Египет-Страна на Фараони-6

  • 32 730
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 852
Леле ще ги сънувам тези вкусотии, арабски хлебчета, баници с кайма и сладки плънки, те това е като не съм кулинарка като вас, ще е само очи пълни, ръце празни ....

Като се порових из нета, доста рецепти за някакъв египетски хляб "eesh baladi" ми попаднаха, това ли са въпросните кръгли хлебчета, които pina е показала  newsm78 A Um Ali, също е египетско май  Flutter

Креми, много сладка история  Simple Smile повдигна ми се настроението, детето от малко с вкус е било  Peace

Pina, elix добре дошли!

# 226
  • Мнения: 1 184
A Um Ali, също е египетско май  Flutter
Да, даже е любимия десерт на сватето  Mr. Green  Joy. Утре ще ви напиша малко рецептички ако искате на типично Египетски ястия /за това ме бива  Twisted Evil/.

# 227
  • Мнения: 652
Здравейте момичета, чета всичките теми, барабар с китайската и съм захласната. Страхотни разкази и обаятелно домакинство Grinning.
Аз много харесвам арабската кухня - у дома постоянно са в някаква експериментална рецепта. Предполагам, че на мъжа ми му харесва - поне не е отишъл още да вечеря при майка си. Ще се радвам да споделите боен кухненски опит.
Пина, ти ме заинтригува - би ли обяснила по-подробно това с тавите?

# 228
  • Мнения: 3 463
Добро утро на борда на лаваца Grinning



elix, shedi, welcome

П.П твърде голяма снимка.Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела
 Хера


Мерси, Хера, коригирах я.

Последна редакция: нд, 28 окт 2007, 14:11 от Noia

# 229
  • Мнения: 1 655
Добео утро раннобудковци!
О  Ноя специалист стана в поднасянето на първокласно кафе!
Браво!Кога стана стиордеса, кога в първакласа скокна!Опасна си ей!
Аз ходя като муха без глава.че пак гастрит ме е подгонил Confused

# 230
  • Мнения: 11 743
elip,нищо няма да си сбъркала с разказа за сватбата.Ние попаднахме на центъра,района беше със силно африканско излъчване - демек мръсно,бедно и т.н.Ние решихме,че хората там - в провинциално градче са много бедни - поне така изглеждаше.Е, явно сме сбъркали и слава богу.
Давай моля те египетски рецепти!  Praynig
Моя милост е кулинар
 и ще стане цар ....    на Египетската кухня! Party Нищо,че сега съм на диета  Confused


Сиренето по-скоро беше като нашето сирене,не кашкавал.Ама не беше жълто само от вън,ами и от вътре (не изглеждаше да е от старост).Бе,както и да е!Като ида пак,ще го разпозная.И вкуса му малко по-друг ми се видя  newsm78

shedi,като правиш хляб и искаш да е печен като в каменна зидана пещ - понеже там хляба се слага директно на нагорещения под,опитвам се да имитирам ситуацията.. Laughing
Слагам 2 големи тави - на фурната,за да са от край до край - едната най-отгоре,другата долу,но не на пода чак,даже към средата.Загрявам фурната заедно с тавите.После готовото хлебче го мятам директно на нагорещената долна тава и затварям.Така се изпича като в пещ.Не залепва на тавата,тя нали е гореща.Само после има да миеш много тави....


За стюардесите - А380 литна най-вече за първия си полет от Сингапур за Сидни!  bouquet
Хайде да ни поканите там,по едно кафе да сервирате  Mr. Green (аз не пия кафе,но нищо)
Голям ми е мерака на този самолет - гледах си на карти и ми се падна,че скоро ще летя с него.... Thinking

# 231
  • Мнения: 1 184
Добро утро, фараонки  Hug.
Сватенце, присъединявам се към комплиментите на Креми. Кафето ти е наистина трепач и поднесено с финес .

shedi, . Ще напиша след малко няколко рецепти на типично Египетски ястия /дано само ако ги пробваш да не изгоним този път мъжът ти при майка му  Twisted Evil/. Аз самата се опитвам да готвя по Египетски, но много побългарявам ястията. Папи обаче е добричък и не се оплаква /а майка му е далече  Mr. Green  Joy/. Накрая като му писне ме завежда в Египетски ресторанти и работата "заспива" Joy.  
Вчера като си говорихме за Египетския хляб забравих да кажа, че има три вида хляб в Египет /Ани е споменала за единия  Hug/.  Първия е "White Pita Bread"  - белия пита хляб, който е същия като Американския пита хляб и се замесва само с бяло брашно. Нарича се Аиш Шами. Другия хляб е Аиш Балади. Брашното е смес от бяло брашно и люспите от пшеницата. А третия вид е Аиш Макамар – черен хрупкав пита хляб. Същия е като Аиш Балади, но се пече по-дълго докато стане като хрупкава коричка. Използва се за Фата /хлебчетата в салатата Фатуш/.
А сега за желаещите започваме със закуската  Mr. Green. Тя обикновено се състои от боб /Фул Мадамис/ /боба е същия като нашия, но има различен начин на приготвяне/, бобови тортички, яйца и/или нещо като нашите туршии от мариновани краставички, чушлета, морковчета, малки лукчета, лимончета, репички и всичко, което ви дойде на ум и може да се маринова  Twisted Evil. Освен това в закуската може да се включат и сирена, мармалади и др.

Бобени тортички /Та`мия или Фалафел/
2ч.ч. обелен бял голям боб /сигурно като нашия Смилянски фасул, но обелен/, 1/2ч.ч. пресен копър, 1/2ч.ч. пресни листа от кориандър, 2 глави лук, 10 скилидки чесън, 1/2 ч.ч. листа от магданоз, 1 глава праз лук /само стъблото/, 1ч.л. сода бикарбонат, 1ч.л. cumin или на арабски камун /ако някой се сеща българското наименование да ми каже, че не ми е ясно  newsm78/, 1/2 ч.л. много лют червен пипер /по желание/, 1-2 ч.л. семена от сусам, олио и сол.
Накиснете боба във вода цялата нощ. Подсушете го на сутринта и смелете заедно с копъра, кориандъра, лук, чесън, магданоз и праз лук. След това добавете другите подправки, содата и замесете. Оставете сместта да престои на стайна температура за около 1 час.
С мокра лъжица или мокри пръсти вземете малко от сместта и го оформете на кръгли дискчета, около 5 см в диаметър и около 1 см дебели. От едната страна ги напръскайте със сусама и ги изпържете до кафяво. След това ги поставете върху салфетка да попие олиото.

Обеда и вечерята следват  Twisted Evil. Само да кажа, че може същите неща, които ще напиша да се приготвят и в други арабски страни, но аз ще напиша рецептите по Египетски метод /поне както свекърва ми ми е обяснявала, не че съм ги пробвала  Blush/.

# 232
  • Мнения: 1 184
elip,нищо няма да си сбъркала с разказа за сватбата.Ние попаднахме на центъра,района беше със силно африканско излъчване - демек мръсно,бедно и т.н.Ние решихме,че хората там - в провинциално градче са много бедни - поне така изглеждаше.Е, явно сме сбъркали и слава богу.
pina, има и по-богати семейства, но няма да са толкова много предполагам. Нашите роднини например мисля, че не са бедни, тъй като като им видях къщата беше нещо огромно и обзаведена доста добре. Освен това и гостите на сватбата не бяха много бедно изглеждащи  newsm78. Но всичко разбира се беше в Египетски стил /освен може би нощтните заведения  Twisted Evil/. И ние на следващия ден обиколихме градчето и видяхме доста бедни хора. Обаче посетихме един трепач рибен ресторант, който макар и малко неугледен на вид, предлагаше една от най-вкусната морска кухня, която съм опитвала  Mr. Green /а аз по принцип не обичам риба  Wink/.

# 233
  • Мнения: 7
Добро утро Grinning,
Като видях поста на Евелина, веднага придобих ищах да сервирам кафето. Grinning


Евелина, добре дошла.  bouquet Чувствай се у дома  сред почитателките на твоето изкуство. Hug Издай нещо от кухнята като за начало, от кога датира любовта ти към танца, какво остава скрито за  обикновения зрител?



Здравейте дами,
аз не се включвам с мнения по тази тема, но чета с голям интерес и се надявам Евелина да отдели от времето си и да ни разкаже интересни неща от своя професионален живот.




Здравейте танцьорки  Hug.
Добре дошла Евелина. Много се радвам, че успя да се добереш до нас. Ако не те затруднява би ли ни казала също къде в БГ има школи по бели-дансинг /мисля че имаше една в Пловдив, но не съм абсолютно сигурна  newsm78/ и дали този вид танци се научава след определени тренировки или наистина трябва да си роден за това /както казват хората/. Изобщо когато имаш време ни кажи всичко, което ти идва на ум за твоето изкуство, тъй като аз лична съм голяма фенка на бели-дансинга  Mr. Green.


Добро утро и здравейте отново!  bouquet
Много се радвам че има  все повече хора които се интересуват от Ориенталските танци! Виждам че някои от вас живеят в арабският свят, което предполага че имат поне малко повече изградена представа за този танц.
Моят интерес към танците е още от малка. Ходила съм на класически балет и модерни танци но, всичко това на много любителско ниво. От началото на 1991 живея в Италия ( женена за италиянец).
Към Ориенталските танци се насочих от чисто любопитство след като разбрах че в съседния ни град има такива курсове. Това беше 1996 г. Мислех си че италиянките няма на какво да ни научат нас българките   “дето ни е в кръвта ориенталското”  (това е често употребяван израз по форумите които чета или изобщо в Бг) Но,.......грешно! Thinking  Оказа се че мойта представа е била напълно погрешна за този танц.  newsm78 В Бг много често го оприличаваме с Кючек. А това в действителност няма нищо общо ( поне не с нашта представа за кючек). Нито музиката нито ритмите са еднакви. От там съответно и движенията. Оказа се че това което видях беше нещо изключително красиво и увлекателно. И така започна мойто любопитство и любов към това изкуство!
Казвам ИЗКУСТВО, защото Ориенталският танц е това! И като такова, има история, техника и сърце! Hug
Правилното му наименование е Ориенталски танц  (от арабски Raqs-танц и Sharqi-близкоизточен) А не Belly dance. Може да погледнете в сайта ми на страница ЛЮБОПИТНО или в ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦ. Не трябва да се бърка с индийският танц както често се случва в Бг поради липса на информация и познания.
Така започнах да уча с различни местни преподаватели и инструктори от чужбина които преподават в Италия, посещавайки многобройни курсове и семинари на професионално ниво. В последните години пътувам до Египет където участвам в най-важният фестивал по Ориенталски танци “Ahlan Wa Sahlan” организиран всяка година от известната хореографка на едни от най-големите звезди: Raqia Hassan. Именно в Кайро имах вазможността да задълбочa и усъваршенствам моите познания и стил с най-добрите квалифицирани и авторитетни Майстори и хореографи в това изкуство. Там се запознах и с моят настоящ египетски преподавател Заза Хассан. Laughing  Това е един от най-значителните и най-знаменитите и обичани световноизвестни представители на това изкуство! Слава богу живее в Париж, което ми позволява да пътувам по-лесно, тъй като е по-близко до Италия. Дипломирах като професионален преподавател в неговата школа “Centre Artistique Zaza”.  Освен това го каня често в мойта школа в Италия, където води интензивни семинари. Надявам се скоро да мога да го поканя и в България! Но преди това трябва да се постави едно добро начално ниво което все още липсва силно.
Когато започнах да преподавам в България все още нямаше почти никакви школи. След не много време започнаха да изникват изведнъж. Сега в момента се предлагат много курсове по ориенталски танци. В това няма нищо лошо естествено ако пренебрегнем факта че, преподавателите нямат никаква професионална формация. Или по-скоро е повърхностна, импровизирана професионалност.  Rolling Eyes За съжаление това е истината. Това което се случва е че се копират масово движения от разни видео материали от които ризултатът е една повърхностна имитация без никакъв квалитет. Това мое мнение се потвърждава и от ученичките които идват на мойте семинари след като са учили и другаде. Не само не са научили нищо, но са научили и погрешни движения и навици които много трудно после се “изчистват”.

Тук мога да отговоря на Noia че това което за обикновения зрител остава често скрито е Истинския професионализъм от Импровизирания.  Sad Тоест всички тези тънкости в танца които опознаваш благодарение на многото вложен труд, учение и инвестиция върху себе си, задълбочавайки познанията в тази дисциплина за да постигнеш по-високо ниво на усъвършенстване и все по-добри резултати. С две думи Професионален подход! Нещо на което не може да те  научи видеоматериала.

В мойта школа Ориенталският танц се преподава в абсолютно пълен респект към автентичната арабска култура и традиция. Само чрез едно сериозно отношение и професионален подход в преподаването и разпространяването на този танц можем да допренесем за артистичното му възраждане и разцвет, подобрявайки имиджа и квалитета на това изкуство.

Професионализма в едно изкуство изисква преданост, всеотдайност,скромност и инвестиция върху себе си. Аз продължавам непрекъснато да се уча и усъвършенствам защото винаги има какво още да научиш.  Wink

За да постигнеш добри резултати не е задължително да си роден за това. Вярно,...талантът помага но, само с талант не се стига далече. Трябва и труд, да работиш върху себе си! Но всичко зависи и каква е  целта която си си поставил. Не всички идват на лекции защото искат да станат танцьорки или преподавателки. Всеки си има своята мотивация. Но преди всичко, още преди да се започне да танцува трябва да се “настрои” тялото. То е като един инструмен. Колкото и да е добър музиканта,... ако инструментът не е акордиран няма да излезе нищо свястно от него. Така е и с тялото. Ако ни липсва основата каквото и движение да направим няма да е качествено. Това означава че първо трябва да работим върху правилната стойка, способността да изолираме отделните части на тялото (наи-характерното за този танц) и съзнателното изместване на тежеста на тялото: както на място, така и в движение Всичко това е свързано и с техниката на правилно дишане за да може движенията да са плавни а не да изглеждат като сдървени. Без да забравяме и координацията между тях. Тази подготовка е и един вид медитация. Да опознаем тялото си и да постигнем пълен контрол на движенията. След което се преминава към всички технически аспекти в танца: техника на движенията и различни комбинации и вариации, опознаване на различните арабски ритми, анализиране на музикалната структура в различните стилове и съответните инструменти във всеки един от тях, характеристики и особености на стиловете, използване на различните аксесоари, сценично поведение, жестуалност и изразителност, импровизация,интерпретация и т.н.

В този танц няма хореография,...всичко е импровизация. Една добра танцьорка трябва да може да импровизира задължително! На запада често се учат хореографии като по този начин ученичките имат чувството че са научили нещо. Тази концепция не съществува в арабският свят. Хореографията не ти позволява да развиеш индивидуална креативност и личен стил в танца, които са много важни! Всичко това естествено без да се забравя добрата начална техническа подготовка. Като един език: колкото повече думи научаваш и тяхното коректно произношение и граматика на езика, толкова повече можеш да успееш да изразиш със свои думи определена концепция.

Тялото не е нищо друго освен един инструмент, който превежда музиката в движение, проектирайки индивидуалната ни емоционалност.

И с тази философия приключвам че стана малко дългичък "разказа".  Heart Eyes

Дано не съм ви отегчила Confused

Тук си говорите за такива вкусотии че ми отворихте апетита Grinning
Аз често се захранвам с мароканска кухня: кус кус, тажин, бастела, харира,......хмм Crazy

Прегръщам ви за сега и отивам да поспя че все още не съм си лягала от вчера Joy




# 234
  • Мнения: 341
Добро утро и от мен!!!
Ноичка,много ти ароматно кафенцето...ударих до на един дъх. Hug
Ели, голяма си фурия с тези рецепти. Heart Eyes Започвам да си ги записвам,че току виж у дома им излезне късмета да им спретна нещо по арабски.
Евелина,много хубаво разказваш за ориенталските танци.Въобще не се притеснявай за размера на поста си.Може да е голям,но е много стойностен.Приятна почивка на теб и те чакаме с продължение.
shedi,elix добре сте ни дошли!Настанявайте се удобно.
А другите фараонки къде са?Оправяте ли се с новото време?

# 235
  • Мнения: 1 852
Добро утро и мерси за ароматната Лаваца  Hug А някой по-засукан стюарт за поднасяне на кафенцето да се намира  Twisted Evil

Евелина, много увлекателен разказ - изчита се на един дъх. Включвай се когато можеш, тук сме се събрали ценителки на ориенталския танц  Grinning Ти традиционния raqs shakri ли си учила и преподаваш, кои други стилове са популряни също?

Ели мерси мила за рецептите, ако ми дойде музата някой ден току виж съм се опитала да спретна нещо  Money

Креми, бързо оправяне,  Как е Сами, излизате ли в това лошо време?
мен пък от сутринта ме мъчи едно гадно главоболие.... и работа ме чака бол  Confused

# 236
  • Мнения: 1 184
Евелина, благодаря много за информацията, която си ни представила за ориенталските танци. Знаех си аз, че не е лесно да се танцува по този начин  newsm78, но поне добрата новина е, че мога да се науча  Mr. Green. Определено подхрани интереса ми към това изкуство.
И тъй като предполагам поогладняхте от танцуване  Twisted Evil, да продължа с още малко рецепти за желаещите.
Fatta Al-Lahma – Фата с месо
2кг агнешки врат или 1кг телешко месо, 2 глави лук, 6 зрънца кардамом, 6 мастикови зрънца /това не знам с какво може да се замести/, 2 ч.ч. ориз, 20 скилидки чесън /счукани/, 2 с.л. оцет, 2 хлебчета от хрупкавия хляб, олио, сол, черен пипер.
Сложете вода да заври с лука, кардамом, мастиковите зрънца и подправките. Добавете месото и варете до омекване. Отстранете месото от бульона, махнете кардамома и намачкайте сварения лук нацяло. Отделно нарежете хляба на малки квадратчета около 2 см и ги поставете в съда за сервиране. Запържете чесъна до леко златен цвят. Добавете оцета и варете около 3-5 минути. Изсипете го върху врящия бульон и го оставете на тих огън около 7 мин.
За да аранжирате съда за поднасяне, напълно намокрете хляба с врящия бульон и отгоре наредете много дебел слой варен ориз. Намокрете ориза с остатъка от бульона. Отгоре или отстрани наредете месото.

Това ястие много го тачат. По същия начин може да се направи и с пилешко, като отгоре ориза се покрива с кисело мляко подправено с чесън.

Кошари
3 големи глави лук, нарязани на кръгчета, вода, олио, 2 ч.ч. ориз, 1ч.л. сол, 1 и половина ч.ч. кафява леща, 250 г малки макарони, 1 малка консерва нахут.
Отделно се прави Чили Сос. Продуктите са: 6 скилидки чесън, счукан, 2с.л. бял оцет, 1 кутийка доматено пюре /около 170г/, 1ч.л. кимион, ако обичате лютиво прибавете чили червени чушлета, 1ч.ч. нарязан магданоз, същото количество нарязан пресен кориандър, 2с.л. зехтин.
Стъпка 1: леко задушете лука до покафеняване, след което го извадете върху салфетка да се подсуши. В тенджера сложете 3ч.ч. вода с няколко капки олио да заври, добавете ориза и солта. След като водата заври отново, намалете температурата и варете до готовност. Измийте лещата и след това я сварете до омекване. Сварете макароните до омекване и след това ги отцедете. Сварете нахута и го добавете към лещата.
Стъпка 2: Шатта – чили соса
В блендер пюрирайте много добре скилидките чесън, зехтина, оцета, доматеното пюре, малко сол, кимиона, магданоза, кориандъра, 1 ч.ч. вода и чушлетата по желание. След това сложете пюрето на огъня докато сместта заври, намалете температурата и го оставете на много слаб огън до готовност.
Ястието се поднася като в чинията за поднасяне се сложи пласт ориз, пласт леща и пласт макароните с нахута. Най-отгоре се залива със соса. Може да се гарнира със запържения лук, но ние не го обичаме, така че го пропускам.

Макарони Бешамел с кайма
450г макарони, сварени до омекване, 100г масло, 3с.л. сирене чедар, но става и с нашия кашкавал, 1/2кг кайма, 2ч.ч. бешамел сос със сирене чедар, 4с.л. доматено пюре, сол, червен пипер, вода ако е необходимо.
Смесете доматеното пюре и каймата, добавете малко вода и го задушете до готовност на доматеното пюре. Намажете една тава с маслото. Смесете макароните и 1ч.ч. бешамелов сос и половината от това разстелете на дъното на тавата. Залейте доматената смес с кайма и отгоре покрийте с остатъка от макароните. Отгоре напръскайте със сиренето и разтопено масло. Поставете тавата на най-долната част на фурната на 350гр до готовност, след което преместете тавата на средния стилаж за да се позапече до златен цвят.

Изобщо бешамеловия сос го харесват много. Правят и много зеленчуци с бешамелов сос. Мога да ви дам няколко рецепти ако ви харесват тези ястия. Друго нещо което много харесват е така наречената молокхия. Това е нещо като нашия спанак, но е по-различно на вкус. Ако искате мога да дам и за това няколко рецепти да пробвате обаче със спанак, тъй като в БГ го нямаме това растение.
Малко почивка и продължавам с десертите  Twisted Evil.

# 237
  • Мнения: 652
Благодаря на всички за посрещането и за разказите, и за рецептите.
Евелина, посещавах за малко курсове по ориенталски танци - не бих могла да преценя доколко е била добра водещата, но имах усещането, че съм участвала в нещо специално.
Пина, последен въпрос - тавите ги захлупваш една върху друга, след като сложиш хляба, нали?
Прощавай, че питам пак. Embarassed

# 238
  • Мнения: 1 184
Готови сме със задачите за днес и ви пиша 2 рецепти за десерти  Mr. Green.
Започвам с любимия на сватето ми:
Ум Али /Майката на Али/ - десерт измислен от тази жена
1 пакет ру`аа /вид начупени кори хляб, като кракъри, които се продават в суперите на кръгли пакети по 300г/ или 1/2 кг гулаш /като нашите кори за баница/, 1ч.ч. смесени ядки, 1с.л. настърган кокос, 1с.л. обезсолено масло или сметана, 2ч.ч. добре подсладено мляко.
Изсушете корите, по 1-2 листа наведнъж, за 1-2 мин в загрята фурна, за да ги направите сухи и хрупкави. Стрийте ги с пръсти и ги поставете в леко намазнена тава. Смесете ядките и кокоса и ги наръсете отгоре. Загрейте подсладеното мляко и полейте с него десерта. Намажете леко отгоре с масло или сметана и поставете тавата в средно загрята фурна докато най-отгоре започне да покафенява.
Освен с кори, същия десерт става добре и с парено тесто за еклери, но това съм го чела само /не съм го опитвала/.

Базбуса
2ч.ч. грис, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. кокосови стърготини, 1ч.ч. разтопено масло, 1ч.ч. мляко, 1/2 с.л. кисело мляко, 1/2ч.ч. счукани бадеми и още толкова лешници, 2с.л. бакпулвер .
Смесете захарта, кокоса и гриса, след което добавете бакпулвера. Сложете млякото и маслото на котлона и оставете да заври. Прибавете грисовата смес към млякото и маслото, плюс останалите продукти и размесете добре. Намашете една тава за печене с масло, изсипете сместта в тавата и я разстилете равно. Печете на 350градуса за около 35мин до златисто. След това махнете тавата от фурната и поръсете с бадемите и лешниците, като леко ги натиснете навътре в изпечения десерт. Оставете базбусата да се охлади за около 1 час и я залейте със студения сироп. Изпечете на 200градуса за около 5 мин, нарежете на парчета и сервирайте.
За сиропа са нужни: 2ч.ч. захар, 2ч.ч. вода, 1с.л. масло, 2с.л. лимонов сок
Смесете продуктите на огъня и оставете да заври. Добавете маслото и оставете на тих огън около 15тина минутки. Охладете.
Има 2 Египетски варианта на базбусата. Единия се нарича Басиима и е същата рецепта освен, че се прибавя много кокос. Другия вариант се нарича Хареса и това наименование се използва в Александрия. Разликата е, че там използват повече масло и захар.

Това е за сега от мен. Ако има недоволни да се обадят  Twisted Evil  Joy.

# 239
  • Мнения: 3 463

О  Ноя специалист стана в поднасянето на първокласно кафе!
Браво!Кога стана стиордеса, кога в първакласа скокна!Опасна си ей!


Старая се, но трябва още много кафе да изпия, за да те настигна. Laughing Обещавам ти, обаче, че утре ще седнем двете в пилотската кабина и там ще ни го сервират, както подобава на капитанския ни ранг. Heart Eyes Grinning Заради pina ще си сменим графика и ще се метнем на двойната спалня на новия airbus, който обсъдихме в кувейтската тема. Pina, и аз съм му хвърлила оченце, както и на вкусотиите,  които описвате двете с Ели. Сватенце, да ти се ненадява човек на кулинарния талант  Heart Eyes, като енциклопедия си Mr. Green, що не издадеш една готварска книжка в съавторство със свеки. Laughing

Евелина, благодаря ти за чудесния разказ, явно въртиш и магията на словото, както и тази на танца.  bouquet

Ани,  изтървахте стюардите със смяната на времето. Mr. Green Минаха в другата смяна, за да приберат Катето от Ямбол. Сега сигурно пият кафе с Галето, която пък имала проблеми с бравата. Joy Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт