АПРИЛски таласъмчета лудуват, за лакомства и пакости тършуват!

• 10 358
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
Янче, точно това ми е и на мен дилемата - да й се връзвам ли на лъжите или не, т.к. наистина може да спре, да си казва за акото.  Обаче започна и да се издава, че лъже - питам я, дали наистина й се ака, и тя започва, да се хили - но не винаги. Crazy

М/у другото много ме дразни, че и тя, като брат си на нейната възраст, започна само да ака, т.е. няма чиш-пиш - всичко е акане. А ми се иска, да ползва различните думички...
Много размирисах темата! Sick

Приятна вечер и спокойна нощ на всички априлски семейства!!! Hug Heart Eyes Hug

# 256
Здравейте!

Момчетата са при майка, а ние се гласим за излизане и ми е едно еуфорично....след голямото бачкане цяла седмица мисля да се насладя на почивката с пълни сили.

Бях планувала днес да се разхождаме с децата, но преди обяд ми опънаха нервите с техните караници, блъсканици и т.н. и набързо ги командировах. Сега ми е леко съвестно, защото с нетърпение чаках събота и неделя, да сме заедно, да играем, но те прекаляват, а аз усещам колко много имам нужда от почивка. Вече не знам как да се оправям??? А не искам да ги бия и са крещя като луда...

Йо ходи с голям кеф на ясла, госпожата казва, че е роден за яслата  Laughing а толкова се притеснявах, но сега ми е спокойно, радвам се, че детето ми е общително, единственото ми притеснение остават болестите, защото той е по-кекав от батко си.
Госпожите казват, че по цял ден пее  Joy и много лесно влязал в контакт с другите деца.

Затова си мисля, че на вторите деца им е много по-лесна адаптацията в живота, някак по-обиграни и самостоятелни са, а и са свикнали да делят и да общуват и вкъщи с друго дете.
За Люс тръгването на ясла беше голям стрес, ревеше нон-стоп, нервничеше, разглезен е и беше свикнал цялото внимание да е само за него. Затова пък сега и той ходи с кеф на градина.

Сега като чета Енви и Иленка, какъв ред и дисциплина въвеждат, се убеждавам, че сама съм си виновна за сегашното положение - изпълнявам им почти всеки каприз, ако искат сок, а не мляко /например/, давам сок, лягат да спят, когато те пожелаят - за моя радост е към 20.30 ч.
Ама как да се пречупя и да бъда по-строга, като отвътре не ми иде  newsm78
Баща им казва, че у дома сме 3 деца - аз играя с тях, пеем, подскачаме, навън тичаме. Винаги ми е било приятно в компанията на деца, разбирам се страхотно с тях, дори децата в групата на Люси вече ме познават и си говорят с мен  Joy
А и още нещо, когато ме няма много слушат, Люс се облича за 2 минути, мие се сам, Йо и той стои мирен като го обличат, всяка дума на баща им е закон за тях, но дойда ли си аз започват лиготиите и дори и баща си не искат да слушат
. ooooh!

# 257
  • София
Аз пък имах прекрасна събота, още повече, че не очаквах такава аванта.  Mr. Green  Ходих малко на пазар, а и да си направя нови очила, че малкия се погрижи за старите  Laughing Като се прибрах и след малко цъфна на вратата свекито, не беше идвала от месеци, и ни предложи да погледа малко Валката, а ние да ходим някъде  bowuu Та ударихме една кръчмичка с Пепи  Laughing Само дето от опит знам, че след хубав уикенд следва отвратителна седмица...  Whistling

Вальо лъже яката, а още не може много много да говори. Представям си после какво ще е...  ooooh!

И аз бях така като Енви с обезопасяването вкъщи. Е, вече не остана нищо за обезопасяване  ooooh! имам си вече само едно цвете в счупена саксия, още не съм го изхвърлила, щото ми е любимо и са ни останали 4 чинии... т.е. при нас тая тактика не свърши добра работа  Rolling Eyes

# 258
Явно има неЩо днес, Щото и на мен не ми беШе ден. Сутринта полу4их хипервисока сметка от профилакти4ния гинекологи4ен преглед  Twisted Evil  После нямах нет а ми трябваШе спеШно. За капак сега ве4ерта бяхме в огромно zадръстване (14км) на магистралата, беz много бенzин (стрелката беШе ве4е на 4ервеното  Whistling), с ревяЩо дете, а на мен ми се пикаеШе  Blush 

И Милена яко я гони бебеШкия пубертет. Бие, рита, скубе, тръШка се.......но може да бъде и истинско ангел4е  Crazy

# 259
  • Русе
Черепахче, разбирам ти чуденката... Thinking. Аз по принцип не отказвам вода и гърне, дори да знам, че ме "лъжат". Вода винаги имам наблизо, за да не ме разкарват. Иначе, нищо друго не давам (храна, сокове и пр.) - да са яли/пили като съм дала! Naughty Не знам дали е правилно...

Леси, как реши, че въвеждам ред и дисциплина? Shocked Аз се имам за мекушава - те затова ми се качват на главата. Twisted Evil Хем знам, че го правя, за да не им скършвам хатъра и хъса, хем ми се струва, че "изпускам положението", и в един момент почвам да истерясвам (иначе съм флегматично-спокоен човек). И на мен не ми иде отвътре да строявам... да, ама моите ако ги оставя да си лягат когато искат, изобщо няма да си легнат (пробвала съм - бесуват до полунощ), а аз съм на ръба на нервна криза всяка вечер. Crazy

Браво на Йо за представянето в яслата! Peace Утре стискам палци на Велинката за първия учебен ден - да се справи по същия начин и бацилите да я подминават! Hug

Диди пак ще пропусне  Sad - не мога да се справя с тези сополи и това е  #Cussing out. Влачи се вече 10 дни, иначе нищо друго й няма, но просто са прекалено много. Знам какъв е бацила, и знам че трябва да мине време, за да заживее "в мир" с него.  АБ са безсмислени на този етап, при положение че пак ще я хвърля в "развъдника" (достатъчно трових Преслав за временни резултати  Stop Close)

# 260
Иленко, много ти благодаря! Hug
Снощи цяла нощ съм сънувала ясла - че сме я забравили там, че сме забравили пантофите, бурканите, че нямала шкафче ...
Crazy

# 261
  • София
dany_tod, привет!
По повод на яслата, как сте с боледуването?
Черепахче, при нас няма още послъгване като че ли, ама и това ще дойде сигурно  Outta Joint
Е, Черепахче, ти това за послъгване ли го броиш? Wink По-скоро си играят. И Диляна редовно ми го прави номера с гърнето - сама ходи и си го взема от банята, казва "пиш", смъква гащите и сяда - в 99% от случаите нищо не прави, обаче  Tired, само дето после половин час я гоня да и сложа памперса.

Същата работа е и при нас от 1-2 седмици, само че процентът е 100%! Wink

# 262
Не съм забелязала опити Иво да ме лъже  newsm78 Обикновено вечер е толкова уморен, че си пие млякото, мием зъбите заспива веднага щом му дам бибата и плюшката. Нощем не иска нищо за пиене или ядене, а и да поиска - няма да му дам. Гърне не ползва, така че и за това няма как да ни юрка. На обяд - същата работа. Като е с мен е много послушен, а се глези, като има повече хора около него - тогава тича из цялата къща, разлива се по пода, проси си храна, хили се многозначително... Бебешкия пубертет се изразява по-скоро в някакво чувство, че ще ме загуби - станал е много гушлив, на разходка само иска да го носят на ръце (не само аз, днес е приложил същото на баща ми), вкъщи идва да се гуши от време на време, да го целувам и така. Склонен е към крясъци и истерии само ако нещо се закучи - примерно някоя играчка се заклещи и не може да я измъкне, тогава много драматично почва да хвърля разни неща на пода и да се ядосва (също като майка си), но и бързо му минава. Аз не го спирам, защото гневът трябва да се излее навън и е по-добре да хвърли нещо на пода и да му мине, отколкото да удари някого или пък да го трупа в себе си и да се чувства нещастен дълго време.

Днес направихме една обиколка по всички по-големи магазини в квартала. Много съм доволна. Нашите се прибраха, съседите не разбиват, колата има огромен багажник  Mr. Green 

# 263
Напълно съм съгласна с теб, юл4е. И Милена не лъже, но и ние нямаме гърне, а вода и тем подобни никога не съм й давала след ве4ерята.

В БГ няма ли zабранени 4асове zа вдигане на Шум по обяд? Тук от 12.30 до 15 4аса е обедната по4ивка, а след 22 4аса съЩо трябва да е тихо. В сутерена на къЩата ни има един малък апартамент с 81 год. баба, която оби4а да играе на пияно към 13 4аса,  то4но когато слагам Милена да спи  Twisted Evil  А самото пияно е силно, а бабата 4ува zле  ooooh!  Оплаквахме се няколко пъти, мъжът ми веднъж й креЩя и й блъсна вратата  Whistling  и от тогава нямаме проблеми  Mr. Green  (сега тя се страхува от СаШо  Laughing ). Миналата седмица един майстор по4на да кърти пло4ки у тях пак на обяд, мъжът ми слеzе, zвъня на вратата и само с това се реШи проблема  Laughing 

# 264
Като споменавате съседи... ние си имаме едно лудо бабе под нас, което преди раждането на Симона само ни разиграваше. А сега е станала една мила, блага. Но е бивша директорка на градината до нас и много обича деца. Сега я срещнах, пак ми хвалеше Мими. Яко слухти и обяснява колко е спокойна Симона с нея, каква прекрасна жена сме си намерили Simple Smile
А иначе пубертетът, когато я гледаме ние  си тече, но не се оплаквам много. Изчетох Додсън, инстинктите ми напълно съвпадат с неговата психология и се оправяме с разните му техники на отразяване и т.н. Още търся отговори на някой въпросчета, но... Дано да не я оплескаме някъде и от малкото Симонче да стане готино човече.

Леси, браво на Йо.
Енви, успех утре на Велина Hug
Вени, в Ариел ходим на театро.

Ау, новото  умение от вчера е да си играе въобръжаемо. Бере въображаемо грозде и ни дава да ядем. Отне ни време докато схванем за какво иде реч, но вече разбрахме и всички сме доволни от новата игра.

# 265
За послъгването-Аси понякога напоследък като неиска нещо и все ми вика паи паи/пари пари/става въпрос и за ядене и за водата в легена като го мия и други,така ме будалка човека друго не съм забелязала,а и мен ме лъжат че има ака пак после след 5 минутно висене на гърнето нищо. Sick
Красе, искам да те питам от къде свали доктор Хаос,че и ние с мъжа ми много го харесваме?
И да ви питам ,понеже четох че и други априлки харесват филма Изгубени-а него от къде да сваля?
Аз по принцип от Замундата.

# 266
  • Варна
Красе, искам да те питам от къде свали доктор Хаос,че и ние с мъжа ми много го харесваме?
Джинджър, Хаус сезон 4 го има в арената. В замунда намерих само една серия от 4ти сезон. Не знам дали имаш регистрация в арена? Лично аз харесвам повече замундата, но е добре да има човек избор.
Аз Лост го зарязах, ама сега пак почнах да хвърлям по едно око по Нова Whistling
Ники лъжи за тоалетната също. Води ни, сяда и се хили.
Само се чудя как може да правят едни и същи неща? Mr. Green
Иначе вчера беше кошмар, ревове, бели и то големи, истерии...Дмес да видим как ще е...
Имаме и излизане, а тук вали ли вали..
Много мразя зимата, искам лятооооо

# 267
  • София
Добро утро!
Навреме купихме на Мати ботушки вчера, че днес при максимална 6 с обувки нямаше да е много удачно да излиза!

Аз послъгване не съм хванала, а за гърнето - то не епослъгване - просто още не са наясно с функциите си!

Момичетата, които ще поръчват от Кидо - днес трябва да платим - следете темата, за да разберте сумата!

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 08:58 от Вени*

# 268
  • София
Добро утро!  Hug

Както винаги, оплакването тук свърши вълшебна работа! Вчера сутринта се събуди Стаско ангелчето, а не Стаско вампирчето от събота. Толкова кротък никога не беше бил - игра си кротко, гушкахме си, даже гледахме филм! За пръв път във взаимната ни история гледахме филм, е на част, но все пак цял!

Сутринта като го заведохме на ясла не плака! Поне влезе в стаята без да плаче, после може и да е ревнал, но то и много деца плачеха. Имат рожденник и ще ядът торта днес, много ми се ще да имат снимки. В петък сигурно ще има родителска среща, засега съм много надъхана с разни предложения, дано не ми скършат хатъра само.

# 269
Здравейте, майчета!
За всички, които искат да пускат децата си на ясла искам да кажа - Въоръжете се с голямо търперние. Първо се минава през "интензивното отделение". Една седмица ходи, после беше 3 дена с температура до 38, после пак тръгна но взе да кашля - пак я спрях за 3 дена, после тръгна но тръгнаха и сополите. Съответно пак не ходи 3 дена. И се получава така, че тъкмо почне да свиква детето и организма се срива за около месец, защото и за тях е невероятен стрес - все едно както при нас да почнем нова работа. Има и нещо друго - при нас съвпадна и с ваденето на кътници!Така че само търпение и спокойствие!

Общи условия

Активация на акаунт