Страхотен Кекс!

  • 68 821
  • 182
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 695
Селма, ако са студени се разбиват много бавно и стават пак гасти но разтегливи.
Топлите бетъци се разбиват за броени минути и като се сложи захарта стават тварди, дори може да оформиш фигурки с тях.
Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.
Но в карйна сметка важното е да си доволна от резултата, нали така Simple Smile)

# 91
  • Мнения: 7 433

Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.

  Аз,пък,съм чела за съд със студена вода!  Crazy Joy Joy Joy
  Права си,важен е резултата!Но в интерес на истина,досега не съм имала  провал с белтъците. Peace

# 92
  • Мнения: 22 867
И на мен ми се разбиват белтъците почти без проблем. Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата. Слагам в миксера белтъците и нужното количество захар, оставям го да си ги разбива (на мах.скорост) и в това време си приготвям останалите неща. Но се разбиват доста повече от 10 мин, докато се получи гъст твърд сняг.
Така че, явно начини много, важното е да се получи. Peace

# 93
  • Мнения: 7 433
Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата.
    Май,точно по руските готварски книги пише,че яйцата трябва да са студени.(сетих се,защото знам,че  посещаваш руски готварски сайтове).
    Като че ли е въпрос на вяра:както вярваш,че се получава,така и се получава. Laughing

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 20:16 от Селма

# 94
  • Мнения: 695
 Laughing Laughing Laughing

а по английските пише че трябва да са топли, дори днес четох във википедия  защото ми се възбуди любопитсвото Laughing
нещо като капитализъм срещу комунизъм
ще падна от смях  Laughing

# 95
  • Мнения: 7 433
  Накрая ще се окаже,че това няма никакво значение! Joy Joy Joy
  А бе,като че ли ,е въпрос на внушение! Wink

# 96
  • Мнения: 52
Браво. Кекса е страхотен направих го в събота и за няма и 10 мин
вече беше излапан от моите лакомници . В понеделник го
направих пак, но след като го извадих и обърнах го полях с
разтопено масло и  1 л какао  стана невероятно.
 

# 97
  • Мнения: 562
Страхотен кекс .Благодаря за рецептата  bouquet

# 98
  • Мнения: 2 502
Радвам се че ви харесва! Hug

# 99
  • Мнения: 1 069
А аз току- що го изгорих  Cry!
Първоначално смятах, че го слагам в недостатъчно загрята фулна, но на 17-тата минута ми замириса на изгоряло и веднага го извадих.
Опитвам се да го обърна в плосък поднос, все пак се надявам да може да се изяде нещо от него  Thinking.

# 100
Na istina e prevashoden tozi keks. Wink

# 101
  • Мнения: 7 433
  Понеже веднъж стана въпрос,затова на каква температура трябва да са белтъците ,за да се разбият хубаво....
  Консултирах се с една професионална сладкарка/хлебар,която ми каза,че яйцата непременно трябва да са студени!А ,ако по някаква причина не са,може да се направи следното нещо:съда,в който се бият белтъците да се сложи в легенче със студена вода,така те ще се охлаждат по време на разбиването и в резултат ще имате много бързо твърда белтъчена пяна.
   Още нещо.Белтъците в началото се разбиват БЕЗ захар,чак ,когато пяната ще е налице,но все още не толкова твърда,постепенно  се добавя  и захарта.

    Уверявам ви,ако спазвате тези правила, белтъците ви винаги ще се разбиват перфектно! newsm10

# 102
  • Мнения: 1 069
Благодаря Селма, като начинаещ в кексоправенето информацията ми е много полезна!
Между другото, изгорелия кекс се изяде за норматив! Моите мъже си облизаха пръстите!

# 103
  • Мнения: 215
Ще взема да опитам и аз най-накрая след толкова суперлативи   Wink

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 16:33 от Манча

# 104
  • Мнения: 555
И аз си я копирах  Hug

Общи условия

Активация на акаунт