Отговори
# 180
ЗДАРВЕЙТЕ И ОТ МЕН.

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ.
ASJA -  МОЖЕШ ЛИ ДА МИ КАЖЕШ КАДЕ ТОЧНО ВЪВ ВМИ ПЛОВДИВ СИ ПРАВИЛА БХС, ЧЕ ДРУГАТА СЕДМИЦА СМЯТАМ ДА ХОДЯ, МАЙ Е В СТАРАТА СГРАДА НЯКАДЕ НА В АПРИЛОВ? И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ Е ДА НОСЯ СНИМКА ИЛИ МОЖЕ И ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ  С РАЗМЕРИ И Т.Н?

В ПОНЕДЕЛНИК СЪМ ПРИ НОВ ЛЕКАР, ЗАЩОТО ОТ ДОСЕГАШНАТА НЕ СЪМ ДОВОЛНА. ДАНО ДА ОБЯСНЯВА ПОВЕЧЕ.

MILENNI АЗ СЪМ ВЕЧЕ ПОЧТИ ДВА МЕСЕЦА С КАШЛИЦА ВЕЧЕ СЪМ ПО ДОБРЕ, ДОРИ НАПРАВИХ И БРОНХИТ И СЕ НАЛОЖИ ДА ПИЯ АНТИБИТИК ОЩЕ В 2-3 МЕСЕЦ.  ПИХ ДУРАЦЕФ , НА ОПАКОВКАТА ПИШЕШЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА ОТ БРЕМЕННИ. МОЙТА ДОК МИ БЕШЕ КАЗАЛА ЧЕ МОГА ДА ПИЯ МУКОСОЛВАН И ДР.
ПРОБВАЙ ДА СВАРИШ ЛЮСПИ ОТ ЛУК / НЕ ОТ ВОДНИЯ/ , А МОЖЕ И ЛУК. НА МЕН ДОСТА МИ ПОМОГНА.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КАК ДА СИ СЛОЖА ТАКАВА ЛИНИЙКА С  МЕСЕЦИТЕ?

# 181
  • Някъде там...
Десита, за лентичката виж тук има подробни обяснения как става: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4827.0

Милени, понякога пиенето на антибиотик е по-приемливия вариант от това да имаш инфекция. Естествено, най-добре ще е да не се стига до прием на лекарства.  Laughing Обаче не започваш антибиотик без да те е прегледал лекар, понеже доколкото разбрах този са ти го изписали по телефона.

Момичета, имате ли обилно течение - аз днес си изкарах ангелите, понеже на 2 пъти ми се случва да изтече наведнъж по много и то примесено с водниста слуз. На някоя от вас случвало ли се е?
Аз по принцип си имам по-обилно течение със светложълтеникав цвят откакто съм забременяла, но никога не е изтичало толкова голямо количество наведнъж.

# 182
Milenni и аз съм болна и пия хомеопати4ни,сму4ещи бонбони и 4ай4ета! Аз също ползвам продуктите на Кокона и майка и съм много доволна! Peace В 5 месец се влиза в 17 седмица и няколко дни-Жаб4е е ка4ила много полезна табли4ка в албум4ето със снимки,аз ползвам нея!  bouquet И Жаб4е относно те4ението мисля,4е е нормално,на мен ми се е слу4вало това , което описваш и то няколко пъти и навън! Беше толкова силно,4е се уплаших и си помислих,4е ми е дошло! #Crazy За всвки слу4ай си направи микробиология-на мен ми откриха гъби! newsm78

# 183
Здравейте и от мен. Чета ви от самото начало, но не съм писала досега. Казвам се Вера, на 25 години съм от София и ще имам първо бебче:) Засега термина ми е определен за 7ми април, но поради нередовния ми цикъл нищо не е ясно. Жалко, че поводът да ви пиша е това, че съм бясна - надявах се да започна с нещо весело и позитивно като пола например. Току що се връщам от Ж.К. в Света София, където наблюдаващ лекар ми е д-р Лекова и съм много разочарована. Бях с Петар - съпруга ми - и той направо не повярва как мина прегледа, който трябваше да е БХС. Лекарката и сестрата се усмихваха любезно през цялото време, но всъщност се оказа, че са изпуснали да ми дадат един куп допълнителни направления с първите ми изследвания, не ме гледаха на ехограф, защото съм щяла да ходя на 4Д при Мазнейкова скоро и нямало нужда. Върхът беше, че имам издадено направление за кръвна група, което обаче сестрата забравила да ми даде и сега не знам коя кръвна група съм. Двете й предложения бяха да изчакаме до раждането или да си платя. Адски съм ядосана, защото макар и по здравна каса, днес трябваше да оставя 150 лв в тази болница, а към мен се държаха зле! Още в понеделник се отписвам от тази болница и си намирам друг наблюдаващ. Извинявайте за дългия и негативно зареден пост, но съм толкова разочарована... надявах се да разбера пола днес, а само се ядосах. Моля ви, тези от вас, които са доволни от наблюдаващите си лекари, да ми пишат (може и лични съобщения). Мерси. Радвам се да съм сред вас! PS - Някой друг да се наблюдава в Света София при Лекова и да сподели впечатления?

# 184
  • Някъде там...
reiana, преди 2 седмици правих микробиология и всичко беше наред. А и нямам оплаквания - няма сърбеж, парене, неприятна миризма. Просто засилено ту прозрачно, ту светложълто течение. Стреснах се днес, защото количеството, което изпадна наведнъж беше колкото да напълни чаена лъжичка, а и е доста течно.  Rolling Eyes

Верчо, и аз ходя на ЖК в Тина Киркова, но при д-р Гергов. Като цяло оставам с впечатлението, че ЖК по ЗК си е такава. Аз се следя и на частно.

# 185
здравей vercho, моята ЖК е в Св. София, само, че в частната болница - тази на Мазнейкова, незнам дали питаш за същата-отидох там с направление по ЗК. Изобщо не съм доволна - тъй като в първите месеци имах проблеми - на два пъти получавах кръвоизливи и ходих при лекарката ми Кайрякова- и двата пъти бях с предварително записан час, а нея я нямаше и двата пъти си беше тръгнала. Сестрата ми предлагаше веднага болничен , за да се оттърве от мен. Налагаше се да минавам на частен преглед и да си заплащам - единия път в същата болница, платих 30 лв при друг лекар, а другия път ходих в Шейново.
МНого бях ядосана, но вече се примирих, че явно като си по ЗК никой не ти обръща внимание - ходя си паралелно на частни прегледи , за да съм спокойна, че всичко е ОК.
ПОследния път на ЖК само ми измериха кръвното и килограматите - ами аз това и по телефона мога да го продиктувам.Зня, че ЗК не покрива много неща,но някакси очаквам поне човешко отношение и внимание, което не получавам там.
Може би ще отида да си взема от личния лекар направление , за да си сменя наблюдаващата лекарка.

# 186
И аз си мисля, че след като влезем в 18г.с., значи 5 месец!Тоест почти преполовихме пътя Simple Smile
Майчета, вие страдате ли от разширени вени и какви мазила използвате за облекчаване на болката? Sad

# 187
Жаб4е нормално е дори при 4иста микробиология! И с други мами сме обсъждали същия проблем! за коли4еството те разбирам много добре-и на мен ми е ставало и запо4нах да нося ежедневни превръзки! #Crazy

# 188
  • Варна
Жаб4е нормално е дори при 4иста микробиология! И с други мами сме обсъждали същия проблем! за коли4еството те разбирам много добре-и на мен ми е ставало и запо4нах да нося ежедневни превръзки! #Crazy

Ами аз отдавна си ходя с ежедневни превръзки, дори и преди да забременея. Така свикнах, че сега не мога да си представя да не нося.

На мен ми бяха открили някакви гъбички, а нямам необичайно течение, нито парене или сърбеж  newsm78

# 189
  • Някъде там...
Аз ако имам възможност предпочитам да сменям често бельото вместо да нося превръзки. От една страна ми е некомфортно, а от друга - те са идеална среда за развъдник на бактерии и гъби.

# 190
reiana, аз не намерих такава табличка в албумчето Rolling Eyes Открих това обаче  - според тази табличка - от 18 седмица е пети месец.

# 191
  • Някъде там...
Точно това е табличката.  Laughing Другият ми ориентир е лентичката ми.

# 192
Уф, днеска пак съм крива от сутринта. Преди малко повръщах, но усещам че няма да ми е за последно днес  Sick.
За течението и аз имам. Започна малко след като спрях утрогестана. Воднисто и бледо жълтеникаво. Да са гъби, не са гъби, защото онова не може да се сбърка. Парене и сърбеж нямам, просто е доста обилно. Правихме микробиология миналата седмица няма нищо - само лактобацили. Д-р Персенска каза, че не е наложително нищо да се прилага в случая.
Аз също съм привърженик на неносенето на ежедневни превръзки и нося основно памучно бельо. Така и така съм в къщи, като се сменям по-често - няма проблем. Ежедневни слагам само като излизам навън.
Ходя на ЖК  в Св.София при д-р Гергов и първоначалните изследвания не ми струваха нищо.
vercho, да не би да са имали предвид т. нар. "абонамент"?
tanzen, разширени вени имам на краката. Хем стоя в къщи и почивам основно, хем са се влошили. Мазах с венен гел, но ефект 0. То и не бях много упорита де. Иначе не ме болят, само са сини и изпъкнали Confused
Тотално се обърквам с тези гестационни седмици, лунарни и календарни месеци. Вече си мислих, че сме влезли в пети месец  Laughing.

# 193
Vanyivan, за същата частна болница на България става въпрос. За мен е най-важно да ходя при някой, който няма да ме ядосва, и ако това е на частно - то тогава ще търся такъв наблюдаващ...

# 194
верче, дано се оправиш бързо! Аз имам една огромна и много малки разширени вени, но тази огромната боли ужасно.
Мами, така като гледам скоро и тази тема ще свърши. някой има ли предложения за нова темичка? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт