Irka, всички АВГУСТинчета ви пожелават на добър час и късмет

• 27 209
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Честит Рожден Ден на Дени!
Честит празник на всички именници!
Gigi,стискам палци да премине кашлицата и да няма повече проблеми  Hug
Нинка,дано Криси се оправи бързо  Hug
Irka,чакаме да ни разкажеш как е там  Wink

# 76
ЕЕееее Джиджи, айде пък чак астма  Naughty - не разрешавам -нц. Дано е просто нормален сезонен вирус, пък тя кашлица и мен като ме хване ме държи поне 2-3 сезмици, много упорито си кашлям и аз  ooooh! Та стискам палци да се излекувате в най-най-скоро време.

Tess , ми нека ви е стия бърборещи девойки  Mr. Green ние кат мъже нищо още не ни се разбира и на мен ми е лесно - правя се на разсеяна и младежа се отказва да ме просвещава в неговите си искания и мисли  Crazy

Лански, цЕлата столица е супер украсена и навсякъде цари невероятно празнично настроение чак ти се чудя на ентусиазма да скиташ из топлите страни - срамота  Tired  Twisted Evil

И кво сега ще ги водим ли децата на Дядо Коледа или кво  Thinking

Иииииии забрявам все да се похваля (или оплача) - ВЕЧЕ НЕ СЕ КЪРМИМ с Явото  Confused малко на шега се получи и малко неподготвена се оказах ама вече 2 седмици сме в групата на мъжете  Mr. Green както каза една мила съфорумка  Wink

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 23:12 от Sunnily*

# 77
  • Пловдив
Здравейте! Приемате ли нови членове? Моят августовски разбойник е роден на 05.08. и вече разказва приказките вечер вместо мен. Crazy

# 78
katjushka, приемаме, защо не! добре дошла  Hug

Съни, добе дошли на теб и Явко в "отбора на мъжете".

Дано наистина при нас се окаже просто упорита кашлица  Simple Smile

Софията, определено този път закъсня с украсите - украсена е, но нещо не толкова много.

А за Дядото...ако някоя от нас попадне на нещо интересно да свирка и да се събираме.

# 79
  • София
atjushka, колкото повече, толкова по-добре Hug

Благодаря на всички ви за сърдечните поздрави. Празникът мина добре, освен че ми омръзна на всяко събиране с родата да обяснявам колко е вредно за децата да им дишат цигарения дим, но файда все няма. Нахални пушачи, ей и аз като една бивша такава съм много зла Twisted EvilЕ, поседяхме два часа и кой от къде е.

Gigi, тези доктори аман от тях, сигурно съм ви казвала за случая с диагнозата на Иван за епилепсия. От едното нищо могат да побъркат майчиците, ама ние нали сме печени, вече не им се даваме. Сигурна съм, че сладура Стефанаки ще се оправи скоро от кашлицата. Дано не е нещо сериозно, с вас сме Hug Исках да те попитам и за инхалациите с Вентолин, имате ли инхалатор, върши ли работа, от къде е и колко лв.? Може би ще трябва да купя, защото веднъж направят ли ларингит децата и после доста ги повтаря. Но хубавото е че след 7-8год.го израстват. А за пчелните продукти и прополиса нали ги дават при дихателни проблеми, защото са алерген ли? И евкалиптовите масла?И овлажняването на въздуха, уж било добре за дишането, а не знам вече....

Давайте мнение.

Съни, специално благодарско и на теб! Нацелувай Яво и не се прави на разсеяна, а слушай детето, че ако вземе и той пример от теб, докъде ще стигнете...

За Дядо Коледа съм За!
Лана, не ви ли омръзна да скиторите? Я, какво е Убаво и уредено У Бг-то!

# 80
Нинка, при нас има и съмнения за алергия освен всичко друго. Та то много дълго ми се обяснява докторицата, каза че пчелния мед бил алерген 1,защото вече растенията са пръскани с какво ли не. А за овлажнителя, вече не помня, всъщност, ако има астма не трябва да е влажно и затова.

За инхалацията - прави ме с Вентолин (за инхалации, че има и за пиене) и физ. разтвор. 3мл. разтвор + 3-4 капки Вентолин. Може да се правят по 3-4-5 инхалации на ден. ние сега правим само сутрин и вечер, че в яслата няма как. Събота и неделя по 3 пъти. Мъжът ми взе инхалатора от някаква санитарна аптека на Попа, има и до Пирогов, също ги видях инхалаторите в аптеките Ремедиум.
Ето на тази фирма:
http://www.kbs-omron.com/inhal_pr.htm?TID=1&MID=83&ART=1 … mp;SID=1&LG=2
нашия е първият. Около 130-150лв. струват.
Според мен върши чудесна работа. Той освен инхалации нищо друго не пие за откашляне и мисля, че кашлицата намалява (пие Ериус, но това си е др.). Първия път рева и не искаше да стои с маската, но му обясняваме разни глупости, че е робот и силен и сега си стои и си държи сам маската.

# 81
  • София
Gigi, аз имам ултразвуков овлажнител за въздух, който разпръсква водата на микроскопични капчици, не мога ли да сипя физ.раз.в него? В смисъл, този инхалатор пара ли изпуска, въздух ли и студена ли е парата? Ох, милата какви въпроси ти задавам само. Ако можеш отговори. Praynig
Ако не ще купя и инхалатор, много четох, казват че помага при настинки, хрема и кашлица всякаква за втечняване на секретите. УФ,..

А алергиите казват, че са "болестта на новото време". За съжаление никой не е застрахован, дано Стефчо бързода се справи с положението.

# 82
  • Sofia
Честит рожден ден на Дени и имен ден на всички, които празнуваха вчера!!  bouquet

Ние дори рибка не хапнахме, че ни се провалиха плановете заради многото пуста работа.

Gigi, дано бързо му минава на Стефчо и да няма алергия! Миналата година и на нас един УНГ ни говореше разни такива неща за алергии и да махаме пухените възглавници, но аз малко от инат не му повярвах. Rolling Eyes

# 83
Gigi, аз имам ултразвуков овлажнител за въздух, който разпръсква водата на микроскопични капчици, не мога ли да сипя физ.раз.в него? В смисъл, този инхалатор пара ли изпуска, въздух ли и студена ли е парата? Ох, милата какви въпроси ти задавам само. Ако можеш отговори. Praynig
Ако не ще купя и инхалатор, много четох, казват че помага при настинки, хрема и кашлица всякаква за втечняване на секретите. УФ,..
А алергиите казват, че са "болестта на новото време". За съжаление никой не е застрахован, дано Стефчо бързода се справи с положението.

Не знам дали може да сипеш физ. разтвор в овлажнителя, може и да може, но не съм сигурна за това, може да питаш във форума др. които имат такъв уред.
Да, инхалатора изпуска студен въздух, всъшност нешо средно между въздух и вода, то има точно наименование в описанието, ама ми изкочи от главата. Като роса едно такова, но много ситно. На нас педиатъра отдавна ни казва да си вземем и накрая си взехме. Мисля, че наистина има полза от такъв уред. Аз лично не съжалявам, че сме го взели.
За съжаление, наистина алергиите са вече доста често срещано явление.  Confused

Juana, и аз пухената възглавница ни каза докторката, да не спи на такава.

Нас педиатъра ни прати при доста добър лекар, поне и из нета прочетох за нея, а и съмненията им и опасенията им съвпадат и на двамата. Дано прескочим този трап  Simple Smile

# 84
То физиологичният ратвор май е пречистена вода с добавка на сол и ако се пусне през уреда може тая сол да се отлага по....разните му там отвори итръбички  newsm78 пък и що да го пускате през овлажнителя, бе давайте си го през устата  Mr. Green

Стефанаки има пълните шансове да прескочи тази трудност в живота, за което ви стискаме палци   Praynig

Ох, с тия пухени работи  ooooh! Явор спи с около 10тина плюшки в кревата и хич не мисли да си ги дава, гуши ги и всяка вечер ритуално си избира с коя ще спи гушнат, другите се подреждат ос страни за резервен план  Crazy - настъпва направо революция като ги изпера и ми е много сърдит, докато изсъхнат, ама нема начин  Mr. Green

За Коледата, в Кукления театър имат представления за случая ама на всичките пише за деца над 3г.  newsm78, значи ли това че не пускат по-малките  Thinking

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 22:58 от Sunnily*

# 85
# 86
  • София
Ами да не ги пускат, нищо още няколко месеца и влизаме в категорията "човек за театър".

Пробвах в овлажнителя, обаче явно солта тежи и спира парата. Важното е че Криската днес е добре, съвсем леки останки от дебелия глас и край. Ще ходи даже и на бабин дом, да отпусна и аз, нали съм живинка Laughing

Дими, и ние Hug

А за Криси аз съм плюшкото все още, то не ме мачка, гушка, върху мен спи, ама не ми пречи де.

Нацелувайте сладурите, пу че гадна мъгла...

# 87
  • Чикаго / София
Здравейте момичета!

Добре дошла на katjushka ! Hug

Gigi много ви е хубаво диванчето! Нещо такова се бях засилила и аз да си взимам в Бг. ама така си и остана. Дано Стефанаки се оправи бързо и да не се окаже нещо по-сериозно!

Съни а честита ти свобода и едно наздраве, а!

Благодаря за поздравите на всички.  bouquet

Лана дай снимки да се постоплим малко виртуално!

За нас да кажа, че сме добре. Намерихме си квартира, обзаведохме се, горе-долу, нашия татко поработва по малко. Изобщо добре сме! Няма от какво да се оплача, освен от липса на приятелчета за децата, но се надявам скоро да си намерим такива. Тук има сняг и Дени много му се радва, докато Лъчи го гледа с недоверие и хич не е ентосиазирана да играе в снега! Все й е студено и като кажа, хайде да се прибираме, е първа.  Научиха Бай, тенкю и хай, и само това повтарят. Ето ви малко снимки от онзи ден, като направим по-интересни ще пусна пак.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=198989

# 88
  • София
Привет момичета
Какви са тези лоши новини- болни,кашлящи,асма.... Close- неее- не става така- не може...
Gigi- миличка ,дано не е асма- племенника ми от едногодишен е с асма,а от както стана на 40дни и искара плевмония е все на вентолин и Ериос Tired- само който не е минал по този път не знае колко е тежко да гледаш как детето се мъчи и не може дъх да си поеме Tired.И ние се мъчихме с какво ли не да предпазим от асма- но уви-много е трудно и страшно- аз съм живяла с него и хем знам какво да правя ,като има пристъп ,но всеки път се панирам....
За щастие от около 2 години се лекува с хомеопатия и да чукна на дърво детето е много добре/вече е на 6г/- първата половин година беше много трудно,но вече и вирусите кара леко- с Валето бяха болни преди седмица и за 3дни - нищо им нямаше,а аз се влача настинала още от понеделник и -нъцки Crossing Arms #Cussing out.
Не се предоверявай на лекарите и дано не е асма,може да се подобри ,но ако почнеш да го лекуваш като асматик- връщане няма....Стискам ви палци да не е асма Hug
Нинка- а вие как сте?Аз отдавна не съм давала нищо от тежката артилерия/пу пу пу/,дано и не се налага.Засега хомеопатията действа отлично,а и както Съни те е посъветвала- Хамомилата прави чудеса/поне при Валето е отлично действието/.Освен рибено масло и Хамомила/като е настинал/ не давам друго като имуностимулант,а...и лъжичка мед на гладно сутрин Peace
Валето също спи с 3 играчки Crazyама на последък така се натъжава на една реклама,онази за бездомните деца дето едно мече стои до заснежен прозорец Sad-като я види и почва да плаче- мечо плачеееее- направо съм забранила да я гледа- разстройва се и плаче на сън- мечооо,мечооо Cry
Аз съм готова с подаръците за всички за коледа- край Crossing Arms- купих на всяко дете  по нещо,за яслата също и...свърших парите-е и за мен си взех нещичко Blush.
Ама това не е края- имам още няколко рожденнищи до Нова година и мъжлето накрая на 31.12-ама той ще е след това година- че това дето си е харесъл ще го доставят тогава Twisted Evil
irka- много са сладки мъничетата- успех и щастие ви желая и все хубави новини от вас Hug
Чао от мен момичета- като имам време пак ще пиша Hug

# 89
Привет  Hug

Ирка, страхотни са малките принцески, а тортата е невероятна. Ама при вас май доста студено, като гледам как са облечени и вечките, като розови ескимосчета  Simple Smile много са сладки. И аз искам такъв сняг. Да не се каня много но се надявам тази събота или неделя да се качим до Витоша да се нарадваме на снега.
Хубаво е, че се чувствате добре, с времето ще намерите и приятели и всичко останало. Стескаме ви палци  Heart Eyes

Ланка, ама всички чакаме снимки де, айде де  Sunglasses И къде бяхте ако не е тайна  Wink
Пона да погледаме в нета някой пейзаж   bouquet

Вени, браво на Валето, дано така да изкара цяла зима - без болежки.

Пък ние вчера си украсихме елхата и останалата част от апартамента. Много красива стана, Стефчо беше пръв в украсяването, все едно цял месец това е правил. После разбрах, че в яслата са украсявали, та той също и доста добре се справи детето. Само дето след това се опитваше да прави бели и подритваше топките. За съжаление няма къде да я качим нависоко и е на пода.
Другото е, че вчера цял ден повтаря, че Дядо Коледа в яслата ще му донесе влак, а ние влака го поръчахме на вуйчо му и ми взехме колички с гараж, но той упорито, казва, че влак ще донесе, та днес ще се наложи да сменя подаръка с едно дървено влакче, поне да е различно. Та такива драми при нас  Simple Smile

Хайде много усмивки на всички ви  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт