ФЕВРУАРСКИ дебеланки чакат бебчета засмянки...

• 16 558
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
разбира се mama avi,добре дошла в нашето голямо семейство!честито момиченце и лека бременност newsm10 preggo

# 91
  • sofia
Доти и Наденцето - честити ви девойки! Супер, но все пак най-важното е, че бебенцата и вие сте добре!

Добре дошла и на новата мама - Мама Ави!

# 92
Да ви се похваля, днес сложих окончателно край на предразсъдъците отностно купуването на бебешки дрешки. Накупих си толкова сладурски дрешки и сега съм ги наредила на дивана и им се любувам Simple Smile.  Но определено се убедих, че по тези магазини трябва да се ходи със списък, защото иначе положението е неудържимо. 

trollipen, реших да взема само основия модул на количката Quinny, а Dreami-то го вземам на половин цена от една позната. Като ги взема ще направя снимки.

evil, благодаря за инфото. Аз живея точно до Пикадили Чаталджа, така че ми е точно под носа и утре ще преслушам и този магазин.

Добре дошла на Мама Ави. При нас е весело и съм сигурна че ще ти хареса Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 21:16 от ele0nora

# 93
Благодаря на  всички за пожеланията и хубавите думи, прекрасни сте  smile3525
Илинка, толкова ме разчувства твоята трогателна история,  сега вече имаш твоето истинско семейство и заслужавате да сте щастливи повече от всякога  Hug
Честито  stork-girl на Наденцето, честито рожденничка на Мирка ив. да е жива, здрава и много щастлива   bouquet
Тази тема май се очертава да я напълним само с красиви емоции и прекрасни новини, дано  Praynig
Мама Ави, добре дошла   bouquet
Yzidka, неверотно е.
/Доти, доколкото разбрах сме на една дата 19.02, така направена лентичката ти е с термин 22.02, ако искаш коригирай/
Хубава вечер от мен  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 21:01 от balena

# 94
Добре дошла на новата ни мама Февруарка,лека бременност и една красива госпожица на финала.  bouquet
Доти честито момиченце и на тебе !

# 95
Illinka, това, което ти се случва е приказка. Пожелавам ти никога да не свършва. Нали знаеш: "И живяли дълго и много, много щастливо". newsm51
Аз работих до три през нощта и станах в осем сутринта да си доработвам, но за сметка на това приключих рано-рано и намерих време да се видя с много добра моя приятелка. Ходих й на гости и понеже живее съвсем близо до един склад за бебешки стоки в "Хаджи Димитър", за който писа и Галадриел, се отбихме да поразгледаме. Та добавих към бебешорския гардероб едно сладурско плюшено гащеризонче с огромен паток, прелестна блузка с дълъг ръкав, две бодита и два чифта ританки. Да има!

# 96
Добре дошла на mama_avi  !  Simple Smile
А на Доти и на Наденцето - честити дъщерички, пожелавам ви да връзвате плитки и панделки, колкото ви душа иска след февруари!  Hug

По въпроса за зъбите - аз също трябва да отида на зъболекар, а само го отлагам, и аз незнам защо... А ми се е нащърбил един зъб, и вече се налага.... Ще събирам мерак, и другата седмица ще се обадя на зъбарката да ме види, и да го оправи.

Лека вечер на всички ви и до утре.  Heart Eyes

# 97
  • ВАРНА
Illinka ..., ами аз какво да кажа. Нямам думи. Сигурно си на 77-мото небе от щастие. Наистина много трогателна постъпка. Пожелавам ви само безоблачни дни и много много любов.

Доти и Nadenceto4, честити ви момиченца!!!
mama avi  welcome при нас.

Аз днес старателно си гледах корема, докато бебо си ритка. До сега съм го усещала като си слагам ръка на корема, но днес вече го и видях как се мърда. Много сладурско... Heart Eyes

GALADRIEL, по повод това, което беше писала за шапчицата. И аз съм го запомнила и днес докато се моткахме с майка ми, съвсем случайно влязохме в един магазин и познай с какво си тръгнахме. Една сладичка мека синя шапчица  Embarassed. Но майка ми я купи, а не аз. 

# 98
Ей, че добри новини....
Доти и Наденцето4, честити ви госпожички.....
mama avi, добре дошла.....Лека бременности и една пухкава февруарска госпожица до гушкаш....
Сега лека и мека.....и цилюфки по тумбачетата.... Hug

# 99
Здравейте момичета! Нямам време да изчета всичко назад, само прочетох това, което е написала Илинка, защото ми стана интересно от отзивите ви. Илинка, на супер човек си попаднала, особено ме трогна начинът, по който подхожда към детето! Много щастие ви желая заедно!
Ние днес си направихме дъълга семейна разходка през морската и по плажа, времето беше много приятно. Вечерта постоях няколко часа в болницата при татко и яко се схванах, хубавото е че утре го изписват.
И накрая да се оплача, че близките няколко седмици така се освиних, заради пустите зъби не мога да ям нищо твърдо и я карам на хляб и кратофи, което естествено ми се отразява моментално. #Crazy
Хайде приятни сънища на всички! Heart Eyes

# 100
mama avi, добре дошла!   bouquet
Доти, честита дъщеричка!  Hug
Мери, банята не знам на кой е, но кухнята е на една от октомврийските мами - снима я, за да ми помогне когато умувах как точно да правя проекта на моята. А ето и моят творчески напън (за да съм честна трябва да призная, че мъжът ми - строителен инженер и брат ми - архитект много ми помогнаха да разбера какво точно искам):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186116&view=1&photo=1
Все още ни предстои да се дообзаведем, липсват килими, холна масичка, мебели в хола, вграден гардероб и закачалка за антрето. Детската стая също не е довършена - брат ми е изработил специален фото тапет за едната стена, но ще го сложим след като я ремонтираме след около месец наново, защото се оказа, че от съседите отгоре тече и сега оправиха теча и трябва да съхне около месец. За съжаление се наложи и ние да разкъртим малката тоалетната, но се надявам другата седмица да го оправят. Иначе за обзавеждането ще изчакам сигурно да се роди бебка, защото много се охарчихме дотук с ремонта (ремонтираме второ жилище за 2 години) и първо трябва да доизплатим потребителския кредит. Но важното е все някой ден да стане. И без това татито ми напомня, че сигурно след 10 години и този апартамент ще ни отеснее, затова отсега се замисляме за други варианти.

# 101
  • София
Илинка, поздравления и от мен- много, много щастие и любов ви желая. Мен също най-много ме впечатли отношението към твоята дъщеря. Иска ми се да поздравя този Мъж!

Добре дошла, мама ави!

Здравич, радвам се за твоя татко Grinning

Някой беше питал за шезлонгите по-горе в темата. С много майки съм говорила, които имат такова нещо, всички са били много доволни и го определят като нещо незаменимо. Ние нямахме шезлонг но имахме ето това:
http://www.sabev.net/george/images/46.jpg
Заема повече място но аз пак си го носех навсякъде из апартамента, вързвах му различни играчки отгоре, люлях го, до 6-я месец Георги си изкара основно там. Като му гледам снимките половината му са все в люлката.

За къпането с топла(гореща)вода- в книгата на др. Спок пише, че майката имла инстинкт и излиза от топлата вода ако има опасност от прегряване(това доколкото си спомням се отнасяше за вана, за душ- не знам).

И за поръчването от еbay(пак не запомних кой пита Embarassed)- ние поръчахме количката от Германия, но да я доставят на адрес там, на наши приятели, които след две седмици ще си идват с кола и ще ни я донесат. Принципът там е, че с една поръчка може да минат две неща, за трето нещо се плаща нова такса за доставака. Така че за комбиниране няма много варианти- например ние сме поръчвали играчка на малкия и към нея едно пакетче, което тежи само 50г -с резервни части, но то вече се брои за второ нещо и за следващо трябва да се плати още една такса за доставка. В случая при нас количката, кошницата за кола и портбебето се брои за едно(защото е една оферта) , а второто, което поръчахме беше чантата към количката. Честно казано за доставки с адрес в България съм много скептично настроена, просто не вярвам на хората тук, че ще я доставят. Сега за първи път сме поръчали един телефон(по-скоро мъжът ми го поръча, аз не бях много съгласна), ако дойде...ще почерпя Mr. Green

Сега да пиша и за пластмасите: когато Георги се роди нашите хазяи бяха в Япония и един ден се обадиха, взеха да ми обясняват едни неща, от които нищо не разбрах и накрая ми казаха"А бе, купувай само неща, на които пише само 1 или 2 в триъгълник от стрелки". И преди няколко дни попднах на тази информация(преписвам от една книга):
Най-важното е да избягваш играчките от PVC и бебешките шишета или кутии за храни от поликарбонат и полистерин. Певецето се обработва със силно токсични химикали като диоксин и фталати. Поликарбонатът съдържа токсина бисфенол-А, който при определени условия може да изтича в хранителните продукти и да предизвика хормонални нарушения и рак. Полистеринът също съдържа канцерогенни съставки и е особено труден за рециклиране. Някои компании все още произвечдат бебешки шишета от поликарбонат, така че ги избирай особено внимателно. Избягвай продукти, обозначени с PVC, V, PC, PS, 3, 6, 7.

3, 6, 7, са в триъгълници от три прегънати стрелки(ако погледнете дъното на малка бутилка минерална вода ще видите тези триъгълници, там трябва да пише 1)тези два реда са обяснение от менПредпочети полиетилен, полипропилен, а най-добре стъкло или керамика.

Хайде, лека нощ от мен Grinning

Евелинар, много те бива в творчеството Grinning Наистина е много хубаво, поздравления Grinning

# 102
Честито за добрите новини на всички! Без да Ви изброявам Ви прегръщам силно и се радвам за всички Вас.
illinka, три пъти ти четах поста и три пъти плаках. Дано да си винаги толкова обичана и желана!

# 103
Евелинка много е хубаво всичко!  Hug
Относно шишетата, съветвам да се въздържате от всички останали и препоръчвам тези които си ги имате всички, чисти,  стерилни, натурални, икономични. евтини...  newsm78 сигур има и друго ама ми се спи.
Сладки сънища! Heart Eyes
Лейди ти си  hahaha

# 104
Illinka разплака ме...Желая ти цялото щастие на земята и безкрайна любов  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт