СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 229
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 975
Sweety_lady,съжалявам за случилото се,болката е огромна,знам,защото съм го преживяла два пъти,като последният ми спонтанен аборт завърши с кюретаж без НИКАКВА УПОЙКА!Вече минаха 8 м. от тогава и още не мога да забравя кошмара,,,ако някой ми беше казал,че след такива болки човек остава жив нямаше да му повярвам.

Какви са тези лекари, които извършват такива интервенции без упойка???!!!  #Crazy Не стига ли душевната агония, през която минава жената, ами и този ад в добавка! Изумена съм, още повече, че вече в няколко поста го прочетох това! Момичета, лекарите ли настояваха, какви причини изтъкнаха за това, вие защо се съгласихте? Извинете, че питам и ви връщам отново към преживяното, но наистина това не е за вярване!

svetla_nka8305 , съжалявам, мила, и за твоята мъка!  Hug

# 976
Момичета, знаете ли колко време след спонтанен аборт, може да се пуснат имунологични изследвания, за да са реални. Моят лекар каза да изчакам малко, че няма да са верни, но не утчони колко.
П.П Пускам запитване и в темата за генетичните и  имунологичните.

# 977
caritas,ще ти разкажа какво се случи с мен в 21 век-бих ги убила тези лекари.Приеха ме в болница с леко зацапване и на 5 ден започна страшно кървене,накратко казаха ми,че вече нищо не може да се направи и трябва веднага да ме изчистят!Поисках пълна упойка,защото бях чувала,че болките са нечовешки,но ми отговориха,че анестезиолозите са били в момента на сложна операция и до няколко часа няма да свършат,а те не могат да свикат толкова бързо друг екип,а пък случаят при мен бил спешен,трябвало по най-бързия начин да ми се направи кюретаж.Казаха ми че за 2 мин.всичко ще свърши и нямало да усетя нищо-пълни глупости!Как можах да се съглася,а тези лекари така да ме излъжат!20 мин. ме драха на живо!Още не мога да забравя тези болки и кошмара е пред очите ми във всеки миг!Преди да ме изпишат от болница съпруга ми вдигна луд скандал като му казах какво съм преживяла,но никой не се трогна!Няма да мина повече там,дори когато си взех епикризата никой не пожела да ми обясни какъв е резултата от хистологичното изследване-пишеше само "хорионални въси" а какво значи това не знам...!Това е моята история,в момента правим нови опити за бебче и умирам от страх,да не се случи отново,защото нямам сили да го преживея отново!

# 978
Caritas здравей,зящо се учудваш аз преживях 2 кюретажа без упойка направо не мога да опиша болката която човек изживява.Като казах че искам анестезия това стана при втория кюретаж здоктора ми каза че ако е дори жена му и нея ще я кюретира без анестезия.Така че просто не се учудвай.при третия си спонтанен аборт 27 г.с. за тях аборт,за мене живо раждане бях със серклаж тогава пък не ми отстраниха серклажния шеф направих 3 см.разкритие,като ме прегледаха и видяха вече беше късно бебето скъса шева и излезе.Пак бяха непоносими болки какво да се прави човек издържа на всичко.На последния ми спонтанен поне се смили да извика анестезиолог независимо че цяла нощ аз бях с болки.Дано не съм ви натоварила но аз преживях всичко това и вече мисля да правя опити за нова бременност независимо че много ме е страх но няма как трябва да опитам за пореден път Hug Hug Hug

# 979
   Момичета ума ми не го побира. Да те дерат на живо Banghead #2gunfire. Докато четах си припомних като малка чувах от баба си да казва : "Жена да не си на този свят" и си мислех що за глупости бращолеви.... От както тръгнах по мъките в неуспешните ми все още опити за бебче често се присещам за тези думи. Не ни ли стигат всички останали болки, физически и душевни?! Аз също имам един кюртаж след мисед, но слава Богу ми беше спестена тази екстра Rage
   benito_79 , svetla_nka8305 дано не ви се налага да прживеете отново този кошмар.
   А ако може никоя жена изобщо да не стига до нежслан аборт.... Praynig Praynig Praynig

# 980
 CryПотресена съм е меко казано!benito_79 svetla_nka8305 бих Ви пожелала да не сте го преживявали този ад,но няма как да върнем времето назад....за това погледнете напред и бъдете силни!Вярвам,че скоро мечтите Ви ще се сбъднат HugАз също съм минала през абора Sad,но слава богу....беше с упойка!

# 981
  • в белята
benito_79 и svetla_nka8305 просто немога да повярвам ,че такива неща се случват в този век.Попринцип аз ходя само на частно и единия от докторите с които се консултирах дава дежурства и в отделението и думите му бяха следните: "Това е аборт по медицински причини така че може да се извърши по здравната каса.И трябва да се направи в близките два три дни ,обаче сега в отделението едвали има анестезиолог".Говорим за събота и неделя.Ужас а аз си мислех ,че ако ида ще ми откажат заради това че няма да има упойка а то ................. човека да ме предпази искал #Crazy.незнам защо си плащаме здравните усигуровки при положение ,че ходим на частно. #Cussing out

# 982
Мили Боже!

Съжалявам и ви гушкам всички!  Hug

Убеждавам се още веднъж колко разумно постъпих, като си платих аборта и ми го направи лекар, на когото имам доверие (защото за момент през главата ми мина идеята - абе нали така и така ги плащам стриктно пустите здравни осигуровки, години наред не съм стъпвала на лекар, да не говорим за болница, защо да не отида в някоя от големите АГ клиники и да се оставя на течението, без избор на лекар и други подобни глупости). И без това мъката от ставащото и от моето безсилие да променя нещо ми беше предостатъчна. Да не говорим, че заедно с мен имаше още 5 жени, от които 3 бяха за аборт по желание, нали се сещате как се чувствах....  Cry

Не мога да си представя какво сте изживели. benito_79, тоя доктор бих го  #2gunfire То вярно, че човек издържа на какво ли не, но, ако не се налага, кому е нужно това? Що за лекари са това? Нали са се клели да помагат??? и първо да не вредят, както се казва в Хипократовата клетва???

Знам, че това са реторични въпроси и отговор няма, но не можех да не ги задам....

И ха дано вече да се срещаме в едни други теми!  Praynig

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 09:17 от caritas

# 983
  • по света и у нас
Бенито,Светле,думи нямам...Много съжалявам и ме е яд,че живеем в 21 век при такива условия?!И мойта баба все повтаряше жена да не си,и наистина съм се убедила в правотата на думите й!Минах през два кюретажа,с упойка и психическата болка зная каква е и колко време е нужно да се пооправиш,но пък такова извращение дране без упойка... Shocked Защо се гаврят така с и без това изстрадалите ни души?

# 984
Здравейте на всички  Simple Smile!Отдавна се каня да се регистрирам и много пъти съм разглеждала сайта.За съжаление в момента съм в болничен.Имам нарушение на вестибуларният апарат  Sad.Свободното време ми даде повод да се регистрирам и да се включа в темата.Аз също преживях спонтанен аборт.От 2 год. и половина сме заедно с приятеля ми и много се зарадвахме,като разбрахме.След кървене и силни болки около 3-4 седмица,ми казаха,че бебето пада.След това ме кюртираха,надявам се успешно(никога не им вярвам на докторите).Наскоро пък се оказа,че имам възпаление.Пак хапчета и някакви съсиреци падаха от мен.Уж се изчистих и след прегледа се оказа,че пък 1-та ми тръба е запушена.Дано този път всичко да е наред.В момента ми е 29 ден и не ми идва.Силно се надявам да е от хубаво Simple Smile!

# 985
  • София
benito_79 и svetla_nka8305  това е нечовешко!!! Как може такова нещо и тоя дето е казал, че така би кюртирал и жена си явно нещо съдист си пада  #2gunfire Не мога да повярвам просто  ooooh! За щастие мен ме кюртираха с пълна упойка и след процедурата се чувствах много добре, дори много малко кървях. Това се случи в една от столичните АГ болници, без да дам и един лев  Peace

# 986
Здравейте момиче,съжалявам за всички ви вчера и аз претърпях спонтанен аборт в 11 г.с. бях  Cry направиха ми кюртаж слава богу с пълна упойка беше !Сега съм добре нямам болки физически,ама психическите все още не са преминали  Sad Дано бързо се възтановя.....казаха ми че трябва 6 месеца  да изчакаме за нови опити за бебе ...и дано тогава сичко е наред и не минаваме пак през тоя кошмар от вчера!

# 987
Мимолета, съжалявам. Бързо възстановяване. За 6 м - не е точно така. След преглед може да ти бъде намален на 3м (в моя случай).
Това за кюретаж без упойка изобщо не го разбирам. Не мога и да си представя колко е боляло.

# 988
Да дано се възтановя по-бързо и психически защото и това е мн важно .....и да е наред  всичко !А иначе и аз не си представям какви са тия лекари да правят кюртажи без упойка  Naughty

# 989
Здравеите   момичета   и  аз   имам   един  аборт   самоче   моя   не   беше   споннтанен   а  кухо   яице   и   ми  направиха  кюртаж  по  спешност  защото    беше  започнала   да    ми  се  трови   кравта  добрече  сестрами   ме   заведе   в   часна   клиника  в  плевен  иначе  можеше  да   несам   сред   живите   ДР  ПЕТКОВА   се  погрижи   за  мен   и  неиния  екип   но   всичко  мина   под  пална   упоика   и  30  мин    след  като   се  сабудих  си   трагнах  за  щастие   нямаше  усложнения   след  това  само   5  месеца  пих   противозачатачни   и  от  парвия  опит   забреминях   вече  моето   сакровище  е  на  2  годинки    дано   всички  момичета   да  се   вастановат   вазможно   наи   барзо   искам   да   не  се   давате   духом    по   борбена  личност  от  жената   няма   целувам  ви  и  успех   на  всички

Общи условия

Активация на акаунт