ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 796
  • 392
  •   1
Отговори
# 150
кои са тези шишета на Нук, които са 5 - може ли някой да пусне снимка  Praynigна моите - фърст чойс, пише 7  Rolling Eyes
а иначе съхранение на кърма в хладилника в стъклени шишета  newsm78 newsm78 newsm78 някъде пишише, че не било добре, що то белтъците оставали по стъклото  newsm78  в какшщво тогава, аджеба, да я съх ранявам  Thinking

# 151
виж на тази страница http://www.nuk.de/produkte/mahlzeit/flaschen/firstchoice/flaschen.html
Там , където пише Flaschen mit SILIKON Sauger-шишета с силиконови биберони. Първият ред шишета са РС. Вси4ки следващи са РР. В името на шишето пише РР. Когато купуваш се познават много лесно. Шишетата от поликарбонат са идеално прозра4ни, пластмасата прили4а на стъкло. Тези от РР са леко матови и белезникави. На снимката не се вижда много.

# 152
Аз така и не разбрах шишетата B-Free съдържат ли бисфенол? smile3511
В продуктите на Медела ясно си пише, че не се съдържа, но за съжаление те нямат шишета за пиене а само за помпите си no
Използвам на Браун шишетата и след стерилизация в микровелето миришат ужасно на пластмаса това ми правеше впечатление до сега, но приключвам с тях категорично. B-Free не ми е направило впечатление да мирише така, но на дъното си има празен триъгълник и извън него цифрата 7, какво значи това smile3506
Няма  Peace Самото им име е такова бисфенол-free - B-free  Peace

# 153
С риск да мина за пълна глупачка, искам да попитам от къде може човек да си купи филтри за чешмата? Че наскоро ми светна, че някои от водоснабдителните тръби също са от PVC...

# 154
а иначе съхранение на кърма в хладилника в стъклени шишета  newsm78 newsm78 newsm78 някъде пишише, че не било добре, що то белтъците оставали по стъклото  newsm78  в какшщво тогава, аджеба, да я съх ранявам  Thinking

Нук имаха специални пластмасови РР контейнери за кърма преди. Аз дълго време след това ги ползвах като шишета, но скоро не съм ги виждала.
Ина4е тук съм виждала и плик4ета за съхранение на кърма, но могат да се ползват еднократно, така 4е контейнерите са по-добрият вариант.
Всъщност съхранението в пластмасов съд има смисъл, ако не замразяваш кърмата. Ако я замразяваш белтъците така или ина4е коагулират.

# 155
А контейнерите за кърма на Авент дали са опасни?  Thinking Имам такива,но не намерих никакво обозначение.

# 156
С риск да мина за пълна глупачка, искам да попитам от къде може човек да си купи филтри за чешмата? Че наскоро ми светна, че някои от водоснабдителните тръби също са от PVC...
Не мисля, че филтрите за вода ще помогнат в случая. Те само пречистват водата от твърди частици май....

# 157
А контейнерите за кърма на Авент дали са опасни?  Thinking Имам такива,но не намерих никакво обозначение.
Имат цифра отдолу точно,и тя е 5.т.е.- безопасни са Peace

# 158
Не мисля, че филтрите за вода ще помогнат в случая. Те само пречистват водата от твърди частици май....

Ми не е съвсем така: 'Carbon filters are effective in removing phenols, such as BPA, from water...' (цитат от http://www.ehponline.org/members/2003/5993/5993.html, последния абзац. Линкът е даден от basilisk в една друга подобна тема)
Между другото статията е много полезна, поне на мен ми беше.
В общи линии от нея разбрах, че
1. От ново поликарбонатно шише (например), пълно с вода, при нормална температура, без да се трие и раздрусва, във водата се отделя бисфенол А в количества, едва уловими от дадената апаратура. Когато обаче поликарбонатната пластмаса е износена (издраскана, потъмняла...), количеството на отделен бисфенол А е значително.
2. При последователни експерименти с аквариум (така да го нарека) от износена поликарбонатна пластмаса, количеството на отделен във водата бисфенол А намалява. Провеждащите експеримента го отдават на това, че преди всеки от опитите изплакват аквариума- т.е. изплаквайте си шишетата преди употреба  hahaha
3. За износването на PC допринасят миенето с препарати, високата температура, издраскването.
4. Оценката на влиянието на бисфенол А върху организма (експериментът е с мишки) не ми е много ясна, тъй като съм доста далеч от научните среди. Дано не прозвучи смешно коментарът ми, но според мен, според статията бисфенол А действа като женския полов хормон- естроген. Също така май е канцероген (тук не съм 100% сигурна). Според конкретния експеримент, бисфенол А не влияе съществено върху развитието на половата система. За последното обаче, има и по- нови проучвания, които доказват обратното. Изобщо, има нужда от по- задълбочени проучвания в тази област, и определено има съмнения за това доколко са безопасни дори малки дози от бисфенол А върху организма (животински, човешки...).
 Peace

Според други статии, които  прочетох по въпроса, разбирам, че бисфенол А, дори в съвсем нищожни количества, има най- негативно влияние върху ембриона. Т.е. бременните жени трябва най- много да внимават.

И най- накрая да добавя (това според мен, не според статията Simple Smile  ), че най- честият причинител на рак, психически разтройства, както и редица други болести, е стресътPeace Peace Peace Peace Peace Peace

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 22:52 от ani2

# 159
а материалът РР става ли за съхранение на храна и за затопляне след това в МВ/водна баня или и за замразяване  newsm78 /той че става става, ама безопасен ли е/  newsm78

# 160
За филтрите: погледни каните Брита, в техния филтър има мисля, че активен въглен. Продават се в аптеките.

# 161
Zdravejte,

Iskam samo da dobavia (za tezi, koito oshte se samniavat  Rolling Eyes), che v Canada veche ima zakon, koito  oficialno zabraniava izpolzvaneto na Bisphenol A.
Az do skoro se samniavah  newsm78 dali vsichko tova okolo tozi Bisphenol ne e marketingov trik, no veche opredeleno smiatam da ogranicha vazmojno naj-mnogo izpolzvaneto na vsiakakvi plastmasi v domakinstvoto.

# 162
eto ot tyk moje da se kupi takav filtar http://www.rsi-store.com/index.php?productID=209

# 163
  • София
Zdravejte,

Iskam samo da dobavia (za tezi, koito oshte se samniavat  Rolling Eyes), che v Canada veche ima zakon, koito  oficialno zabraniava izpolzvaneto na Bisphenol A.
Az do skoro se samniavah  newsm78 dali vsichko tova okolo tozi Bisphenol ne e marketingov trik, no veche opredeleno smiatam da ogranicha vazmojno naj-mnogo izpolzvaneto na vsiakakvi plastmasi v domakinstvoto.
То и законът може да е с цел печалби. На нищо не вярвам. Статистики-стъкмистики на всяка крачка.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт