Болест на Крон

• 35 796
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 952 37 25, 952 12 97 - пробвайте с тези. Лято е и ако техническият секретар е в отпуск, може ида не вдигат втория.

# 31
Благодаря   bouquet
ще пробвам

# 32
На съпругат  ми му откриха това заболяване при операция на апандесит, който бе перфорирал.При операцията доктора дава за хистологично изследване това образование и се оказва това ужасно заболяване.Мъжа ми пи антибиотици и сега скоро ще ходи на преглед. Преди да разберем за заболяването той периодично получаваше разтройство за около един два дни и преминаваше.Други симптоми не е имал.Каква е диетата при това заболяване.Има ли билки, с които се поддържа добро състояние?
Много съм притеснена.    

# 33
Да  има  билки  за  това  заболяване.Моята  приятелка  ги  пие  но  от  скоро.Трябва  да  разпиташ  в  някоя  дрогерия.

# 34
detila, не се лекува с билки Крон-а. Пие се имуран(това е имуносупресор, силно и гадно лекарство, което потиска имунната система и има  ужасни странични ефекти), а също така и salofаlk. Лечението е до края на живота, заболяването е нелечимо и прогресиращо. Целта е да се достигне ремисия и да се задържи колкото може повече. Диета има и се спазва също цял живот. Направо си е гадна работа тая диета, за всеки е различна, зависи как понася болестта. Алкохола и цигарите се спират незабавно, без възражения. Взимат се и пробиотици. Всичко се изписва от гастроентеролог и се ходи често на изследвания, никакво самолечение. Търсете незабавно добър гастроентеролог, много, много е важно. Ще се лекува вечно ooooh!

# 35
detila, не се лекува с билки Крон-а. Пие се имуран(това е имуносупресор, силно и гадно лекарство, което потиска имунната система и има  ужасни странични ефекти), а също така и salofаlk. Лечението е до края на живота, заболяването е нелечимо и прогресиращо. Целта е да се достигне ремисия и да се задържи колкото може повече. Диета има и се спазва също цял живот. Направо си е гадна работа тая диета, за всеки е различна, зависи как понася болестта. Алкохола и цигарите се спират незабавно, без възражения. Взимат се и пробиотици. Всичко се изписва от гастроентеролог и се ходи често на изследвания, никакво самолечение. Търсете незабавно добър гастроентеролог, много, много е важно. Ще се лекува вечно ooooh!
  Peace

# 36
  • София

Изключително свежо изказване от човек, който НЕ Е лекар.
Не плашете хората!
Реалната преценка е важна, но позитивната нагласа още повече!
И за протокола, ако смятате да ме оборите от позицията на човек с автоимунни заболявания, то ще кажа, че и аз имам история с всички гастроентеролози в София вече осми месец, неясна диагноза и съм прочела всичкото това "всичко", което и Вие.
Категорични и мрачни оценки никому не са нужни, тъй че Ви препоръчвам да си ги спестите.

# 37
Наистина  ние  не сме  лекари.Никой  не  твърди  обратното.Затова е  форум  всеки  си  изказва  мнение.Аз  се  съгласих  detila ,  че   това  заболяване  не  се  лекува  с билки.Най  добрата  ми  приятелка   и  кръстница  на  детето ми  е  болна  от  болестта на  Крон  и  споделям  което  знам  от нея.А и  бях свидетел  тя  на  какво  заприлича  за  няколко  години  докато  и  отрият и я  подложиха  на  6  операции    и  после  се  оказа  че  файда от  тях  е  нямало.Накрая  и  помогна  един  доктор  от  Плевен  който  и  до  днес  я  лекува  много  успешно.Ако  искаш координати  може  да  ти  дам.

Общи условия

Активация на акаунт