Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ

• 101 846
  • 527
  •   1
Отговори
# 360
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз имам многоп проблеми с болничните. Къде трябва да се обърна.

В НОИ

# 361
  • Варна
Някой ще ми даде ли някакъв съвет.

# 362
Някой ще ми даде ли някакъв съвет.

Аз имам многоп проблеми с болничните. Къде трябва да се обърна.

В НОИ

http://www.noi.bg/

# 363
  • Варна
Благодаря ви. Нещо по подробно.

# 364

Какво по-подробно ???  Shocked
Обръщаш се към тях и обясняваш проблемите си...

# 365

Като например? Аз да им звънна?

# 366
Телефона на НОИ е 926 10 10 с тонално набиране и най-вероятно ще чуеш глас, който ще те уведоми, какво да правиш в зависимост от това с кого искаш да се свържеш. Проблема е че при 10 от 10 набирания няма начин да се свържеш с когото и да било #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire, за да обясниш проблема си...
Имаш следния избор:
1) да опиташ пак  #Crazy
2) и пак и пак #Crazy #Crazy
3)да се свържеш с оператор, който с флегматичен глас ще ти обясни как колегите му не си вдигат телефона #2gunfire #2gunfire и ще ти каже кой е телефона на шефа им.
4) За съжаление шефа им също не отговаря. #2gunfire
Другият вариант е да пишеш на noi@nssi.bg или на benefist@sofia.nssi.bg (Ангел Карагьозов) в случай, че това, за което става дума е грешно изчислен болничен или друга допусната техническа грешка.
Не си мисли, че много бързо ще получиш отговор. Обикновено моите ги получавам след 7 до 10 дни (сигурно са много заети  Thinking)

# 367

3)да се свържеш с оператор.....

Тц, тц, тц...
Оптимистка такава...
  Crossing Arms

# 368
Привет майчета!
Имам няколко въпроса,относно болничните 45 дни преди термин и след това..
Имам издаден болничен 45 дни преди термина ми 18 март,който е за перидода 01.02-18.03.Възможно ли е все още да не е подаден в ной?!От счетоводството ми излизат с номера,че тъй като влиза и март м.,сега правели ведомостите за март и другата седмица ще бъде подаден.Е да ама заплати във фирмата взимаме на 1 число за предходния месец.Родих десет дни по-рано от термин,на 08.03.и съответно от болницата имам издаден нов болничен(42 дни) 08.03-19.04.И този болничен е предаден навреме,кога трябва да бъде занесен в НОИ?
И последно да попитам,този болничен за разликата от датата на раждане до термина го издава педиатъра не бебето,но в какъв срок трябва да бъде издаден,за да го занеса аз навреме във фирмата и после да им търся сметка?

Предварително благодаря,надявам се да сте ми схванали обърканата мисъл.. Rolling Eyes  bouquet

# 369
  • В полите на Пирин планина
Привет майчета!
Имам няколко въпроса,относно болничните 45 дни преди термин и след това..
Имам издаден болничен 45 дни преди термина ми 18 март,който е за перидода 01.02-18.03.Възможно ли е все още да не е подаден в ной?!От счетоводството ми излизат с номера,че тъй като влиза и март м.,сега правели ведомостите за март и другата седмица ще бъде подаден.Е да ама заплати във фирмата взимаме на 1 число за предходния месец.Родих десет дни по-рано от термин,на 08.03.и съответно от болницата имам издаден нов болничен(42 дни) 08.03-19.04.И този болничен е предаден навреме,кога трябва да бъде занесен в НОИ?
И последно да попитам,този болничен за разликата от датата на раждане до термина го издава педиатъра не бебето,но в какъв срок трябва да бъде издаден,за да го занеса аз навреме във фирмата и после да им търся сметка?

Предварително благодаря,надявам се да сте ми схванали обърканата мисъл.. Rolling Eyes  bouquet

Шом ви плащат на 1-во число, то до 3-то число най-късно трябва да е представен болничният лист. В конкретния случай този болничен лист е с начало м. 02.2009, следователно се представя с изплащането на февруарските заплати - 04.03.2009 беше първия работен ден от м. 03.2009. Ако тогава са ви платили заплатите, то най-късно до 06.03.2009 трябва да са подали болничният лист в НОИ, независмо, че той обхваща период и от м. 03.2009.
Последният болничен лист за изравняване до 135 дни се издава от педиатъра на детето ти - след изтичането на втория от родилното отделение се издава.

# 370
Добре, де, аз защо не съм имала проблем да се свържа по тел. с НОИ?  newsm78 Не веднъж ми се е налагало, а веднъж и чрез мейла контактувах с тях. Доста бързо ми отговориха  Thinking

# 371
  • Варна
Утре ще се пробвам да звънна в НОИ.
Благодаря ви за съветите.

# 372
Здравейто отново от мен.Незнам за тук ли е точно въпросчето ми,но ако някой знае да ми каже,ако може!
Работя,осигорява ме шефката на 320лв,ноо на 4 часа!Сега ако забременея и карам така бременноста на 4 часа,какво майчинство ще взимам и изобщо ще взимам ли!Задължително ли е да съм осигорена на 8 часа за майчинство?
Благодаря предварително!

# 373
  • Варна
Мисля че трябва да се осигоряваш на осем часа.

# 374
  • В полите на Пирин планина
Здравейто отново от мен.Незнам за тук ли е точно въпросчето ми,но ако някой знае да ми каже,ако може!
Работя,осигорява ме шефката на 320лв,ноо на 4 часа!Сега ако забременея и карам така бременноста на 4 часа,какво майчинство ще взимам и изобщо ще взимам ли!Задължително ли е да съм осигорена на 8 часа за майчинство?
Благодаря предварително!

Не е задължително, но трябва да имаш поне 12 месеца осигурителен / не трудов / стаж изобщо през живота си, което означава, че времето, в което си на намалено работно време се преизчислява към пълно такова, а 2 р.дни на 4 часа са равни на 1 ден осигурителен стаж.

Общи условия

Активация на акаунт