Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ

• 101 858
  • 527
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Наистина е голям късмет да ти вдигнат като звъниш на 926 10 10.Едновременно работят и с клиенти на гишето и затова било така.Поне на мен така ми обясниха.

# 376
Момичета имам бърз въпрос - досега не съм ползвала болнични и затова не знам -
1. с подаването на болничния счетоводителя на моят работодател трябва да подаде и банковата ми сметка, на която да ги получавам?
2. Дебитна карта задължително ли е да имам към тази банкова сметка??

# 377
1 даваш болничния на счетоводителя и банкова сметка на която да получаваш парите
2 мисля че не е задължително да е дебитна

# 378
Ей златни сте мерси

# 379
  • Ланкър, планините Овнерог
Я, и аз да питам нещо. Моето не е толкова проблем, колкото любопитство. От средата на март се водя върнала се на работа. Обикновено до сега ми плащаха около 10-то число, но тази седмица явно няма да е. Плащането на 1/2 майчинство бавят ли го повече или не? Отделно сега за до средата на март въз основа на 240лв ли ще ми го изчислят, а за останалото в/у 120лв ли или ще е само 120лв? Някой с опит?

# 380
  • у нас
Здравейте, момичета,

интересуваме при подаване на декларацията за удължаване на болничните от 315 до 410 ден, работодателят трябва ли да подава декларация № 1  - Данни за осигуреното лице. Защото вече трети път ми връщат декларацията, от работата не могат и не могат да попълнят нужните неща и последно ми искача в писмо от НОИ тази декларация.

# 381
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте, момичета,

интересуваме при подаване на декларацията за удължаване на болничните от 315 до 410 ден, работодателят трябва ли да подава декларация № 1  - Данни за осигуреното лице. Защото вече трети път ми връщат декларацията, от работата не могат и не могат да попълнят нужните неща и последно ми искача в писмо от НОИ тази декларация.

За всяко лице на което се внасят осигуровки за съответния месец се попълва и подава декларация обр. 1 в НАП.

# 382
  • у нас
ДейзиГ   bouquet

# 383
Записвам се да следя темата , имах конкретен въпрос но намерих отговора.

# 384
Някой сменял ли е ПИК кода си мога ли да го сменя?

# 385
  • В полите на Пирин планина
Някой сменял ли е ПИК кода си мога ли да го сменя?

Можеш да си извадиш нов, но стария също ще действа  Thinking

# 386
Lady Incandescent, благодаря! Ама тогава е без мислено да вадя нов.

# 387
Здравейте  не знам  дали  ми  е  за  тук  въпроса  но  не  ми  се  пуска  цяла  тема.Имам  Пин  код  да  си  проверявам  кога  ми  превеждат  парите.Днес  проверявам  излиза  ми  -  липсват  данни-  .А  когато  отидох  на  банкомата  има  пари.Превеждат  ми  ги  от  борсата.Не знам  аз  ли  бъркам  нещо  или   не  излиза  че  има  пари  вътре.Благодаря  предварително.

# 388
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте  не знам  дали  ми  е  за  тук  въпроса  но  не  ми  се  пуска  цяла  тема.Имам  Пин  код  да  си  проверявам  кога  ми  превеждат  парите.Днес  проверявам  излиза  ми  -  липсват  данни-  .А  когато  отидох  на  банкомата  има  пари.Превеждат  ми  ги  от  борсата.Не знам  аз  ли  бъркам  нещо  или   не  излиза  че  има  пари  вътре.Благодаря  предварително.

Вие получавате обезщетение за безработица или за болничен/майчинство.
По принцип и двете неща се плащат от НОИ, но ПИК-а позволява да проверявате само обезщетения за болничен и отпуск за гледане на дете.

# 389
За  безработица  получавам.Мерси  мила  за  отговора.Аз   се  чудя  защо  нищо  не  ми  излиза.В  нашия  град  много  хубаво  обясняват ,явно   служителя  който  ми  го  извади  ме  е  заблудил.Аз  го  питах  дали  може  да  си  ги  проверявам  през  нета,  той  ми  вика  няма  проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт