Гражданска инициатива на осиновени и осиновители

• 49 009
  • 434
  •   1
Отговори
# 315
Нарочно издавам четата късно. Wink

Гледайте сутрешния блок на БНТ, ще има наше момиче за разговор за проблемите в осиновяването.

# 316
Ей, момичета, голяма сте конспирация!По една случайност съм у нас, по една случайност отворих компютъра, обаче успях да гледам предаването, макар и не отначало.Браво на нашето момиче!Много точно, много аргументирано! Но защо ли си мисля,  че все още говорим със социалните структури на различни езици.Нашето момиче много добре изтъкна причината, поради която по трудно се взема решение за осиновяване на по голямо дете и това  на първо място  е липсата на платен годишен отпуск за осиновяване и за отглеждане на осиновено дете.Би следвало да бъде подкрепена от другите си събеседници, да кажат, че и те са установили този факт и обществото трябва да подкрепи законодателна промяна в правната уредба на платения отпуск за осиновители.Трябваше да кажат, че в хода на проучване и на изготвяне на социалните доклади са се срещнали с този проблем.Нищо такова не чух,а май изместване на въпроса.Вярно, признавам си, че го слушах малко в движение, може и аз да не съм разбрала.Поздравявам Цветелина Георгиева,възхитена съм!

# 317
Няма конспирация, просто искахме да спестим напрежение на момичето ни. Нали целта е "другите", да ни чуят, ние си знаем дертовете.  Wink

Времето беше много кратко, но браво на Цвети, че успя да вмъкне няколко основни пункта!

Във връзка с последното: търсим желаещи, склонни да излязат от инкогнито, за евентуални подобни предавания. Хора, които с опита си и знанията си, желаят да помогнат за решаването на някои процедурни мудности, които задържат излишно децата в институциите. Както и за допълнителни стимули и помощ към кандидат осиновители, желаещи да осиновят деца от по-трудната категория - по-голями деца, деца със специфични нужди и т.н.

Нужна е гласност на проблемите, явно в момента поназряват някои възможности, добре е да се използват.

# 318
Eх, Дарче, защо не каза по-рано? Щях да закъснея за работа ама да го гледам ...
Вярвам, че Цвети се е справила отлично!
Знае ли някой дали може да се гледа предаването в Интернет? Защото в neterra.tv БНТ-то го няма

# 319
По-късно ги качват в Нетера, и аз ще го гледам там.

# 320
Съжалявам, чак сега се включвам! Изпуснала съм предаването.  Embarassed Но по-важното е, че нещо се случва и на нашите проблеми се дава гласност. Браво на момичето!  bouquet

# 321
Браво на куку за представянето. С оглед малкото време с което разполагаше и начина на водене на предаването, според мен успя да каже максимално много.

Аз съм се заявила като готова за участия, стига да не ме хванете между две нощни, че тогава изглеждам като върколак и ще изплаша водещите. Въпреки че и това е идея, да им взема акъла и да ме оставят да си кажа рецутацията  Laughing

# 322
За тези, които не са успели да гледат предаването, утре може да успеят да го гледат, ще опитам да го кача в някой сайт с клипове и да пусна линк. Това ми се струва по-добре от преразказ. Пък и все пак такава телевизионна звезда не е за пропускане, ох мале, умря онази циганка ooooh!

# 323
Очаквам с нетърпение линка. Не успях да гледам сутринта предаването, бях на работа.  Но въобще не се съмнявам в нашата телевизионна звезда.

# 324
ЧАКАМ ЛИНК!!!

# 325
Чакайте вие...  Heart Eyes

А други звезди, освен кукуяка и мама Галя?
Не се свенете, само първия път е "страшно".

Скъпи дами, нали знаете, че не го правим за да се покажем какви сме готини? Ако не ви спират проблеми от характер, касаещ осиновяването на детето ви, дайте да намерим кураж! Няма нищо спешно, но вече искат срещи, искат предавания, искат, искат, а ние сме малко, не стигаме. Ако с това помогнем да се побутнат нещата за по-доброто на дечицата, струва си!

# 326
Еееех, Дарче! Толкова искам да съм с вас, а съм толкова далеч, че понякога ми се струва че живея сама на друга планета...... Мъчно ми е, но разстоянието си е фактор. Как да помогна, ...... (цензурирано) му!?

П.П. Само да ти споделя, че ме разплака в темата за "Осиновени, да кажем...", ама не исках да пиша там, че да не спамя хубавата тема. Ей, затова оспамих тази. newsm78

# 327
Как да помогна, ...... (цензурирано) му!?

С хубавата ти усмивка. Wink

Е, по-нататък, знае ли се... може и с друго.  Mr. Green

# 328
С радост ви уведомявам, че най-сетне, ГИОО е горд притежател на съдебна регистрация!

Тоест, вече сме официално съществуващи и скоро, в зависимост от желаещите, ще се организира първото Общо Събрание, с цел, да се впишат всички желаещи членове на инициативата, както и да се запознаят с Устава и целите на организацията.

# 329
Както отдавна декларирах, аз съм от желаещите, но как ще стане с нашето участие в Общото събрание - идея си нямам. Тези, които сме от по-далечните райони, едва ли бихме могли по едно и също време да се организираме и да дойдем до София...
Може би Скайп конферентна връзка???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт