ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 410
  • 279
  •   1
Отговори
# 45
  • Canada, ON
Привет и от мен!
Алекс, благодаря за синтезираното инфо за кърменето!

Това обаче напомня за фазата преди кърменето... та в тази връзка да попитам - мислите ли да правите упражнения и масажи на перинеума? Понеже коментирахте клизмите - никога не ми е правено такова нещо, но ми звучи логично за такъв момент, та мисля да питам моя доктор как се процедира тук. Мисля, че ако не съм прочистена предварително, това много ще ме разсейва и притеснява по време на раждането.

Валя, мисля, че по-високата активност през седмицата се дължи на факта, че повечето момичета пишат от работа, но може и да не е така. А за стволовите клетки - колкото повече чета по въпроса, толкова повече ми изглежда съмнителна тази работа - голяма реклама, всичко супер комерсиално..., а технологията не е най-добре развита май. Нещо като "дай парите, пък ще видим". А парите не са малко, та като гледам може да се откажем (не дай си Боже да потрябват).
Аз правих някакви много груби сметки за предстоящите покупки за бебчето (направила съм си списъка) и ми излиза, че разходите ще бъдат около 1700 - 2000 $ и при тази перспектива май наистина ще отпаднат стволовите клетки. Ние сме на една заплата и не че не се справяме, но трябва да си правим сметката, то кой ли не трябва де Simple Smile

Преди 4 дни и аз направих глюкозното изследване. Идния вторник съм на консултация, та ще видим резултата. Надявам се всичко да е ОК, макар че напоследък ям доста сладко, което никак не е присъщо за мен. Прияждат ми се разни меки тортички... нещо което от малка не можех да гледам.

Желая на всички хубави събота и неделя, въпреки лошото време Simple Smile

# 46
  • Карлово
Ето ме и мен.
Тук също е мрачно, но при вида на спящата Мартина и огъня в камината чак ми се прииска сняг Laughing Пък се и сетих, че още от миналата НГ си бяхме харесали една виличка в Калоферския Балкан, там да порещаме 2008. Е, вкъщи ще я чакаме, че не се знае кога ще тръгне бебето. Grinning Как понякога хубавите планове се променят заради още по-хубави!
За стволовите клетки-категорично не, тук цените за нашия стандарт са си доста солени, пък и щом в Щатите и Канада нещата не са сигурни за в бъдеще, какво да говорим за БГ.

# 47
Относно стволовите клетки, ние не можем да си го позволим категорично за момента. Отделно изпитвам някакво съмнение относно цялата процедура в БГ. Money
Една моя приателка ми каза, че сега има нови изследвания , според които стволови клетки вече могат да се извличат и от млечните зъбки на детето. Не знам колко е вярно, но дано до тогава да можем да си го позволим.  newsm78

# 48
  • София
Здравейте дами  Hug
Май повечето са отишли някъде за почивните дни,защото ми прави впечатление,че не сте изписали много Grinning
Относно стволовите клетки-нямам против,но нямаме финансова възможвост.

# 49
Аз пък съм твърдо за стволовите клетки, за6тото си е вид застраховка и като се замисли6 реално, поне за Канадаския стандарт 1000 къде ли не са отишли- един наем, малко пове4е от такса за детска градина или половин заплата. Годи6ните такси не ги смятам, за6тото тях 6те ги пла6таме годи6но все пак. Според инфото в брошурите в момента се ползват ефективно за ле4ение на 75 болести. Аз вярвам в прогреса и съм сигурна, 4е след 5г ще се ползват поне за още 75, така или ина4е проу4ванията продължават.
Кафява ме4ка - и моя списък отива към 2000 като вклю4а и пералня в него.

# 50
Здравейте, аз днес цял ден се опитвам да си почистя ремонтираната нова къща, но докато направим система кой какво да прави и деня мина, но поне за утре имаме план.
Не е лесно, но другата седмица трябва да сме се преместили, че зимата дойде, с нея и беб4о и няма време.
Малкото ми си иам още една придобивка от майка ми, страхотно чувалче с Мики Маус с вата много дебело и с цип4е, идеало е за изписването, пък и за после дето ще го разнасяме, докато му купим количка, пък и в количката може да си е с него, въобще много е практично, мился, че някой беше снимал нешо подобно, но вече не си спомням кой.
А от мен има едно боди и една пижама, за сега толкова, да не прекаляваме, декември останалото.
Утре пак ще чистя, но вечерта задължително ще ви прочета!
Приятна почивка и най-вече бързо възстановяване на всички, които са пи леглата по един или друг повод. Hug

# 51
  • Варна
Здравейте и от мен!
Наистина уикенда е доста пусто тук, но все пак държим фронта  Grinning
Радвам се че ви е харесал линка за кърменето  Hug
Усмивка, добре че вече си вкъщи, дано няма повече проблеми  Praynig
За стволови клетки, честно казано почти не се замислям, изобщо не ни е по възможностите..
Микки, и на мен ми минават мисли къде и как ще празнуваме Нова година, по всяка вероятност сами с мъжа ми вкъщи на безалкохолно, а Симона командирована на гости при баща ми Grinning
Мирка, аз си бях купила като родих една книга "Какво те чака през първата година на детето", тя има и продължение за втората и третата година. Харесва ми, четях си я с кеф. И все още де..
Аничка, браво на теб! Хич не се притеснявай за купуването, нали е за малкия човек   Heart Eyes

Sallys, добре дошла!   bouquet Кажи си термина и има ли вече предположение за пола, да те включа в нашето списъче!

Лека вечер на всички!

# 52
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Добър вечер на късните птички Simple Smile
Тази вечер нещо сън не ме лови а и Алекс си легна доста късно, че бяхме на рожден ден на племенницата.
Да ви се оплача, все по-често ми натежава корема осезателно ниско долу. не е точно болка а сякаш силна тежест. Имам чувството че бебо се е разположил ниско долу и като съм права постоянно ме натиска. А до тоалетната съм буквално през 5 мин. Още по-странното е, че като легна по гръб и си опипам корема над пъпа си е направо...празен. Празен бе...просто си хлътва и като го пипам си е абсолютно мек. newsm78 Седя и се чудя къде е тогава бебето????? Thinking Алекс вече е по-добре и покашля съвсем рядко. Аз тази сутрин станах леко разболяваща се май. ooooh! Взех малко мерки и дано всичко се размине. Peace
Това е от мен.  Simple Smile
Спокойна вечер и кротки сънища. smile3524

# 53
Привет,

новата тема е страхотна както винаги - браво и благодаря Алекс Simple Smile

Усмивка, относно количките - след огромно проучване, ние се спряхме на Chicco Trio Enjoy. Още не сме я купили, но тя ще е.

Алекс, за изчистването на дебелото черво - и в Бг има такива свещички - аз съм ползвала - действат до около 20тина минути след поставянето.

Бях писала преди време че ми врастна нокътя на крака - започна да забира, ходих на лекар и консултацията с хирург показа че трябва да ми го цепне с местна упойка. Аз засега се опитвам да го излекувам с йодасепт и кислородна вода... Някой да знае ефективен метод (безопасен при бременност) за извличане на гнойта? Нервно ми е и защото не съм съвсем убедена дали гнойния процес не влияе зле на бебето....

# 54
Добро утро на всички Hugот мен и беба LaughingКак ще свикваме сега с новото време незнам.С един час по-назад..кога ли ще се стъмва?

# 55
  • Варна
Добро утро Simple Smile

Ами новото време си е гадно, ще се стъмва в 5.30ч. Sad

Нивеар, според мен се консултирай с лекар най-добре.

Усмивка за количка, аз вече казах но пак да кажа че взехме Пег-перего, много ми харесва!

А за стволовите клетки се разколебах, и не смятам да съхранявам.
И на мен корема вече доста ми тежи, въпреки че не е много голям, но определено не ми е лесно. Вчера чистих в къщи, ми то на 15 мин. почивам! Като се наведа да прахосмуча или да мия и веднага се стяга корема. Мисля че страдам от така наречената "чувствителна матка".
За пазаруването и аз все още не съм пазарувала, май ще го направя Декември. Heart Eyes

Хайде отивайте да гласувате Mr. Green

# 56
Добро утро!

И на мен взе доста да ми натежава корема, как ще изкарам още 2 месеца, не знам ooooh!

nivear, а с ихтиол пробва ли?

Усмивка, почивай колкото можеш повече и всичко ще е наред! Hug

# 57
  • Карлово
ДУ!
Тук е доста мъгливо, но се надявам до след час да се разсее, защото сме планували да ходим за гъби. То ще е по-скоро разходка в полето, но поне да не сме си за малко в къщи.

# 58
  • София
Ей, добре че ме подсетихте за новото време, че бях забравила. Аз лепнах някаква хрема от дребната и сега съм като парцал.
Не успях да отида до Бебеманията, ама като чета май няма за какво да съжалявам толкова.
Не сме привършили и ремонта и вече ми иде да вия от прахоляк и боклуци.
Затова пък си взех годишната отпуска, която така пазих лятото и сега ще съм си в къщи, живот о здраве до влизане в болничния. Това не е толкова приятно - не знам при вас как е, но аз в къщи имам поне 3-4 пъти повече задължения и малко свободно време, отколкото на работа. Може и затова в делниците да сме по-активни  Wink
И аз имам книгата "какво те очаква през първата година на детето" - Сега си чета основно главите "как да отселеем първите 40 дена" и как да подготвим бъдещиата кака или батко.

Сега ще си отворя линка за кърменето, а после ще ви разгледам и покупките.

# 59
Здравейте и от мен, мога и аз д кажа ДУ, обаче то станало доста късно, лягам си към 12 и до 1-2 се въртя все по различни причини, крака, коремче..... и ставам по обяд обикновенно.
M_I_A и аз съм си вкъщи от средата на август и си мисля, че ми е по-добре тук, работата ми беше много натоварена, пътувания и т.н. а аз  Sick постоянно.
Като съм си вкъщи, при хубаво време обикалям по магазините а това е страхотно удоволствие.
Линка за кърменето ми е много интересен и понеже нямам вече принтер вкъщи, ще си го разпечатам някъде и ще си го направя като книжка.
Виждам, че четете книжки за след като се роди бебчо, дайте имена и инфо какво да си купя, аз имам само една "Какво те чака, когато чакаш дете" Наблегнато е на бременноста повече и съвсем бедно инфо за след нея.
Много ще съм благодарна на всички, които споделят. 

Общи условия

Активация на акаунт