Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ

• 101 815
  • 527
  •   1
Отговори
# 345
среднодневното се изчислява за конкретен период и съответно не е постоянна величина

Ами за последната година и половина съм осигурявана на 400 лв. а до колкото знам вземат доходите за  последните 12 месеца.

# 346
кажи ми кой месец излизаш в болнични и какъв е болничния- за общо заболяване или 45 дневен
всеки календарен месец е с различен брой работни дни, за това се получава разликата
в зависимост от периода, който ще ти влезе в изчислението, надявам се сега да разбра

# 347
и докато се включи Dragneva аз да попитам, втория ми болничен е въведен днес, но виждам следния текст:

Трябва ли да се притеснявам от тази последната /3та точка/, че е отбелязана по този начин и как да действам ако е проблем   Rolling Eyes

# 348
Ами от 20.12.2008 съм в болничен по майчинство но още не съм получавала пари,за това искам да знам горе долу колко е среднодневното ми възнаграждение.Това че всеки месец има различен брой работни дни ми е ясно newsm78

# 349
оф, явно аз не мога да ти обясня каква е схемата
щом си излязла в "майчинство" от 20.12, то в базата ти ще влязат месеците от ноември 2008 назад- или от юни до ноември включително, това са 129 дни
300 лева* 6 месеца= 1800
1800 лева / 129 дни= 13,95 лв СДН
това абсолютно грубо ги смятам, защото не зная колко точно ти е чистото, но сумата ти ще е много близка до тази

# 350
И аз искам да попитам нещо. Майчинството ми започва да тече от01.02.2009. Документите са ми внесени в НОИ на 03.02. Края на март ли ще получа пари(за февруари)?

# 351
И аз искам да попитам нещо. Майчинството ми започва да тече от01.02.2009. Документите са ми внесени в НОИ на 03.02. Края на март ли ще получа пари(за февруари)?

До 10 число на Март счетоводителят ти трябва да плати осигуровките и да подаде данни....
От там нататък броиш 15 работни дни (максималният срок е толкова)....
Което означава, че може и по-рано, може и по-късно, но според мен, едва ли ще е преди средата на Март...

# 352
Здравейте, каква декларация трябва да се подаде за да ми бъде променена сметката по която ми превеждат болничния? Нашата счетоводителка беше сигурна, че е декларацията с която декларираш за първи път сметка и нея подадохме заедно с бележка от банката, но болничния ми пак е преведан на старата сметка, която вече не желая да ползвам. Сега не знам в НОИ ли е грешката или в нас.

# 353
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, каква декларация трябва да се подаде за да ми бъде променена сметката по която ми превеждат болничния? Нашата счетоводителка беше сигурна, че е декларацията с която декларираш за първи път сметка и нея подадохме заедно с бележка от банката, но болничния ми пак е преведан на старата сметка, която вече не желая да ползвам. Сега не знам в НОИ ли е грешката или в нас.

А освен самата декларация, даде ли и копие от банката със сметката? Иначе мисля, че точно тази декларация се подава пак.

# 354

А освен самата декларация, даде ли и копие от банката със сметката? Иначе мисля, че точно тази декларация се подава пак.
Да, декларация от мое име и удостоверение от банката с номера на сметката.

# 355
  • Ланкър, планините Овнерог

Да, декларация от мое име и удостоверение от банката с номера на сметката.

Е, тогава не знам  newsm78

# 356
Исках да ви питам, бременна съм и сега взимам продължаващи болнични за по 30 дни. Трябва да излезна в 45-дневния болничен за раждане от 6 април, но се застъпва с предишния 30 дневен..... Как мислите ще стане тая работа, трябва ли нещо да се прекъсва.... или нещо да пиша някакви декларации  newsm78

# 357
последния ти болничен за общо заболяване е би трябвало да бъде издаден до датата, предходаща излизането в 45 дневен, или варианта е да ти пуснат 45 дневния след изтичането на този
ако се застъпят болничните мисля, че ще има проблем

# 358
Ама като остатък до термина ли да ми го пишат този 45 дневния..... Малиии, е са я втасах  Confused

# 359
  • Варна
Аз имам многоп проблеми с болничните. Къде трябва да се обърна.

Общи условия

Активация на акаунт