ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 751
  • 392
  •   1
Отговори
# 120
Сега си погледнах шишетата - всички са от поликарбонат,включително и авентските.Добре де,няма ли кой да упражнява контрол на тези неща.Някъде бях чела,че бисфенол се отделя,ако се затопля млякото в микровълнова с бутилката

# 121
И аз смятам да купя НУкК, а как стои въпроса с бибероните? Яна само изцедане кърма и вече е свикнала с биберони Авент.
Аз й давам вода с биберон и отначало се позачуди, защото е по-различен, но е мекичък /аз й дадох латексовия, защото той е в оригиналната опаковка на шишето/, но в последстивие дори й хареса и поиска още и още, докато я изпи.

Между другото имам една магическа чаша на Авент и бях започнала да я уча с нея, но тя не я прие и чашата си остана така с малко водичка на дъното при играчките й / с идеята да свикне и евентуално да я поиска/ и когато видях водата, вече бяха минали вече няколко месеца на престой в шишето, отворих го и отвътре замириса ужасно - остра миризма, която може да се сравни с тази на санитарния силикон, който се поставя в баните, да речем. Тогава си помислих, че е от боите, нали тези чаши са някакви цветни, и реших да не й я давам, но сега като чета може и РС-а да е направил реакция  с водата  newsm78

Магическите чаши според мен са от полипропилен или полиетилен. Мисля, че само прозрачните шишетата са от РС.
А по въпроса за авентските биберони, на мен ми се наложи да оставя няколко пъти изцедена кърма на бебето да го нахранят и понеже имам само авентските шишета и биберони от помпата, а не ми се купуваха шишета за три дни ползване, използвах авентски биберон с обикновено стъклено бурканче от пюре Ам-ам, пасва идеално.
Бурканчето го стерилизирах преди това в стерилизатора. Между другото и тесните бурканчета от лютеница или майонеза на Олинеза, дето са със също такива капачки като на пюретата, и те стават. А като се счупи, си купуваш нова лютеница  Mr. Green

# 122
  • София
Basilisk, Ам-ам марка пюрета ли е? Извинявай за тъпия въпрос...

# 123
да - това са старите бурканчета от едно време, сега на повечето фирми системата на капачките е друга.

# 124
 Но пък в стъклени съдове не е добре да се държи кърма.
 А шишето на Др.Браун Б-фри,не беше ли уж без бисфенол,нали,затова се казва Б-фри?
 Който има вече такива шишета,мисля,че хим.стерилизация с таблетки в студена вода (напр. на Чико)е алтернатива,защото бисфенола се отделя значително повече при високи температури.То и микровълните не е сигурно колко е безопасно да се ползват за стерилизация дори,а да не говорим,че много хора ползват за стопляне на бебешки храни.

# 125
Аз ползвам шишетата на др Браун и реших да попитам източника, ето го и отговора:

"Thank you for you inquiry.  There has been a lot of false information circulating in the media.  Polycarbonate plastic has not been banned anywhere in the US or abroad. Our bottles are made of polycarbonate plastic.  BPA (Bisphenol A) is a raw material that is used in the general make-up of the polycarbonate bottle.

The materials made from bisphenol A are preferred because they not only make items strong and lightweight, but are durable and heat-resistant, allowing them to be reused and sterilized. This makes them vital components of many medical care and safety items.

We rely on the products created with bisphenol A for safety, protection and convenience. The ingredient is used in the manufacture of hundreds of common products on the market today, including: water bottles, food storage containers, canned foods and drinks, kidney dialyzers, infusion units and the very incubators our newborn babies are put in following birth.

Dr. Brown’s conforms to both the European Union’s Scientific Committee on Food guidelines as well as their new EN14350 guidelines.  The U.S. Food and Drug Administration (FDA), as well as all other regulatory agencies worldwide, including those in Europe and Japan, authorize the use of polycarbonate plastic in applications that come in direct contact with food, such as baby bottles."

# 126
   А четките за зъби от какъв материал са? Информация не видях никъде по опаковките на нашите...

# 127
значи според тях бисфенолът не е вреден.

# 128
Така излиза  newsm78. Доста противоречива информация можеш да срещнеш. Да се чуди човек на кого да вярва...

# 129
Според производителя...  Whistling

# 130
  • София

Извивяювайте, ама шишетатта на Авент от бисфенол ли бяха?

# 131
Някой има ли информация за шишетата на Camera?
Аз разчитам на това,че тези фирми производителки са в ЕС и като такива задължително преминават през редица ISO-та за качество и контрол на продукцията.
Работих като лаборант в най-голямата фирма в Бг за пластмасови опаковки,знам че трябва да се правят тестове на опаковката за миграция на вещества (всякакви,и вредни ако има) към в-вото,което ще се съдържа в тях - вид и при различни температури.Е,ние не го правихме,нито апаратура,нито интереси от страна на собствениците(фирмата не е сертифицирана по много iso-та) ... та ако ще мислим за децата си,то и за нас тогава трябва да помислим-всички тези газирани напитки,лекарства,козметика и какво ли не се съдържат в подобни опаковки ... та надеждата ми е тези фирми да си имат сертифицирането,че си го отнасят децата ни ... но пък на по-късен етап ще си го отнесат от родната мила продукция,както и ни е в момента,но не го осъзнаваме.

# 132
Код ABS под триъгълника какво значи? Играчките Tolo са такива.

# 133
Аз разчитам на това,че тези фирми производителки са в ЕС и като такива задължително преминават през редица ISO-та за качество и контрол на продукцията.

Проблемът е, че на този етап ЕС не е наложил никакви ограничения върху използването на поликарбонат, така че на това не може да се разчита. Нищо ново - до преди година и фталатите не бяха забранени. Сега поне за тях може да разчитаме на читавите фирми да се контролират сами. Но употребата на поликарбонат все още си е съвсем легална и открита.
Конкретно за шишетата на Camera не знам нищо, но ако е от пластмаса шишето и никъде не пише да е без бисфенол, значи може да си сигурна според мене, че е от поликарбонат и съдържа бисфенол, просто това е дефолт материалът за пластмасови бебешки шишета в момента.

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 09:31 от basilisk

# 134
а когато на опаковката пише,че не съдържа PVC ,това не значи ,че не съдържа бисфенол или греша?

Общи условия

Активация на акаунт