Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

• 44 811
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • София/Сливен
Къде има сладкарски бои

... По принцип откъде се купуват сладкарските бои?

Бои за оцветяване има в магазинчтата на Женския пазар и на 3 Уши. Аз съм намирала синьо, жълто, червено, зелено и лилаво. Неотдавана мисля, че М е г и спомена, че в магазинчето на Кадемлия също има течни бои.

това е писано 2 страници по-напред

# 166
  • Варна
О, и във Варна има - виж на първа страница има адреси на сладкарски борси

Цитат
Варна - "Борсата на ул. Български орел има тел. 636 626, името й е "Илчовски 94". Не мога да ти дам само номера на улицата, но ти може да им звъннеш и да ги питаш.
Другата борса, която знам от laskova е Новаджел ООД, ул. Младежка 15, тел. 502 595 - намира се няколкосторин метра преди пазар Трошево до един автосервиз. Ето какво предл;ага Новаджел:  http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/Novadjel%20OOD.pdf "

Благодаря! Heart Eyes

# 167
  • У дома
Преди време бях правила една мини тортичка, ето я
   И тази от днес

Малко като нашия Гараш - без брашно е, само  орехи и сухар, с 1/2 ч захар, супер. Вътре реших да забъркам сметана с кокосови стърготини, а отгоре ганаче на око, както дойде.

# 168
здравейте пак съм аз!
вчера омесих "млечния марципан" само дето обърках кондензираното мляко и вместо подсладено съм купила неподсладено, не знам дали заради това, нооооо ми се получи многооо като за 2-3 торти тесто и отиде към 1-1,5кг пудра захар за да не лепне Shocked ) вярно че подсладеното е малко по-гъсто, но без да съм сложила и капка вода беше много рядко и слагах та слагах захар иииии стана много голямо количество нищо де ще направя 2 торти една за роднините и една за приятелите Peace...дано само да е без гафове вече

# 169
Далечко ми е да идвам до София... Mr. Green Ще потърся и ще намеря, предполагам.

за бойте онзи ден проверявах точно тези адреси които М_Е_Г_И ти е дала, в до борса "нивожен" на ул.Младежка така и не стигнах помотахме се в района но като не я намерихме лесно зъннах и ми казаха че имали САМО сладкарски бои по 200мл. за по 20лв Shocked Shocked Shocked и се отказах да ги търся. Купих си от другата борса на ул.Български орел имаха разфасовки по 100гр. за по 3лв! Whistling Sunglasses Grinning само дето нямаха червен цвят аз си купих само синьо и жълто - зеленото ще си го получа от тях, колкото до червеното или от боя за яйца съм чувала че също става ( макар да ме е шобе малко) или със степче ягода или малина (четох из форума че някой майки така правили...дано се получи)

Atalanta много добре изглеждат тортичките, а за на М_е_г_и галерията направо нямам думи  Peace след като и любимия ми се възхити от зелената торта с цветята и сполучливата имитация на чантата ( а той не се впечатлява много лесно) супер са !

# 170
  • София/Сливен
Благодаря, Лидия! Embarassed

А за 200 мл и според мен са много 20 лв. - Тук на Кадемлия са 8 унции=240 мл - 8 лв., само черно и бяло са по 15 лв (поне така бяха през април). А на мен доста от цените там са ми много високи - така че го имам за скъп магазин - а ти като казваш 20 лв Whistling

# 171
  • Кьолн
Здравейте майсторки! Може ли да ви попитам за крема ганаш, ако сложа шоколад натурален, но с лешници дали ще се получи или ще заносам крема? Утре ще имам специални гости и се притеснявам дали ще се получи? Предварително благодаря!

# 172
  • на брега на Дунав
Aталанта, ай какви вкусотийки си направила, супер са тортичките  Hug
Аз имам нужда от съвет. Значи поръчаха ми да правя тортичка, обаче искат да е с блатовете на торта Гараш или Алказар то все тая понеже и са основно с орехи и белтъци. Обаче искат крема  вътре да не е тежък  newsm78 и ако може да има комбинация с плодове нещо  newsm78. За плодовете незнам дали ще се върже много и може би няма да сложа, ама се чудя крема какъв да го избарам та да се върже на тия блатове. Принципно орехите се връзват с всичко почти, ама тия блатове стават доста тежки и малко по-сбити, друго си е ако е пандишпанов блат с орехи, та затова се вайкам толкова и незнам как да постъпя. Моля ви за съвет ако някой има идея  Hug

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 18:09 от КорНиШонка

# 173
  • Пловдив
Нели, направи крем-ванилия или някакъв друг ала пудингов крем. Можеш да ко комбинираш с банани. Единственото нещо което ми се вързва с шоколад и орехи.  Wink

# 174
  • на брега на Дунав
Пепи, абе това мислех и аз ама си викам да прибавя и масло, само че няма ли да стане пък много тежък  крема. А инак така само с пудинг все си мисля, че няма да върви на тия прословути блатове незнам защо така бе, пак ще кажа ако са тип пандишпан с орехи бива, ама тия са едни такива .... като си го представя и някак не ми се връзва  newsm78, не че съм права затова ви питам, някой правил ли е подобна комбинация да каже отзиви. Иначе си права за бананчето перфектно се връзва с шоколад и орехи, ако остане варианта за пудингов крем непремнно слагам и банани, но да сложа ли масло?  newsm78.

# 175
  • Пловдив
Мда, в крема ако сложиш не много масло няма да стане много тежък. Както в крем-ванилия се слага бучка масло преди да се снеме от котлона.
А защо не пробваш с крем-брюле Wink

# 176
  • Czech Republic
Крем брюле - не - не е подходящ за торти, а още по-малко за украса! Peace

Аз ти предлагам да пробваш с някакъв шоколадов крем, но внимавай да не е много млечен, защото може да стопи блатовете. Peace

# 177
  • Пловдив
natalyna, нямах предвид за крем-брюле който се сервира като кремче, а просто за доближаване на вкуса до крем-брюле. А още по-малко съм си мислела да се украсява с такъв крем. Ставаше въпрос само за вътрешността. Яла съм торта с крем наподобяващ брюле и беше много приятно на вкус.

# 178
  • у дома
влизам набързо само да се похваля какво успях да спретна за себе си (утре имам имен ден) Mr. Green 

направих Шоколадова торта с рула (L е о), покрих я с Млечен марципан (natalyna):

като за първи път май не е много зле  Laughing

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 09:56 от blueeye®

# 179
Много е красива blueeye®   Grinning Grinning Grinning
Честит имен ден!!Приятно прекарване утре ...с тази торта определено ще е приятно Wink

Общи условия

Активация на акаунт