ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 413
  • 279
  •   1
Отговори
# 60
  • Троян
Здравейте!Да ви кажа вчера ходихме на един сбор,и тъй като всички бяха на градус музиката беше на 6.Незнам дали заради това,но бебо се побърка да подскача,дори когато се прибрахме и си легнахме да спим,то дълго време продулжи с ританията и всичко.Може да е искало да ни напомни да сменим часа,но мойто мило сутринта май стана с един час по-рано за работа и аз преди малко осъзнах,че са сменили часа. Rolling Eyes

# 61
  • София
ДОБРО УТРО

относно книгите аз имам две-едната проследява по седмици развитието на бебето и промените в майката по време на бременността,а другата е разделена на три части-първата е за бременността,втората е грижи за новороденото и третата е за грижити за детето.
ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕШЕН ДЕН!!! Hug

Последна редакция: нд, 28 окт 2007, 12:48 от L_A_L_K_A

# 62
Здравейте здравейте Grinning Grinning Grinning!Ние с милото цял ден мързелуваме след едно успешно ядене на пици Laughing за покупките ще ги снимам тези дни и ще ви ги покажа.И аз отначало мислех количката да ми е на чико но са доста тежки и се отказах искам лека и удобно количка имам нещо в предвид но ще видим дали ще е тя.За коремчето още не ми тежи но сигурно ще дойде и този моент.Приятна неделя и до утре!

# 63
  • София
Здравейте и от мен,
в петък след прегледа нямах възможност да пиша..та сега на отчет:  Grinning
Прегледа се оказа фетална еография направена от детски кардиолог  Rolling Eyes ...дето се чудих ажеба какво е това изследване..но нищо, доволна съм  Flutter . Огледахме органите доста подробно, измериха пулса на бебето - 150-155 варираше, бройха му всички пръстчета на ръцете и краката, потока на кръвта от пъпната връв гледаха - 3 канално вливане..каквото и да означава това  Confused Изобщо май това ми беше най-подробния преглед за сега, казаха че са й се развили всички органи и функционират добре, само оставало следващите месеци да трупа маса и да дебелее малкото човече  Hug  Praynig
Иначе, за покупки аз имам само 2 - едно гащеризонче по-дебеличко за изписването и едно комплектче ританки и блузка, много сладки. За повече покупки.... тепърва мисля да започвам с пазаруването.
Това е за сега от мен, спокоен почивен ден и само усмивки!
ПС. Относно стволовите клетки, разучавам доста подробно ситуацията, като събера инфо достатъчно подробно ако има желаещи ще го кача в темата, или по-скоро ще помолия алекс за съдействие....но има още малко време да доуточня всичко!

# 64
  • Canada, ON
Питах за стволовите клетки в канадската тема. Момичетата от там предлагат тази фирма:
http://www.cellsforlife.com

И пак за канадските мами - от известно време разглеждам различните слингове. Спрях се на марката JJ Cole Premaxx. После почнах едно търсене от къде да го поръчам този слинг, щото нали за Канада все не са така лесни нещата Simple Smile, та накрая го поръчах от този сайт:
https://healthandsafetystore.com/default.aspx

Пак от там поръчахме и едно Bundle Me Lite-Celadon. Т.е. ето това:
https://healthandsafetystore.com/pm-1940-55-bundle-me-lite-celadon.aspx
Много се чудех между това, което е лайт, демек е по-тъничко и едни дето са доста дебели, но накрая взехме по-тънкото, щото да не завира детето докато е в колата или по магазините. А слинга, който избрахме е този:
https://healthandsafetystore.com/pm-1015-55-baby-carriers-burgandyorange.aspx

# 65
Кафява мечка, всичко, което сте избрали много ми хареса, особено слинга, аз мислех за нещо подобно да взема като тръгна с бебето и каката към бг, за самолета ми се вижда изключително удачно, защото, както знаем, ще ми е в ръцете по време на полета /от сега се чудя как ще ходя до тоалетна, че на стюардеси много не ми се разчита, или ще се обезводня преди това/. А относно стволовите клетки, незнам, още мисля, че не ми харесват хилядите условия, под които трябва да се подпиша, 80% от тях са - разбирам, че може и да не лекуват както е описано, и т.н.

Аз тръгвам на парти за хелоин на ледената пързалка - днес тренировката ще е с костюмите, моята Васи ще е принцеса с каска  Grinning, ще се опитам да снимам да се посмеете и вие после. А вчера успях все пак да я запиша и на класически балет, сега издирвам цвички по магазините, екипа го закупихме, защото и балета го танцуват облечени като истински балерини  - много са сладки, половината нямат предни зъби като се усмихнат, но държат годно изправени глави!!!
Това е от мен засега, доскоро!!!

# 66
  • Пловдив
Привет   bouquet
Относно книгите - има много... Сега чета "Магическо начало, вълшебен живот" - на Дийпак Чопра, защото е много по-различна от традиционните книги за бременност. За това как да се подготвим психически и физически за бебето, йога, медитация .. създава изключителна положителна нагласа за бремеността и раждането.
Приготвила съм си и една друга - "Бебето" - на Мари Дарийосек, където авторката води нещо като дневник през бременността си и при появата на бебето. Изглежда интересна Simple Smile

Качих един корем в албума  Laughing Като балон съм вече, а има още време ...  Crazy

Да ви питам, .. че напоследък много ми се ядат люти чушки  Embarassed  Laughing знам, че не е полезно, ама много ли е вредно  Rolling Eyes ?
Въобще в последно време умирам за кисели моркови, кисели краставици и стерилизирани люти чушки  newsm78
Горкото ми бебче ... лятото го тъпчех с патладжани с доматен сос и мнооого чесън  Blush сега пък му предлагам чушки ... как ли ще ми отмъщава като се роди - незнам  Laughing
За сега много ме слуша  baby_neutral Ама аз .. ям нещо неполезно и после половин час му се извинявам  Mr. Green

Желая ви хубава и усмихната седмица, без проблеми, а само с положителни новини   bouquet

# 67
  • София
ханна, много ми е познато това с киселите краставички. През втората половина на бременността ми с малката, всеки ден ядях поне по един буркан стерилизирани кисели краставички. Мъжът ми се беше видял в чудо  Laughing

# 68
И аз си мъча бебето с люти чушки Grinning
Не мисля, че вреди, а и те са в рамките на поносимото.
Сега хапвам, че после по време на кърмене ще има само да мечтая.

# 69
  ... Аз още преди предупредих за леко''странни'' вкусове Mr. Green-предишният път даже си хапвах краставички за закуска,с чайче...ммм,много добре ми идваше Shocked.ама сега не става-оня ден се опитвах да му пробутам малко кисело зеле,ама реакцията беше  остро ВЪН SickТа явно този път нямам някакви стабилни отклонения,като изключим руската салатка и днес едни кестени.Ама и имам чувство,че колкото ми е тежко вече,толкова по-голям апетит ми се отваря Blush и колкото и да не вярвах,че ше имам оше стрии(аз съм си достатъчно нацепена),вече се почва Close
  Стволови клетки -нямам възможност,а за количка ми е рано-реших,че тя ще е по-към пролет Simple SmileИскам снежна зима,снежни човеци и да си се гушкаме с бебо в къщи на топло....

# 70
Здравейте мадами,
Мен ли4но слинговете не ме впе4атляват особено, оба4е видях едно много готино не6то, пусто не го знам как се казва, което то е от сорта на раница, т.е беб4ето ти е нагърба и в съ6тото време това не6то е от сорта на стол4е, все едно стол4е раница не6то такова. Много ми хареса. Видях го естествено в мола на гърба на една мадама и няма6е как ни да разбера как се казва това 4удо ни ни6то:)
х х х

# 71
  • Варна
Добро утро рано рано и от мен!

Незнам от смяната на времето ли, ама хич не можах да спя спокойно и от 6 часа се въртя, накрая станах да прегледам новините от изборите и форума...

Коконка, едно момиче от другата ми отчетна тема /на каката  Grinning/, имат такова нещо, мисля че самар се казваше или нещо подобно. Ако искаш да я питам откъде е и за линкове в нета..

За странните вкусове - наистина яжте сега, че после ще трябва да се лишите от лютичко за няколко месеца. Аз не забелязвам промяна при мен, само дето сладкото ме влече жестоко  Grinning

Хубав и приятен ден на всички!    Hug

ооо сега видях:
ФИЛИПА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ, ПОСЛУШЕН БАТКО И СЛАДКО БЕБЕНЦЕ КАТО НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК!

Последна редакция: пн, 29 окт 2007, 07:37 от Alexandra

# 72
Добро утро,

Благодаря на всички които се включиха със съвети за излекуване на забралия ми пръст.

Мари, Chicco са едни от най леките колички които се предлагат на тукашния пазар - около 8 - 8.5 кг.

Относно стволовите клетки: ние бяхме решили още преди да забременеем че ще съхраним - сега обаче сме на друго менение и то главно повлияно от следящия ме док. Според него стволовите клетки са все още на етап експерименти и има много несигурности и неясноти около тях.

Ето и мнение което копвам на една лекарка написано в един медицински блог. То до голяма степен съвпада с моето и не бих могла да го формулирам по-добре от жената:

Цитат
Лекар съм и следя с интерес информацията тук
Ако се абстрахираме от редица платени публикации в пресата и предавания в радиото и телевизията истината изглежда така
1. Стволовите клетки са вероятно, но не сигурно медицината на бъдещето. Много е възможно до 5 години да има сериозен пробив в лечението на диабета, а до 10 години в лечението на болестта на Паркинсон и мултиплената склероза. Това обаче ще стане трудно поради съпротивата на редица медицински компании, които произвеждат и продават скъпи лекарства за тези болести
2. Вземането на стволови клетки от пъпна връв е уникален шанс да спечелим от нещо, което природата ни дарява напълно безплатно! Тези стволови клетки са мултипотентни /т.е. от тях могат да се развият редица различни клетъчни линии/, ключовият момент е базата, където се съхраняват и технологията. В това отношение трябва да се отдава предимство на големи, ДОБРЕ ЕКИПИРАНИ лаборатории.
3. Конкуренцията в този бранш сваля непрекъснато цените на услугата. Всеки лев, платен над около 4000 лева за 20 години съхранение /2000 евро/ е даден напразно. И още нещо - разсрочването на плащането за всяка година от страна на фирмата, съхраняваща стволовите клетки сугестира за несигурност на процедурата!

Аз лично не бих съхранил стволови клетки в българска банка. няма гаранция, че ще замразят материала добре. Няма гаранция, че ще могат да го размразят също!

# 73
Добро утро!
 bdbaloni  ФИЛИП@ много щастие, късмет и сладка здрава януарска бебка!

за хапването съм на мнение че щом на бременна жена й се хапва нещо - значи организма й йма нужда от него (в лютите чушки  (червените)има много Вит.С), аз например съм се побъркала на тема печена тиква, при други обстоятелства не бих хапнала...

гледам че обсъждате темата за стволовите клетки - какво по-точно е това?
откъде ги извличат , болезнено ли, и как и колко време могат да ги съхранят, все пак всичко си има срок на годност (sorry ако нещо съм пропуснала - по принцип чета редовно)

и нещо ми се ще да кажа за планираното секцио - сигурно ще ви се сторя прекалено цинична, но ми се струва че много доктори ще искат да са си на спокойствие около Нова година, но и да не загубят обещаните пари - затова може и бебета големи да видят, че и други усложнения (моят син го видяха над 4 кг, а той се роди 3.750 кг - съвсем в нормата)

скоро рових в сайта на здравна каса - http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=994 (приложение 7 ), описание на манипулациите, които са безплатни. Направи ми впечатление, че рискова бременност се води  и при наличие на резус отрицателен (има право на още една безплатна ехография)

дано не съм ви прозвучала като досадна свекърва , ама нещо много съм им набрала на докторята...(а и хормоните  Rage)

# 74

Относно стволовите клетки: ...

изпреварила си ме с постинга - инфото за стволовите клетки е полезно...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт