Зима иде и плетачки си поставихме задачки - 10

• 85 300
  • 343
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Овча купел 2

niunia,шапката как ти се закопчава под брадичката - с копче или си изплела връзки?

С копче.Мислех да правя връзки,но като и я пробвах видях,че няма нужда и ще е по-удобно с копче.Днес оплетох и шалче,но ще го снимам друг път,че ми свършиха батериите Embarassed.

# 226
Нюня, шапката и аз много я харесах! Поздравления! Можеш ли да направиш едно описание или пък схема на шапката.
Стейси, много ми хареса белия шал и съдчетата! Много си продуктивна!
kabzimalka, Чудесни шапки и шалче!
Здравейте , ще може ли някой да ми помогне с платка за шал, която е еднаква и от двете страни? Моля ви напишете ми по бримки как да го плета.
Може ли по-подробно да опишеш какво имаш предвид? newsm78

Благодаря на всички за идеите за шнурчета.  bouquet

# 227
nikoniki4 - онзи ден видях много прост и много ефектен шал. Преждата беше много дългокосместа, меланж и пухкава. Женицата най-услужливо ми показа как ги плете, най-подробно. А бях отишла да си купя само чифт игли!
Плетката е 20бр. основа, на игли №8, и се плете 1 свивка, 1 наметка, 1свивка, 1 наметка.... Като обърнеш пак същото , и се получава като мрежа. Но понеже преждата е много пухкава шала става пухкав и запълва решетката и става чудо.
Женицата също така каза, че за около 2м шал й отиват около 150г от преждата. За съжаление гранчето е от 100г, та за един шал трябва да си купиш 2 (1гранче - 3.60лв). Отдолу от всеки край слагаше по 30 см. ресни (Парчетата ги реже на 60см, после ги свива на две и с кука ги промушва през плетката и ги връзва на възел.

На мнение съм ако ми остане време и финанси да си направя един такъв някога през зимата.  Simple Smile

# 228
Стейси, напиши маля те схамата на твоят шал. Имама една обикновена бяла прежда, за която си търся модел за шал. Миналата година изплатох един от нея, но не го харесах, сега го развалих и искам да започна друг.

Последна редакция: пн, 12 ное 2007, 11:09 от Радостина

# 229
nikoniki4 - онзи ден видях много прост и много ефектен шал. Преждата беше много дългокосместа, меланж и пухкава. Женицата най-услужливо ми показа как ги плете, най-подробно. А бях отишла да си купя само чифт игли! ....................
Илюстрирам с моя такъв. Иглите са N10, преждата едро букле - http://images20.snimka.bg/004478452-big.jpg

# 230
Еееее, тази тема мина почти без мое участие.  Confused Много неща сте наплели. Аз не знам как ще успея да спретна нещо и за базарите.

# 231
летяща, аз мислех, че не пишеш, защото плетеш за базара Simple Smile

аз снощи представих първото си … 85;ие, но никой май не  го е забелязал, та поне тук да си го покажа.

двулицеви шалове - харесвам само такива, а няма много варианти. Много е хубаво шал от много тънка прежда, изплетен в някакъв вид ластик - 3 лицево 5 опаково, или нещо друго - вариации могат много да се правят. Разбира се, и шаловете на 1 кука са двулицеви, но искат повече време.

нюня, и аз искам някаква схема. С шапките нещо не се любим, пък ми трябва.

# 232
  • Варна, морето и сините вълни!
Тити много весела раничка!Много ми харесва.

Аз завърших моята шапка с влакове и съм метнала още 2 но , нямам време да покажа снимките.Да се надяваме че скоро ще съм пак на ринга с куките Mr. Green

# 233
Тити, ще си позволя да изплагиатствам идеята за раничката- благодаря предварително! обещавам да не копирам модела! понеже племенницата ми е твърде предсказуема с поръчките за подаръци- винаги иска кукли- възнамерявам да се разгранича тази година с комплект от шал, шапка, а сега и раничка за Коледа... Hug

# 234
Оф, още за магазина плета. Но трябва да помогна на пазарджиклийки за базара. Ще гледам да измисля нещо бързо-ставащо.

# 235
Да се похваля и аз с моя шал /е, от миналата година е/:

# 236
nikoniki4 - онзи ден видях много прост и много ефектен шал. Преждата беше много дългокосместа, меланж и пухкава. Женицата най-услужливо ми показа как ги плете, най-подробно. А бях отишла да си купя само чифт игли! ....................
Илюстрирам с моя такъв. Иглите са N10, преждата едро букле - http://images20.snimka.bg/004478452-big.jpg

и аз,като начинаеща плетачка на 2 игли,съм изплела за подарък 3 такива шала...Много лесно се плете и в зависимост от преждата - много ефектно се получава Peace

# 237
  • София
Тити раничката е страхотна Peace Ако е удобно да те помоля за схемата,по която си я плела.Ако искаш ми я пусни след базара или на лични.Много ще се радвам да мога да измайсторя и за моя синковец една такава.

# 238
   kabzimalka, благодаря! Сега ще търся уроци за 5 куки. Simple Smile

# 239
анна.в,то е като да плетеш на две куки.Само че като си нанижеш бримките и започнеш да плетеш първия ред,затваряш в кръг и вместо да плетеш лицеви и опакови редове,плетеш само лицеви редове.опитай,не е никак трудно.

Общи условия

Активация на акаунт