ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 779
  • 392
  •   1
Отговори
# 195
Вижте това от сайта на Василена.
Копирам си постинга от там:

Сравнително безопасните видове пластмаса са:
#1 полиетилен терефталат (PET), използван еднократно;
#2 и #4 полиетилен

Небезопасни:
#5 полипропилен
#6 полистирен
#7 поликарбонат (бутилките за вода)

Никога НЕ използвайте:
- пластмасови съдове за затопляне на храна и напитки в микровълнова печка
- #6 полистирен за топли напитки (онези еднократни чашки за кафе, чай и т.н.)
- #7 поликарбонат повече от веднъж
- пластмасови бебешки шишета (най-добре стъклени)

# 196
   Само това мога да кажа по темата: smile3518 smile3516

# 197
Изчетох всичко и сега съм още по объркана  newsm78
Моля някой да напише какъв знак трябва да има на шишетата ,защото когато всички се прескачат и пишат нищо не се разбира ......
Тази таблица също е чудесна само дето пак не става ясно кои от знаците не трябва да се употребяват......

# 198
Вижте това: http://www.healthobservatory.org/library.cfm?refid=77083
Интересно, че тук шишетата на Bfree (Dr Brown's) са сред тези, които не трябва да се употребяват.  Confused

# 199
И аз до тук бях останала с впечатление, че полипропилена (5) е като една безопасна алтернатива на поликарбоната. Не мисля, че може да се намери пластмасово шише или помпа за кърма, които да са направени от материал, различен от тези двата. Ако някой знае, моля да сподели.
Аз съм затруднена и в избора на чаши. Взех една на Нук от PP, но вътре водата започва да мирише на пластмаса. А все в нещо трябва да нося вода по разходките.

# 200
Вижте това от сайта на Василена.
Копирам си постинга от там:

Сравнително безопасните видове пластмаса са:
#1 полиетилен терефталат (PET), използван еднократно;
#2 и #4 полиетилен

Небезопасни:
#5 полипропилен#6 полистирен
#7 поликарбонат (бутилките за вода)

Никога НЕ използвайте:
- пластмасови съдове за затопляне на храна и напитки в микровълнова печка
- #6 полистирен за топли напитки (онези еднократни чашки за кафе, чай и т.н.)
- #7 поликарбонат повече от веднъж
- пластмасови бебешки шишета (най-добре стъклени)

Е ти съвсем изби рибата. В първият пост на авторката на темата пише, че шишета с 1,2 и 5 в триъгълника са безопасни. После това беше коментирано и от Basilisk, че е така.
Къде е истината сега?

Здравейте момичета,чак ме е срам че трябваше да гръмнат медиите за да се замисля!! Embarassed
Прочетох цялата тема, и има нещо което ме озадачи.Всичките ми шишета са NUK, според линка който някой бе пуснал/съжалявам ама ми дойде много инфото и забравих кой/ всички са от серията PP-Flasche и би трябвало да са 05,а на моите на всички отвън в триъгълниче пише 7 и отдолу OTHER!
Е как може така?А на капачките пише 5.Така или иначе сутринта отивам да купувам нови, но съм в ужас какви?! Cry
Съжалявам за всички негативни постинги,за съжаление част от проблема в Бг според мен е ,че тук всеки вярвя на слухове повече от колкото на доказателства докато не го блъснат право в главата!Ама и тогава си го има едно на ум!
Аз бях пускала линк към НУК. И една друга майка се оплака, че шишето й еРР, а в триъгълника пише 7.
Нямам представа защо е така. Моите са от Германия и пише 5 и пластмасата е по-матова.
При вас триъгълникът нарисуван ли е или е изографисан в пластмасата?

Най-добре май е да се ползват стъклени шишета.

# 201
  • София...........
Аз тъкмо напазарувах шишета с код 5 на Медела и сега и това било кофти Sad
Купих и стъклено шише на което има код 7 #Crazy

# 202
А може ли някой да даде марка, чийто биберон-залъгалки са без бисфенол? На нашите биберони никъде не пише цифра, а съм купувала различни марки.

# 203
  • София...........
А може ли някой да даде марка, чийто биберон-залъгалки са без бисфенол? На нашите биберони никъде не пише цифра, а съм купувала различни марки.
Е то при залъгалката бебето лапа или силиконова или каучуковата бибка, където няма бисфенол.

# 204
Е то при залъгалката бебето лапа или силиконова или каучуковата бибка, където няма бисфенол.
Само че никой не знае от какво пък е направена пластмасата,която държи биберона,и все пак се опира в устата.

# 205
  • София...........
Само че никой не знае от какво пък е направена пластмасата,която държи биберона,и все пак се опира в устата.
ДА, така е , но те и играчките лапат и какво ли още не в последствие..., не можем да ги опазим на 100%

# 206
Ауууууууууууу аз се чуствам още по-объркана след всичко,което прочетох #Crazy.Аз също съм на мнение,че има доста разминаваниции се чудя сега къде точно е истината? newsm78Бях си прибрала всички шишета от каката с тенденция да ги ползвам пак само,че с нови биби ,понеже живот и здраве октомври ми предстои раждане на второто  ми детенце и сега съм в пълен шах.То,че няма да ползвам тях няма ,ама какви да си купя? newsm78
Още нещо шишетата на braun i b free  ,не са ли две различни марки все пак ,бях останала с такова впечатление?

# 207
Уф съвсем се обърках и аз ,ще следя темата.. ooooh!

# 208
Мами, нямах време да изчета всичките страници. Само да ви кажа, ако някой вече не го е написал, че Авент са пуснали опровержение по по- големите магазини - страница и половина голям формат. Изчетох им опровержението - всичко звучи добре, само че не пишат, какво се случва, ако се загрява вода в шишетата с цел правене на храна. Честно казано това го бяха пропуснали тактично, което ме наведе на мисълта, че точно там е проблемът при отделянето на вредни вещества. Така че, яд не яд, купихме си стъклено шише, въпреки, че много си харесвах всичките Авентски. В магазина, където бяхме имаше стъклени само на Chicco и на B free. Но тъпото беше, че на Чико са едни такива тънички високи шишета с много тесни бибки и накрайници, а нашият си  спомням още в началото като дохранвахме отказа да ползва точно такъв тип тънки накрайници и искаше само от Авентските, които са с много дебела основа, може би, защото му приличаха повече на гърда. Та заради това взехме на B free, те най- приличат на Авент като форма на бибата. В къщи какво да видим - пробвах само силиконовата биба върху пласмасовия накрайник на B free и какво да видим - ами то става  Party И така отпадна притеснението ми, че на детето ще му тече от бибата по по- различен начин  Party Сега сме ок, със стъклено шише и накрайник на B free и със силиконова бибка на Авент Simple Smile Е, поне това е успокоението. Дано и Авент да направят скоро стъклени шишета. Praynig

# 209
Ей хора ,вече се вманиачихте,стига с тая ефтина пропаганда на стъклени шишета Sadто не бяха и бибероните ли вредни че и пласмасата дето се опирала да устата на бебето и.... Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт