Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

• 44 824
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря за отговорите. Hug

За да не изхвърлям тестото ще се упражнявам в правене на фигурки и оцветяване:)

# 151
Момичета, благодаря ви за помоща. За първия рожден ден на малката ми шушка измайсторих 2 торти. Как да ги копна, за да ви ги покажа  newsm78

# 152
искам да правя апликация марципан в/у марципан с маслен крем ли да лепя трябва да е здраво  и чаршафа в/у квадратна или кръгла торта се слага по лесно  нямам време за фалове smile3529 newsm30

# 153
  • Пловдив
 petq min80, за лепене може да разбъркаш пудра захар с вода да стане гъста каша. Залепва идеално  Peace

Виж за формата на тортата не мога да ти кажа. Аз имам само 1 опит и то с кръгла

# 154
Определено за начинаещи кръглата торта е по-лесна  Peace.

# 155
  • София/Сливен
искам да правя апликация марципан в/у марципан с маслен крем ли да лепя трябва да е здраво  и чаршафа в/у квадратна или кръгла торта се слага по лесно  нямам време за фалове smile3529 newsm30

Само с вода - с четка за рисуване.
Ако става въпрос за нещо такова   аз съм лепила само с вода.

# 156
  • Варна
М_е_г_и , много ми хареса тортата полянка. Peace С какви бои работиш (прочетох по-горе, че са течни, отъкде се купуват), защото цветовете са много наситени и хубави? Простете, но съм лаик в областта. Embarassed

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 17:56 от sea woman

# 157
мерси на всички скоро и аз ще покажа торта     newsm51

# 158
  • София/Сливен
Боите ми са течни, но аз не мисля че са много хубави... Знам какъв проблем е да получа такъв цвят (започва да лепне тестото от многото течност - за наситени цветове съответно повече боя). Веднъж месих и прибавях бои някъде около 2 часа, за да получа хубав червен цвят (на тортата шапка). После вече знаех и добавях наведнъж повече боя, не 2-3, а 10 капки да речем, и после с пудра захар доомесвах, да не се бавя.

И друго - зависи и от фотоапарата - моя не е от най-хубавите - вече е почти на 3 години... но снимките са по-хубави например от някои телефони.

# 159
  • Варна
Ааа, разгледах подробно албумчето със снимки на тортите ти. Много си е хубав фотоапарата, а явно, че тортите са още по-хубави. По принцип откъде се купуват сладкарските бои?

# 160
  • София/Сливен
Пепи, браво! Чудесни рози!

blueeye®, ако под кокосово брашно разбираш стърготини - има ги на доста места, в Пикадили при крмовете и нишестетата, в магазинчето на Женския пазар, в магазинчето за билки и др. на ул. 3 Уши, до металшопа, даже и в нашата квартална бакалница.
Бои за оцветяване има в магазинчтата на Женския пазар и на 3 Уши. Аз съм намирала синьо, жълто, червено, зелено и лилаво. Неотдавана мисля, че М е г и спомена, че в магазинчето на Кадемлия също има течни бои. Ако тръгнеш натам - сподели какви цветове, моля те!

това е писано 2 страници по-напред

# 161
  • София/Сливен
Ще правя торта и мисля да опитам с млечен марципан. Искам да ви попитам вие какво сухо мляко ползвате. Виждала съм Нидо да го продават за сладки. А става ли и с бебешко? Или си има по-хубаво за тези работи?
Аз го правих точно с Nido на Нестле, то друго и нямаше в магазина  Grinning.
Не съм сигурна дали е удачно да се прави с адаптирано мляко, на мен лично АМ ми нагарча, а и то е по-скъпо  Peace.

Днес от Кауфланд купих сухо мляко на Радиком - 500 гр за 5,39 (май беше в някаква промоция) - за сравнение Nido кутия от 400 гр - 7,09 лв.
Радиком имат и разфасофки от 250 гр. и още по-малки - вероятно 100 гр. Имаше и от тях.

# 162
  • Варна
Далечко ми е да идвам до София... Mr. Green Ще потърся и ще намеря, предполагам.

# 163
  • София/Сливен
О, и във Варна има - виж на първа страница има адреси на сладкарски борси

Цитат
Варна - "Борсата на ул. Български орел има тел. 636 626, името й е "Илчовски 94". Не мога да ти дам само номера на улицата, но ти може да им звъннеш и да ги питаш.
Другата борса, която знам от laskova е Новаджел ООД, ул. Младежка 15, тел. 502 595 - намира се няколкосторин метра преди пазар Трошево до един автосервиз. Ето какво предл;ага Новаджел:  http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/Novadjel%20OOD.pdf "

# 164
  • София
Пепи, браво! Чудесни рози!

blueeye®, ако под кокосово брашно разбираш стърготини - има ги на доста места, в Пикадили при крмовете и нишестетата, в магазинчето на Женския пазар, в магазинчето за билки и др. на ул. 3 Уши, до металшопа, даже и в нашата квартална бакалница.
Бои за оцветяване има в магазинчтата на Женския пазар и на 3 Уши. Аз съм намирала синьо, жълто, червено, зелено и лилаво. Неотдавана мисля, че М е г и спомена, че в магазинчето на Кадемлия също има течни бои. Ако тръгнеш натам - сподели какви цветове, моля те!

това е писано 2 страници по-напред
Не разбрах кое?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт