КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 79 165
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Аз също имам дрехи за тинейджъри, бих искала да ги дам на някой който има нужда от тях. Имам и едно розово яке, което много топли и е подходящо за сезеноа. Пишете ми на penkova.daniela@gmail.com

# 241
Аз продължавам да търся ненужна някому работеща перална, а също и дрехи за три момчета на възраст 5г., 7г. и 8г. Размерите на дрехите приблизително са:
- 5 годишното дете е с височина около 116см.
- за 7 годишното - около 122см.
- а за 8 годишното - около 134см.

Обувките трябва да започват от N30-33. Не знам точната номерация на всяко дете. Имат нужда и от учебни пособия, т.к. едното момче е във втори клас, а другото е или в предучилищна или в първи клас.

# 242
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

Преди няколко дни с майка ми занесохме в приюта на отец Иван в Нови хан  дрехи и обувки за деца и възрастни, играчки, лакомства и продукти, закупени от Метро. Говорихме с домакинката и тя каза, че детски дрехи имат и получават (макар че напоследък са намалели даренията), но ИМАТ НУЖДА ОТ:
- зимни якета, обувки и ботуши за деца и възрастни
- играчки
- продукти (разбира се, закупени с документ и удостоверен произход)

Пускам тук информация за тези, които търсят къде да дарят около София. Нови хан е на 10-12 км. от София по магистралата за Пловдив. В приюта има вече над 100 човека - малки и големи деца, майки, възрастни.
Ние се свързахме предварително по телефона, за да уточним от какво имат нужда и да не носим неща, които не им трябват.

# 243

Преди няколко дни с майка ми занесохме в приюта на отец Иван в Нови хан  дрехи и обувки за деца и възрастни, играчки, лакомства и продукти, закупени от Метро. Говорихме с домакинката и тя каза, че детски дрехи имат и получават (макар че напоследък са намалели даренията), но ИМАТ НУЖДА ОТ:
- зимни якета, обувки и ботуши за деца и възрастни
- играчки
- продукти (разбира се, закупени с документ и удостоверен произход)

Пускам тук информация за тези, които търсят къде да дарят около София. Нови хан е на 10-12 км. от София по магистралата за Пловдив. В приюта има вече над 100 човека - малки и големи деца, майки, възрастни.
Ние се свързахме предварително по телефона, за да уточним от какво имат нужда и да не носим неща, които не им трябват.

Аз пък му писах на този и-мейл ( stnikolay@abv.bg ), даден на сайта на приюта му ( http://svetinikolai.org/index.php ). Обясни ми, че са 105 и поради това са им нужни нови пристройки. Но макар да имат работници, нямат материали и средства, за да ги построят. Дали е възможно някой, който живее близо до него да се срещне с отеца и да провери точно какви са нуждите в тази насока. А след това да пише тук или да пусне отделна тема.

# 244
Момичета, имам доста дрехи, които не използваме и искам да ги даря на някого, който би имал нужда от тях, дрехите са предимно за момичета над 10г и слаби тийнейджърки или млади жени, запазени и чисти са. Мога да ги изпратя в колет по пощата, само ме посъветвайте къде мога да ги пратя? Rolling Eyes

# 245
Момичета, имам доста дрехи, които не използваме и искам да ги даря на някого, който би имал нужда от тях, дрехите са предимно за момичета над 10г и слаби тийнейджърки или млади жени, запазени и чисти са. Мога да ги изпратя в колет по пощата, само ме посъветвайте къде мога да ги пратя? Rolling Eyes

Може ли да запазя част от тях за Силвия? Тя е доста слабичка.
Адреса е: община Божурище. с. Гурмазово 2226 до Диана Хюбнер - кмет на селото (или до кметството)

# 246
KENGA още утре ще изпратя, напиши ми горе-долу от какви дрехи има нужда и размери, да преценя кое ще стане и кое не  Peace
Имам и доста летни блузчици, потничета и т.н. - мога да пратя и тях, ако ще има нужда за в бъдеще?
На колета да пиша ли нещо допълнително освен адреса, който си ми дала?

# 247
desex, много благодаря!  bouquet

Това, което съм дала като адрес и име на получателя, би трябвало да е достатъчно.
Точен р-р незнам. На височина е приблизително 165см. На килограми (око въобще става за ориентир) е около 40-45кг. Дадох и мои панталони от времето когато бях около 50кг., а те и стоят като шалвари.

Ще се зарадва на всяко едно нещо което получи. Всичко би и влязло в употреба. В момента и трябват по-топли дрехи. Летни също си няма. Изпрати и каквото прецениш.

# 248
Страхотно, значи ще й станат моите  Peace
Момичето се казва Силвия нали така, това да го пиша ли някъде, в смисъл, че са за нея?
Отивам да подготвям колетчето  Grinning

# 249
Още веднъж хиляди благодарности! Grinning

Ако искаш го напиши в някое ъгълче, но аз съм прупредила кмета на селото, че ако пристигне колет, да знае, че е за Слвия. Да не се чуди какво става.

# 250
  • София
Искам да даря дрехи за деца от 0 до 6месеца,бихте ли ми помогнали?

# 251
Здрвейте аз съм нова и искам да попитам каде мога да занеса малко дрехи и игри newsm78

# 252
  • София
Ако искаш го напиши в някое ъгълче, но аз съм прупредила кмета на селото, че ако пристигне колет, да знае, че е за Слвия. Да не се чуди какво става.

И аз имам доста такива дрехи, за ръст 160 и 40-45кг. за момиче. Дрехите са от  ученическите ми години, дали ще има нужда това момиче от тях да и ги изпратя.

Също така имам мъжки дънки, пуловери и якета / зимни и по тънки/ тях къде мога да даря. Мисля, че са за ръст около 170 и 60-70кг.

# 253

И аз имам доста такива дрехи, за ръст 160 и 40-45кг. за момиче. Дрехите са от  ученическите ми години, дали ще има нужда това момиче от тях да и ги изпратя.

Също така имам мъжки дънки, пуловери и якета / зимни и по тънки/ тях къде мога да даря. Мисля, че са за ръст около 170 и 60-70кг.

Към този момент Силвия е в болница и нямам представа кога ще я изпишат. Ако искаш изпрати дрехите по поща. Ще я чакат в кметството докато я изпишат.

# 254
здравейте на всички

тази седмица ще пътувам за да занеса двата чувала с дрехи които мо подари една французойка

от малкоо което прочетох, всичко за съжаление е невъзможно предпочитам да ги дам на домове от провинцията

ако можете да ме насочите за точни места ще съм благодарна а и най вече пиша ако други майки от софия искат да ми дадат своите чували ще ги взема с удоволствие  ще пътувам сама така че място ще има

ако има няколко домове по маршрута мога да мина през всички

благодаря и лек ден

Общи условия

Активация на акаунт