патенце, така  си казват на по пухкавите момичета!
А аз тъкмо бях понапълняла от тези ми ти фатаири! #Cussing out hahaha

# 223
  • София
Може ли и аз да се включа в страхотната темичка  Hug

Сега я виждам и се връщам да я изчета.

# 224
Може ли и аз да се включа в страхотната темичка  Hug

Сега я виждам и се връщам да я изчета.
Здравей, elix. Добре си ни дошла.

Общи условия

Активация на акаунт