Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

• 44 827
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Rumiro, като за първи път си се справила чудесно

Да ти е жива и здрава малката   bouquet

# 211
  • на брега на Дунав
Rumiro, честит рожден ден на малката ти принцеса.   bouquet Страхотни тортички си спретнала, чудесни са и двете   bouquet
blueeye@ товят първи опит не личи да е първи. Перфектно си се справила, тортичката изглежда превъзходно   bouquet
Banbinkamalinka ех тези твои коли, ама голям майстор си значи. За следващата мъжка торта дето трябва да правя ще ми предадеш ли някой урок за тия коли   Laughing.
Ето я и моята тортичка от вчера. Направих я както бях споменала с орехови блатове и крем 'Оле' ванилия на Д-р Йоткер с добавено разбито масло. За вкуса не мога да кажа, че не съм чула отзиви още, надявам се да им хареса  Mr. Green. Украсата както винаги едно мислех, а друго стана, но пак се получи добре. Въобще не трябваше да има сметана, ама като не се получиха желаните цветове на марципана и се отказах от първоначалната идея. Поне розичките ми се получиха добре. Незнам какво се случи тоя път но марципан Варна направо стана перфектен. Толкова добре никога не ми се е получавал. Пое само 400 гр захар и стане един такъв гладък и еластичен, не лепнеше дори не съм ръсила с още захар докато разточвах върху мушамата  ... невероятен просто, ако можеше всеки път да е така  Flutter Но стига съм писала ето я тортичката:

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 15:19 от КорНиШонка

# 212
  • на брега на Дунав
Момичета, подозирам, че ще имам възможност да поръчам от чужбинско по един или два комплекта от тези на Wilton!
  .
Не е съвсем сигурно но поне ще пробвам. За да не превръщам темичката в продавалник, моля ако някой се интересува нека да ми пише на лични  Mr. Green   bouquet

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 21:54 от КорНиШонка

# 213

а може ли да кажеш какви са цените

# 214
  • Пловдив
ето какво сътворих за Рангелов ден/първи опит за трансфер/, блатовете са пандишпан с орехи, а крема от "торта Рафаело". Стана страхотна на вкус/ние обожаваме бонбони рафаело/. Благодаря за темата беше ми много полезна.  bouquet lovekiss
http://foto.bg/data/500/thumbs/rd_rangel_0681.jpg
http://foto.bg/data/500/thumbs/rd_rangel_0631.jpg

# 215
ето какво сътворих за Рангелов ден/първи опит за трансфер/, блатовете са пандишпан с орехи, а крема от "торта Рафаело". Стана страхотна на вкус/ние обожаваме бонбони рафаело/. Благодаря за темата беше ми много полезна.  bouquet lovekiss
http://foto.bg/data/500/thumbs/rd_rangel_0681.jpg
http://foto.bg/data/500/thumbs/rd_rangel_0631.jpg

Чудесно изглежда!  smile3501 А може ли по-големи снимки? Тези са много дребнички.

# 216
  • Пловдив

http://foto.bg/data/500/medium/rd_rangel_058.jpg
ето тези /още не мога да се оправя мн. добре с тези снимки/

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 18:18 от dijel

# 217
Здравейте!
Отдавна надничам в темичката ви и се любувам на красотите ви  Peace
И аз имам голямо желание за такива неща, но съм малко вързана в ръцете и все не ми се получават нещата.
Днес направих и първият си опит с украсата на торта - ама нямах смелостта да си направя сама покритието и си купих готово от този хубавия магазин на Кадемлия  Peace
Детенце днес нещо е кисело и цял ден ми вися на краката та не можах да се справя много - оказа се, че пудрата захар не ми е много хубава, цялата беше на бучки - а аз нямах много възможност да я разбия и съответно сега цялата ми тортичка е в бучки  Cry А и нямах и цветове, само едно оранжево, та пробвах и аз със степчетата - леле как цапат тези неща  ooooh!
Малко ме е срам, но все пак ще ви я покажа

А и не стана така лъскава, като тортите, които съм виждала, ама то сигурно се маже с нещо, а аз не знам с какво  Embarassed

# 218
  • Пловдив
 Hug vst_70 супер е
дали в Пловдив има готови покрития

# 219
Много обичам да разглеждам темата,момичета тортите ви са много красиви.
Ах,Корнишонка толкова изящни розички.Честно казано дори истинските не са толкова красиви като твоите  bouquet  bouquet  bouquet

Имам питане-колко е срока на годност на бавносьхнещата моделираща маса-искам да си порьчам в Бургас,но 4,5кг. е доста та поне ако има голям срок newsm78

# 220
  • на брега на Дунав
Момичета, подозирам, че ще имам възможност да поръчам от чужбинско по един или два комплекта от тези на Wilton!
  .
Не е съвсем сигурно но поне ще пробвам. За да не превръщам темичката в продавалник, моля ако някой се интересува нека да ми пише на лични  Mr. Green   bouquet
Само цитирам се ама за да стане ясно  Mr. Green
Така, видях, че има доста желаещи за такива формички, незнам дали ще мога на всички да поръчам, но аз за друго се включвам. Възможността ми да поръчам не отпада, но се отлага с няколко месеца, а не както предполагах за след около 2 седмици  Cry. Съжалявам, но е свързано с причини независещи от мен. Така или иначе имам обещание да ми съдействат и когато дойде момента ще гледам поне по два комплекта от двата да поръчам и ще доуточним нещата с желаещите които вече са ми писали Wink. Отново се извинявам, че побързах да споделя, но едва преди малко разбрах за промяната в плана  Heart Eyes
Много благодаря на всички за отзивите за тортичката ми  Hug.
dijel ,vst_80  супер тортички. Браво!

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 21:55 от КорНиШонка

# 221
  • София
Уау! Корни, какъв прекрасен усет за детайлите! За пореден път съм възхитена!

vst_80, чудесен опит, много ми хареса идеята за съчетание на чаршафа от два цвята по твоя начин! За лъскавината -  казват, че се постига с намазване на готовата торта със смес от мед и вода, аз още не съм пробвала.

Rumiro, честита ти рожденичка! Животинките много ми допаднаха!

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 21:52 от Rumya

# 222

Имам питане-колко е срока на годност на бавносьхнещата моделираща маса-искам да си порьчам в Бургас,но 4,5кг. е доста та поне ако има голям срок newsm78

И аз попитах същото в магазина, когато я купувах, тъй като не правя торти често  Laughing Да ти кажа честно не ми дадоха много точен отговор  Thinking - погледнаха указанията на кутията - мисля, че беше до март месец. Аз обаче ги попитах дали е същата годността като се отвори кутията и те не можаха да ми отговорят  Thinking Казаха да не се притеснявам и че ще си майстора торти до пролетта, но аз не съм сигурна, че това може да издържи толкова. Но имай впредвид  все пак, че не разбирам нищо от сладкарство, а предавам това, което са ми казали- нека се включи някоя мама с повече опит   bouquet и на мен ще ми е от полза

# 223
  • на брега на Дунав
Bambinkamalinka  не съм сигурна точно как стои въпроса с годността на масите, но бях си взела в началото на тая година и годността беше до 10 месец, до тоя момент масата беше перфектна за работа и не ми е правела никакви проблеми. Оставих си едно парченце обаче и като реших да го ползвам видях, че са минали 2 седмици след обявения срок, ами да ти кажа не ставаше за работа въобще. Не съхнеше и беше една такава мека. Мисълта ми е, че със сигурност дори и отворена кутията срока си е точно толкова колкото е обявен на самата кутия  Peace... поне такива са моите наблюдения   bouquet
Rumya благодаря ти  Hug

# 224
Ех,КорНиШонка, супер  Laughing Значи май наистина ще има да се пробвам с  тортите до пролетта Joy

Общи условия

Активация на акаунт