ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 769
  • 392
  •   1
Отговори
# 210
има още една тема на тази тема във форума
силикона на бибите е ОК

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=288824.0

# 211
Как да предпазим децата си от бифенол А като пласмасовите изделия са навсякаде около нас? Възмутена съм от фирмите производителки на бебешки и детски съдове за хранене, играчки и т. н. Как може големи фирми с утвърдено име на пазара да произвеждат некачествена стока и то за малки деца и бебета?   newsm78

# 212
Ей хора ,вече се вманиачихте,стига с тая ефтина пропаганда на стъклени шишета

#Crazy Кой тук прави реклама на стъклени шишета  Shocked Те са адски неудобни, тежки, чупливи, така че не вярвам някой да седне да им прави реклама. Темата тук е друга, а именно за безопасността на бебетата при пиене от вредни пластмаси, особено когато те се загряват при приготвяне на храна и мамите си обсъждат възможни различни варианти за избягване, ако не на всичко вредно, то поне на това, което могат. Не мога да повярвам някой да седне да прави реклама на продукт във връзка с този проблем  #Crazy

# 213
# 214

#Crazy Кой тук прави реклама на стъклени шишета  Shocked Те са адски неудобни, тежки, чупливи, така че не вярвам някой да седне да им прави реклама. Темата тук е друга, а именно за безопасността на бебетата при пиене от вредни пластмаси, особено когато те се загряват при приготвяне на храна и мамите си обсъждат възможни различни варианти за избягване, ако не на всичко вредно, то поне на това, което могат. Не мога да повярвам някой да седне да прави реклама на продукт във връзка с този проблем  #Crazy

Това е кърмачески форум, рекламираме си циците!  Joy

Авент били пуснали опровержение - как ще опровергаят това, че една цяла г … 77;та, на базата на проучвания от здравните си специалисти. Авент по-добре да вземат да помислят какво да направят да разкарат бисфенола от продуктите си, както толкова други компании го правят от толкова време. Авент са най-недалновидни и най-зле с политиката си за изчистване, а сега опровержения ще ми пишат.

Между другото ако някой може да снима опровержението им и да ми го прати на blizodobebeto в gmail.com ще съм ви много задължена.

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 13:55 от basilisk

# 215

Това е кърмачески форум, рекламираме си циците!  Joy

Joy Верно, че е така  Joy

# 216
  • тук и сега
А аз пък видях продукт на Camera с надпис, че е произведен от нетоксична PVC. Това пък сега какво е.newsm78

# 217
Между другото ако някой може да снима опровержението им и да ми го прати на blizodobebeto в gmail.com ще съм ви много задължена.

Аз го прочетох в магазина Вис Виталис в Пловдив, но за съжаление не съм го снимала. Ако някой има път натам, може да го снима и да го пусне. Но вероятно го имат и някъде по страниците си, поне на английски.

# 218
А аз пък видях продукт на Camera с надпис, че е произведен от нетоксична PVC. Това пък сега какво е.newsm78

Доколкото разбрах от прочетеното за пластмасите до сега, май някои от химичните елементи в PVC-то официално са обявени за вредни за здравето и са забранени. Пак по памет, затова не гарантирам да е 100% вярно, но май специално за детските изделия се забранява производството от PVC за всичко, което може да се лапа. Специално PVC-то по-добре да се избягва изобщо. Вредните е … 6;ри.

# 219
  • София
Ето това е становището на авент http://www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_cate … _GB_CONSUMER/#id4 м***цата им! Пичовете казват, че скоро  ще пусната на пазара шишета без л**на, но дотогава можем да използваме като шишета контейнерите им, които не съдържат нищо вредно.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

А това е становището на Европа по отношение на бисфенола http://www.efsa.europa.eu/EFSA/efsa_locale-1178620753812_BisphenolAFAQs.htm

Как е възможно всичко това?!?  Shocked

# 220

Малко по- различно беше това, което четох в магазина и доста по- обширно, но като цяло накрая пак по същия начин казваха, че имало сред някои от техните продукти и такива, които били едва ли не и безопасни и изреждаха там 1-2 продукта.  Joy Но не пишеше, че ще създадат нов продукт до края на годината  Thinking

А, ето сега намерих на български изявление на Авент - част от него беше и в това, което четох:

„Авент": Продуктите ни са безопасни Продуктите на нашата фирма са одобрени от Администрацията по храни и лекарства на САЩ и е установено, че са безопасни за приложение при контакт с храна. Това съобщиха в специално изявление за „Труд" от фирмата „Филипс Авент", един от най-големите производители на бебешки продукти в Европа. „Шишетата ни за многократна употреба са направени от поликарбонатна пластмаса, която съдържа бисфенол А.
Тази пластмаса е одобрена за употреба и продажбата й е законна във всички страни, където се продават продуктите ни", пише още в становището на компанията. Оттам изтъкват, че с техните бутилки се хранят милиони бебета в над 70 страни в света. Според „Филипс Авент" проучвания на Европейската агенция по безопасност на храните, на ведомства във Великобритания, Германия и Япония са заключили, че бисфенол А може да се използва безопасно в бебешките шишета.
в. Труд – стр. 3

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 20:29 от Hélianthe

# 221
оффф заболяме главата да чета , просто останах без мнение  ooooh!

# 222
оффф заболяме главата да чета , просто останах без мнение  ooooh!
и аз  #Crazy newsm78

# 223
  • София
Изчетох цялата тема и направо нямам думи  #Crazy Явно наистина това е нещо ново и тепърва ще се дискутира. Но това не ме успокоява ни най-малко и направо съм в шах. Напълно съм наясно,че не можем да се предпазим от всичко вредно, а и не знаем кое е вредно, но поне ще се опитам да избегна каквото мога. Чакам моето бебе Януари и силно се надявам до тогава нещата да са по-ясни, а и да съм направила избора за себе си, защото сега не бих могла  #Crazy За 7 е ясно, че няма да взимам  Stop, но съм напълно объркана за 5  newsm78 или най-добре стъклени  Thinking

# 224
  • В центъра на моретата
Добре де, вчера питах в бебешки магазин за стъклени шишета - казаха, че от години не продават. Така ли е наистина? Какви стъклени шишета купувате, ами лъжички за хранене?

Общи условия

Активация на акаунт