С хОдеЩи кРачЕта първИ снЯг АВГУСТинчето пОсрещА!

• 14 065
  • 302
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  bamboocha за името на темата ни!

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 12:51 от blueeye®

# 1
  • гр.София
 Блу,Бубче,къде сте?!?
 На Блу и Бамбуча-  bouquet

Я,да си попълня празното място Simple Smile
 Елвинг,ти питаше за форумската среща.Сигурно ще е много весело,но не виждам кой би се наел да ми приспи София вечерта Tired
Ивчо поуспокои ли се? У вас сигурно е голям хаос покрай дограмата.
 Ели78,честит аватар!

# 2
Привет и от нас с Дани
Честит първи сняг Simple Smile
При нас още няма ,ама от снощи вали дъжд и е много гадно ,а на Дани не му се седи в къщи,иска все на вън.Преди малко ходихме до съседния блок да си поиграем е едно приятелче и сега сме уморени и спим.
Незнам как ще караме вкъщи е това лошо време .дано спре да вали че да се разходим.
Много целувки на всички  Heart Eyes

# 3
Здравейте.

И Блу и Бубчето много набързо се разписаха. Къде се губите?

На Блу и Бамбуча   bouquet  bouquet!

Тези дни Тони ми вдига температура до 38,8-39 градуса 2-3 пъти на ден. След като му дам Нурофен или Ефералган температурата спада и така няколко часа.Бодър е и няма вид на болен. Но ако и довечера повиши отново температурата ще посетим джипито.
Дано и другите болнички бързо оздравяват. Praynig

# 4
Здравейте Party
 Аз пак набързо,че да поучистя докато ги няма моите мъже Mr. Green

Отново ни е страхотна новата темичка  bouquet Heart Eyes
  blanc  Hug
 И Наско снощи имашеТ ,но предполагам от зъбките,не е висока и с  Панадол падна,но не иска да яде,днес и закуската отказа Tired.Надвам се да му дойде апетита след като му избият зъбките Rolling Eyes
  И аз незнам как ще я караме занапред вкъщи,хич не му се стои на детето Crazy
 Ставам,после дано имам време пак да се включа Laughing,а може и по нещо да разсипем за разпускане в това гадно време Joy

# 5
Запис в новата тема!
Благодаря на Бубчето,Блу и Бамбуча за темата!   bouquet
bambucha ние се преместихме в Стара Загора това лято и ще сме тук докато заминем за Канада ,което ще е напролет по мои очаквания (оптимистични) ,песимистични -май-юни. Peace
 Ей болните оправяйте се че как ще играете в снега !
При нас си е още есен ,меко време ,леко влажно , даже мисля да излезем на разходка,когато се събуди Елица.
Ники отиде на гости да си играе с едно съседче.
nana77 аз правя така първо пращам и после си чакам парите,с наложен платеж почти никой не се навива защото пратката се оскъпява много,ако един малък пакет се праща за около 2лв ,с наложен платеж е 7-8 и става скъпо за майката купувач,ако продаваш нещо в продавалника ,там има на всеки регистриран в профила едно активно линкче Prodavalnik ,което като го натиснеш в горния десен ъгъл има оценка от хора контактували с това лице ,и ако има много положителни такива няма за какво да се безпокоиш.Аз обикновено си давам и мобила за връзка и се чуваме.
Elwing добре че сте се оправили с дограмата че много гадно така  Hug Сигурно нов зъб ще имате и затова се буди,а да не би да си лягате много рано и да се наспива  newsm78
megishik като дойде снега във Варна ще почерпиш за именния ден   Mr. Green
albena_vlady и Ники пита за сняг но по тези географски ширини рядко се задържа  Wink Ще ходим на Бузлуджа  Peace
Днес го пробвах със задачи с умножение на едно цифрено с три цифрени и той установи че 6*5 =11  Joy
Накарах го да реши 10 задачи и тогава го пуснах да играе,ми той забрави всичко с тази неочаквана ваканция !

# 6
Ето нещо за разпускане  Mr. Green ,в това студено време един коняк или чаша уиски идват добре  bowuu

# 7
  • София
Страхотна снежна тема! Блу, Бабмуча, благодарности!  Hug  bouquet
Наистина - Блу и Бубчето, моля, драснете поне 1 ред как сте, що сте!  Praynig
Честити аватари на двете Ели-та!  Peace
Блан, за общофорумската среща въобще не ми е хрумнало, че ще е вечерна  ooooh!  Blush А и не съм чела подробности  Embarassed За дограмата - права си, хаос е, но тъкмо на време дойде  Wink
Анди, явно много си се задълбочила в четене, щом не си видяла преспите.  Wink Ние излизахме за малко, Ивчо гледа с интерес снега и естествено реши да го опита на вкус  Crazy
За играчки - всичко, дето е по-нестандартно и не е играчка му привлича вниманието успешно - напоследък любимо му е да търчи с метлата  ooooh!  hahaha
Това време ни завари неподготвени - няма си детето ботушки. Трябва да ходя май днес да му търся.
Мама Марго, и аз мисля, че е неспането ни пак е от зъбите. Rolling Eyes За наспиване и ранно лягане и дума не може да става - както каза една приятелка - вече е като ерген  - към 22.30-23-23.30ч заспива Tired  Joy
Блан, вие как сте?
Бързо оздравяване на болничките!  Peace
Целувки от нас! До скоро!   bouquet

# 8
  • гр.София
 Мамо Марго,да не бъркаш нещо? Аз за нещо,пратено с наложен платеж платих има-няма 2лв( 1лв и нещо),колкото са си пощенските разходи. Това не са куриерски услуги,на пощите като транспорт и обработка им е все тая-услугата не се оскъпява заради едната по-различна бланка.
 Мерси за питиетата.Сега и една камина да пуснеш. Hug

ПС.-Елвинг,вече писах,добре сме. За голямата среща и аз не съм чела подробно,но май е вечерна.
 И София търчи с метлата и влачи лопатата. Аз затова гледам много да не ги ползвам-да са чистички за нея.Такъв мързел съм станала,че дори трохите по кухнята ги смуча с прахосмукачката,за по лесно.
 Здраве на болничките Praynig

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 14:08 от blanc

# 9
Ами аз като питах в пощата за един малък пакет нормално цената беше 1,60лв ,но с наложения платеж беше 5,60лв.Явно ги взимат като такса за двойна услуга един път ти носят пакета и втори път взимат парите и ти ги връщат ,не знам точно ,но това ми казаха в пощата. Rolling Eyes
а за камина нямате грижи тази става ли?

П.С колкото до играчките ние си бутаме тук една количка с едно бебе вътре,редовно ми подрежда тенджърите и и кутийките и много обича кофички от мляко.

# 10
  • у дома
  bouquet Hug

не ни мислете, здрави сме (татито почти вече оздравя)  Hug

просто ни се изсипаха неприятности, точно преди зимния период и нямам никакво настроение за писане, ама никакво  Sad само ви попрочитам  Peace
pouh и Миташки и те са добре, вчера се видяхме  Laughing

с играта няма проблем, Ния си се забавлява сама, най-любими са й една къщичка подарък от Гого  Heart Eyes , жирафчето на Памперс, музикална костенурка, количката за кукли с която обикаля апартамента и кофичката с греблото, с което ни храни непрекъснато  Mr. Green + всички останали играчки, които ги разхвърля и подрежда  Mr. Green (не вкключвам любимия и кухненски шкаф и кутийките със сода и бахар  Joy )

ние сме си запалили каминката, пращам ви малко пламъци  Hug   bouquet

# 11
  • София
Блу, радвам се, че сте добре!  Hug Ама няма как да не ви мислим, като замлъкнахте така всички! Дано грижите ви се разсеят! Благодаря за пламъците!  Laughing Heart Eyes

# 12
  • гр.София
  Марго,логично е това,което пишеш за пощата,но наистина излезе по-евтино при мен newsm78.Платих само едни пощенски.Тези на изпращача.
 Става камината,как да не става!
 Блу, Hug!

# 13
  • София
Айде и аз да се разпиша за малко.Подобно на Блу и ние сме ок,само че от един куп неща не ми остава време и желание за писане.Чета и знам всичко,но просто не съм много кеф.Имам и малко здравословни проблеми,та тази седмица ще си взема половин ден да мина по разни доктори!

# 14
Бубче ,Блу пожелавам ви успех в разрешаването на проблемите и ви пращам много  Hug

Ето какво намерих от сайта на Български пощи:
ЦЕНИ      
на кореспондентски пратки,      
печатни произведения, малки пакети,      
пряка пощенска реклама и секограми      
Вид пратки   Тегло в грама   Цена в лева

Малки пакети   до 100   0,55
   от 101 до 250   0,75
   от 251 до 500   1,05
   от 501 до 1000   1,30
   от 1001 до 2000   1,50

"ЦЕНИ
на допълнителни пощенски услуги за вътрешни кореспондентски пратки, печатни произведения, малки пакети и секограми"      
Допълнителна услуга   Цена /в лева/   Забележка
препоръка   0,54   допълнително към цената за тегло
бърза поща   0,40   допълнително към цената за тегло
“до поискване”   0,40   допълнително към цената за тегло
известие за доставяне   0,54   допълнително към цената за тегло и препоръка
обявена стойност      допълнително към цената за тегло и препоръка;            максимален размер на обявена стойност 1000  лв.
до 50,00 лв.   0,85   
от 50,01 до 100,00 лв.   1,75   
от 100,01 до 150,00 лв.   2,60   
от 150,01 до 200,00 лв.   3,45   
от 200,01 до 300,00 лв.   5,10   
от 300,01 до 400,00 лв.   6,90   
от 400,01 до 600,00 лв.   10,35   
от 600,01 до 800,00 лв.   13,80   
от 800,01 до 1000,00 лв.   17,25   
Наложен платеж   0,60   допълнително към цената за тегло, препоръка, обявена стойност и цена за превод на  сумата на наложения платеж
Еднократно приемане на пратки от адреса на потребителя:                                допълнително към цената за тегло, независимо от броя се заплаща цена за разстоянието до адреса и обратно до пощенската служба
-  до 10 км      4,00   
 - над 10 км, за всеки следващ км   0,40   

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 14:42 от MamaMargo

Общи условия

Активация на акаунт