Клуб на многодетните родители - Пълна къща (8)

• 19 808
  • 448
  •   1
Отговори
# 150
КабоАлба,

не разбрах днес дали ще има спонсори на събитието. Защото като сметна приблизително 30 семейства по 15 лева (а хората от далече - по 10 лв.), ги изкарвам ни повече, ни по-малко от 450 лв. Нали с тях трябва да се купят и материали за украса, за рисуване и т.н. Офертата на Малчуган-Великан изглежда добре като видове и брой лица, които осигуряват, програма, която предлагат, но цената ?!

Спонсори търсим.
Засега имаме пари за наем на залата. Парите от билетите ще покрият подаръците, напитките и украсата (доколкото стигнат). В допълването на украсата всеки може да се включи според собствената си преценка.

Големият проблем са аниматорите. Засега имаме две оферти - за 650 лв. подаръци.бг (Май така бяха?) ни предлагат озвучаване, диджей и 3 клоуна, а офертата на Малчуган-Великан я публикувах снощи - за 1440 лв.
албена
проверява още един вариант.
Но така или иначе, спешно трябва спонсор. Давайте идеи. Hug

# 151
Ето проект за писмо до спонсорите. Редактирайте, ако има нужда.

До Г-н/ Г-жа ...
Управител/Директор/? на ...

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

от ПЪЛНА КЪЩА - Клуб на многодетните родители към Асоциация РОДИТЕЛИ 

Уважаеми Господин/ Уважаема Госпожо ...

Клуб “Пълна къща” е общност на родителите с три или повече деца. Той се създаде като интернет общество във форума на bg-mamma.com и постепенно се разви от виртуална в реална организация. Клубът е отворен за всички родители, възприели родителството като самостойна ценност и поели отговорността да отглеждат повече от две деца по най-добрия начин, на който са способни. “Пълна къща” е общност на родителите, които успяват не въпреки, а заради своите деца и своите семейства – защото са готови да учат и да се развиват през целия си живот, населен с обичани хора. Клубът е част от Асоциация “Родители”.

Дейността на Клуба включва действия, целящи промени в законодателството, които да превърнат многодетния модел на семейство в желана и привлекателна перспектива за повече млади хора в България. За целта сме установили плодотворни контакти с представители на законодателната и изпълнителната власт. Наши предложения са включени в проекта за Национална стратегия за детето.

Друга част от дейността на Клуба е създаването и укрепването на общност на хора, които отговорно и качествено отглеждат в семействата си повече от две деца. През април 2007 г. организирахме и проведохме в Парк-хотел "Москва" Пролетен празник на многодетните семейства - едно събитие, в което участваха над 300 души и което намери широк отзвук в пресата и електронните медии.

Новата инициатива на Клуба, която ще се състои на 1.12 2007 г., се нарича "ПЪЛНА КЪЩА в работилницата на Дядо Коледа". Това е детски празник, на който децата на семействата от Клуба ще изработят коледни картички и сурвакници за благотворителен базар, средствата от който са предназначени за домове за деца, лишени от родителски грижи. Ние искаме да научим нашите деца на щедрост, благородство и умението да споделят своето щастие с тези, които са лишени от топлината и подкрепата на голямото семейство.

За организацията на Празника "ПЪЛНА КЪЩА в работилницата на Дядо Коледа" имаме нужда от подкрепата на хора, които намират нашата кауза за общественополезна. Ще сме Ви много благодарни, ако се включите в подготовката на събитието със сумата от ... лв. На самото събитие можете да участвате с рекламни материали на Вашата фирма по Ваша преценка.

Надяваме се, че можем да си сътрудничим и да си бъдем взаимно полезни.

# 152
И понеже СуперТеди, официалният ни протоколчик, не беше на срещата, а никой друг не писа за взетите решения  #Cussing out, ще нахвърлям основните неща. Сигурно ще пропусна нещо, заради закъснението ми снощи, но вие ще ме допълните.

Залата ще е в читалището на Перката - ако няма някакъв фал.

Всички заявки за участие трябва да минат през Галче - тя прави обобщението и разпределянето по възрастови групи. Парите - през банковата сметка или по пощата до мен.

Децата са разпределени в 5 групи според възрастта. Във всяка група подаръците са еднакви. За всички деца решихме да има подарък фенерче (без батериите, тях родителите ще си ги осигурят впоследствие), а книжките са според възрастта - всичките са на издателство "Фют". За най-големите деца (над 15 г.) няма книжки, защото не може да се уцели вкуса им, а и няма книги на ниска цена като за тях. Ще ги компенсираме с по-голямо количество лакомства. Mr. Green Когато две деца от едно семейство попадат в една група, едното получава подарък от по-горната група.

Някой трябваше да изпрати на ДжулиС списъка с материалите за картичките, но не разбрах кой. Thinking

Спешно да търсим спонсор.

# 153
От Фантастико онзи ден си купих книгата на Ники Кънчев "Любимите факти на Ники Кънчев" за два лева. Има намаление от 9 на 2 лева. Много е интересна, пълна с любопитни факти от сферата на цивилизацията, историята , изкуството, спорта, политиката и др.,  и мисля, че за големите ще е интересна. Не знам обаче с какви количества разполагат.Около 350 стр. е. Ако ви харесва като идея мога да купя тия дни колкото кажете.

# 154
  • София
Ето ме с по-подробен разказ за вчерашната ни среща.Моля за извинение,че едва сега се отчитам  Rolling Eyes

На срещата бяхме-Галче,Шапчица,Нели,Перка,КаНиМа,Албенка,КабоАлма и Тедивас.
Разделихме децата на групи:0-2г,3-6г.,7-10г.,11-14г.,15-18г.
Обсъдихме за коя възраст какви книги са подходящи от каталога на "Фют".
Решихме картона за картичките да бъде от три цвята-т.син,червен и зелен.За него и фигурките,с които ще се апликират картичките ще се обадя на Джули да ги подготви.Плануваме да са около 70 деца.
Неща,които трябва да се купят още:
Сухо лепило-може би 10-15бр.
Пастели-5-6 бр. (6 цвята)
Памук-за имитация на сняг върху картичките
Брокатено лепило-2-3бр.
Грис-един пакет (казаха,че става интересно да се полепи на картичките )
Чинийки за еднократна употреба-2п. (100 бр.)
Вилички-2п. (100бр.)
Чашки-2п. (100бр.)
Салфетки-голям пакет от 200бр.
Туба с мин.вода-20л (след като се разбере дали може да се осигури машината за вода-Пешеходката?)
Торбички за подаръци-1п. (100бр.)
Балони за украса-100бр.

Тъй като времето ни е малко,решихме следващата седмица да се видим отново.Дано да имаме напредък с намирането на спонсори и да сме наясно с колко пари разполагаме,за да започнем да пазаруваме.

Наде,това,което си написала за книгата ми изглежда наистина добре.Мисля,че това ни е групата с най-малък брой деца и ще можем да купим книжки и за тях.
Какво мислите?

А ако ще има машина за вода,трябва да купим и малко чай и нес кафе.

Наде,ако другите преценят,че неможем да купим от тези книги за големите деца,бих те помолила да ми купиш една за нас.Като се видим,ще ти я платя.  Wink

# 155
Наде, и аз харесвам предложението ти. Само още не знаем колко бройки ще ни трябват.

От "Фют" ни дават 30% отстъпка. bowuu

# 156
бърза намеса -
понеже фигурките ще ги направя от фолио...за тях мепило не е нужно.
лепило ще трябва за грис и памук само.
Ама сухото май за тази цел с гриса не е подходящо... Според мен течното ще е най добре.

# 157
  • София
Джулка,течно,ама представяш ли си като се разтечееееееееееееее.
Освен да дадем само на по-големите да работят с грис и памук  newsm78 Но да не се сърдят малките  Thinking
Аз щях да ти се обаждам,а ти ме изпревари.
Ще те черпя  beer2 cook когато се видим.

Нищо не се разбрахме дали да правиш рекламни календарчета,ключодържатели и химикалки.
Момичета кажете

Кабо Алма,браво за 30%!

# 158
  • Не съм от тук и съм за малко
Джули, с фолио няма ли да излезе много скъпо? Ако трябва, ще режем фигурки от картон на ръка.
И друго, момичета, сега като се замисля, ако материалите за картичките са напълно готови, децата ще ги лепнат за 5 мин. и ефекта нещо ми се губи.  newsm78  Трябва да "творят" поне 30-40 мин. Какво ще кажете?

Цвета, чудесно писмо си сътворила, само спонсори да има...  Peace

# 159
Джули, с фолио няма ли да излезе много скъпо? Ако трябва, ще режем фигурки от картон на ръка.
И друго, момичета, сега като се замисля, ако материалите за картичките са напълно готови, децата ще ги лепнат за 5 мин. и ефекта нещо ми се губи.  newsm78  Трябва да "творят" поне 30-40 мин. Какво ще кажете?

Абсолютно съм съгласна.

# 160
 Whistling За пети път почвам- егати юзъра съм.

Джулка, не разбирам от машините и незнам с какви разполагаш, но въпроса ми е: може ли елементите за украсата,които трябва да се режат да минат през някакъв плотер и той с какъв материал може да работи. Разра ли какво питам?  newsm78
Ето пример: http://jas.familyfun.go.com/arts-and-crafts?page=CraftDisplay&craftid=11341

Ето и няколко идеи за картички: http://jas.familyfun.go.com/crafts?page=CraftDisplay&craftid=11901

http://jas.familyfun.go.com/arts-and-crafts?page=CraftDisplay&craftid=11155

http://jas.familyfun.go.com/crafts?page=CraftDisplay&craftid=11896

# 161
Перке, супер идеи! Само как да ги осъществим? Това с ръчичката много ми хареса. Освен да очертаваме ръчички - точно ще отнеме повечко време. newsm78

Течното лепило в тубичките с дунапренче отпред не би трябвало много да се разтича. Или аз съм забравила?

# 162
Може да си намажат ръчичките с бял акварел или темпера. Даже ще отнеме още по-вече време, защото ще трябва и да се мият или бършат с мокри кърпички  Mr. Green

Ама определено ще им хареса- съдя по моите- имат стотици отпечатъци на пръсти и ръце. Виждала съм и на крака, нооо да не прекаляваме  Laughing

# 163
  • София
Изпратих и-мейли до няколко детски клуба,които предлагат аниматори и извън клуба.Ще чакам оферти.
Дано да има нещо по-нормално като цена.

# 164
Говорих по принцип и отново с шефа на читалището. Няма проблем да го даде за празника. Каза, че не е проблем и украсата да  срожи за тогава.
Обаче, за жалост, и той чак в понеделник ще може да говорим по-подробно. След 12.30-13 ч., че до тогава съм на работа.
Инструкции?

Общи условия

Активация на акаунт