СНБМ - инициативи - 14 част

• 14 731
  • 430
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Хриси-  Hug Heart Eyes

# 196
Танче, Доли ти е отговорила, докато нямаме основния материал ние сме с вързани ръце. Чакаме Хриси. А и доколкото разбрах АМ и Доли ще пишат прессъобщението, аз ще помагам с корекции. АМ и Айла ще го пращат. Аз поех да прозвънявам заедно с Хриси журналистите.

Хриси, Елпет, четох проектозакона, който подготвяте, но не ми стана ясно какви са тези 270 дни и от кога точно се изплаща обезщетението по тях. И защо точно 270 дни? А останалите до навършването на 2-годишна възраст? Ако е така както го разбирам аз, това значи, че във времето, в което майката получава обезщетението през първите 9 месеца, което е равно на 90% от заплатата й, ще получава и въпросната минимална допълнителна заплата, а в момента, в който ще е най-затруднена - времето след тези 9 месеца, майката остава пак само с едно майчинство. Права ли съм или бъркам? Ако съм права, положението няма да е много розово за близнашките майки. И пак ще останем без детегледачки по програмата... Хриси, какво точно коментирахте с Христина Христова по въпроса, не става ли за 2-те години да се направи изключението за близнашките майки? Моля те, дай малко певече инфо, че съм в недоумение Praynig

Иначе много хубаво звучи това за връзването на майчинството към МРЗ  bouquet
Кали, 270 дни са, защото това са болничните след раждането. Не си разбрала добре, след тези 270 дни сме записали, че майката ще получава обезщетение за всяко едно от децата. Peace

Хриси, явно наистина не съм разбрала ooooh! И още не мога да разбера съвсем, вероятно заради многото поправки и факта, че не познавам членовете и алинеите конкретно.

Виж какво разбрах, за да ме поправиш ако е нужно Praynig

Майките на близнаци ще получават /биха получавали Praynig / допълнително същата сума, която получава през първите 9  месеца, умножено по броя на едновременно родените деца, без първите 45 дни около раждането. Сумата за всяко следващо дете не може да е по-малка от МРЗ.

След това ще получава обезщетението, отново умножено по броя на едновременно родените деца.

Така ли е?

# 197
Танче, Доли ти е отговорила, докато нямаме основния материал ние сме с вързани ръце. Чакаме Хриси. А и доколкото разбрах АМ и Доли ще пишат прессъобщението, аз ще помагам с корекции. АМ и Айла ще го пращат. Аз поех да прозвънявам заедно с Хриси журналистите.

Хриси, Елпет, четох проектозакона, който подготвяте, но не ми стана ясно какви са тези 270 дни и от кога точно се изплаща обезщетението по тях. И защо точно 270 дни? А останалите до навършването на 2-годишна възраст? Ако е така както го разбирам аз, това значи, че във времето, в което майката получава обезщетението през първите 9 месеца, което е равно на 90% от заплатата й, ще получава и въпросната минимална допълнителна заплата, а в момента, в който ще е най-затруднена - времето след тези 9 месеца, майката остава пак само с едно майчинство. Права ли съм или бъркам? Ако съм права, положението няма да е много розово за близнашките майки. И пак ще останем без детегледачки по програмата... Хриси, какво точно коментирахте с Христина Христова по въпроса, не става ли за 2-те години да се направи изключението за близнашките майки? Моля те, дай малко певече инфо, че съм в недоумение Praynig

Иначе много хубаво звучи това за връзването на майчинството към МРЗ  bouquet
Кали, 270 дни са, защото това са болничните след раждането. Не си разбрала добре, след тези 270 дни сме записали, че майката ще получава обезщетение за всяко едно от децата. Peace

Хриси, явно наистина не съм разбрала ooooh! И още не мога да разбера съвсем, вероятно заради многото поправки и факта, че не познавам членовете и алинеите конкретно.

Виж какво разбрах, за да ме поправиш ако е нужно Praynig

Майките на близнаци ще получават /биха получавали Praynig / допълнително същата сума, която получава през първите 9  месеца, умножено по броя на едновременно родените деца, без първите 45 дни около раждането. Сумата за всяко следващо дете не може да е по-малка от МРЗ.

След това ще получава обезщетението, отново умножено по броя на едновременно родените деца.

Така ли е?

Не, всичко е точно така, както го говорихме по време на кръглата маса  Peace
След като роди, тоест за 270 дни (9 месеца) майката на близнаци ще получава освен 90 % от брутната си заплата по една допълнителна МРЗ за всяко следващо дете (тоест ако са 2 деца , 90 % + МРЗ).
След това си получава толкова обезщетения, колкото и деца. Правим предложение обезщетението да не може да пада под МРЗ, което не е за близнаците само,а по принцип.
Надявам се сега да е станало ясно  Peace

# 198
Пращам на пощата краен вариант на законопроекта и мотивите  Peace

# 199

Аз  разбрах последно, че Доли ще напише прессъобщението, а аз и Айла ще го поразпращаме Simple Smile- поправете ме ако греша. Също така, бях обещала да питам за някои неясни неща около това кога да пращаме нещо и т.н., но чакам Доли да ми каже всички въпроси, по които се колебаем.
Доли, моля те звънни ми утре, защото напоследък много забравям и снощи си казах ,че днес трябва да ти се обадя , за да се разберем, но УВИ- като ме подхвана работата и забравих Sad

# 200
  • София
Ето малко данни за издръжка на дете през септември - от сайта на КНСБ, може да са ви полезни:

Издръжката на децата в различните възрастови групи е:
•До 1 г. 222,55 лв.
•От 1 до 3 г. 223,68 лв.
•От 4 до 6 г. 238,13 лв.
•От 7 до 13 г. 349,15 лв.
•От 14 до 18 г. 392,12 лв.

# 201
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета, Краси прати информация с мястото и часовете на обучението на 16-17 на ФРГИ - в пощата са. До утре трябва да пратя имената на участниците.
Ради, Мими и всеки, който е мислил за участие, моля ви до утре сутрин да потвърдите кога и дали ще участвате. Мерси ви предварително  Hug Утре ще ни пратят и програмата.

Peace  Аз съм ОК!  Grinning В момента съм болна, но до петък се надявам да съм добре, а и да не съм пак ще отида.Това разбира се ако не ми падне тухла на главата или нещо от сорта.
И кой още е навит да ходи?

# 202
Заключителна конференция по туининг проект „Социален диалог” на програма ФАР

Заключителната конференция по туининг проект „Социален диалог” на програма ФАР ще се открие утре, 13 ноември 2007 г., от 10:00 часа, в хотел „Родина”, конферентна зала „Марица”.

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=9877&catid=2

# 203
  • София

Таванът на осигуровките пак се разклати
БСП готова да запази данъчните облекчения за родители с по-високи заплати

Цитат
Месечният доход на член от семейство, което взима детски надбавки, да се вдигне от 200 на 220 лв., ще предложи още БСП между първо и второ четене на бюджета. Левицата ще внесе и текст, според който семейното подоходно облагане се запазва за хората, които са с доход над 220 лв. на месец на член от семейството и не взимат детски надбавки, добави Мръцков.

# 204

Аз  разбрах последно, че Доли ще напише прессъобщението, а аз и Айла ще го поразпращаме Simple Smile- поправете ме ако греша. Също така, бях обещала да питам за някои неясни неща около това кога да пращаме нещо и т.н., но чакам Доли да ми каже всички въпроси, по които се колебаем.
Доли, моля те звънни ми утре, защото напоследък много забравям и снощи си казах ,че днес трябва да ти се обадя , за да се разберем, но УВИ- като ме подхвана работата и забравих Sad
Слънце, пратих ти на пощата въпросчета за сестра ти. Ще гледам и да ти званна  Hug

# 205
Момичета, Краси прати информация с мястото и часовете на обучението на 16-17 на ФРГИ - в пощата са. До утре трябва да пратя имената на участниците.
Ради, Мими и всеки, който е мислил за участие, моля ви до утре сутрин да потвърдите кога и дали ще участвате. Мерси ви предварително  Hug Утре ще ни пратят и програмата.

Peace  Аз съм ОК!  Grinning В момента съм болна, но до петък се надявам да съм добре, а и да не съм пак ще отида.Това разбира се ако не ми падне тухла на главата или нещо от сорта.
И кой още е навит да ходи?
Добре момичета, Силвия (hot lady) беше казала, че твърдо ще участва. Ради пиша и теб. Т.к. не бяха казали нищо вчера питах Краси изрично по колко човека се очаква ад пратим. Тя каза, че принципно са по 2 от организация, така че с Ради и Силвия попълваме бройката, но няма проблем и Мими да отиде в събота. Ще говоря изрично с ФРГИ. Аз мисля, че ще е полезно за всички и че ещ бъде интересно. Така че Мими не се чуди, ако имаш възможност, сигурна съм че ще ти хареса. Кажи ми моля те твърдо ще отидеш ли, за да кажа на Краси  Heart Eyes

Аз мисля днес да почна да нахвърлям прес-съобщението, че няма време - ще говоря с Хриси да даде малко материал. Ще гледам до края на деня да съм пуснала вариант на пощата.

# 206
Хриси, мерси за обяснението, сега вече ми стана ясно Hug

Танче, Ина предаде ли ти писмото от МТСП? Имаш ли възможност да го сканираш или поне да кажеш с 2-3 изречения за какво става въпрос Praynig

По писмото за ББ и СОС ако нямате повече коментари също можем да ги пращаме. Танче, Хриси, като ги пращате да не забравите да прикрепите писмото от Егида Praynig

# 207
Хриси, мерси за обяснението, сега вече ми стана ясно Hug

Танче, Ина предаде ли ти писмото от МТСП? Имаш ли възможност да го сканираш или поне да кажеш с 2-3 изречения за какво става въпрос Praynig

По писмото за ББ и СОС ако нямате повече коментари също можем да ги пращаме. Танче, Хриси, като ги пращате да не забравите да прикрепите писмото от Егида Praynig

Писмото отдавна е в мен, но няма кък да го сканирам. в къщи имам само принтер  Sad четох го на хриси по тел. в него  нищо не ни казват за съжаление. в момента нямам възможност да го разкажа, но обещавам скоро да го направя.

# 208
раде, пак ми звънят майки, които са изратили молбите си с обратна разписка. нищо ли не е получено? били ги пратили преди 3 седмици, но не са върнати. моля те дай знак. аз си знам, че ще пишеш ако получиш нещо, но ми е супер странно това, което се случва. възможно ли е разписките за писмата някой да ги гепи?

# 209
Момичета, ще пратя на пощата текста, който съм нахвърляла за пресконференцията. Моля ви смело редкатирайте  Hug

Ако някой може да извлече от този текст нещо по-сбито и прегледно като за отворено писмо, ще съм много благодарна   bouquet

Моля ви обърнете специално внимание на двете таблици, трябва да са достатъчно ясни за журналистите, така че кажете, ако не разбирате нещо.
Погледнете и помагайте и върху това, което съм записала в червено.
Другото върху което трябва да се помисли е заглавие на пресконференцията, нещо от сорта на "Ощетяване на семействата с деца с бюджет 2008"

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 14:25 от Клеопатра

Общи условия

Активация на акаунт