Примерна схема за захранване 2

• 123 274
  • 583
  •   1
Отговори
# 330
zaharche, моля те, светни ме що е това сладък картоф, как изглежда и откъде се купува  Embarassed
аз правя пюрето от обикновен картоф и като бродя из пазара все оглеждам за някакви по-специални картофи, но не виждам  Rolling Eyes

# 331
Искрени благодарности little^cuttie!    bouquet
Оказва се,че аз малко съм се оплескала като не увеличавам количеството,но понеже давам и след обед и се притеснявах да не му идва твърде много като за начало.Но ще се поправя. Simple Smile

m_a_y_a,малко ще ми е трудно да ти обясня какво точно е сладък картоф.Знам,че е зеленчук от рода на картофите,който на вкус наподобява повече на тиква обаче и  определено е сладък.Известен е с името sweet potato.Също така е продълговат и на цвят е малко по-тъмен от червените картофи.
Мога да го снимам и да ти изпратя снимка. newsm78

# 332
  • под дъгата
Моля, не разводнявайте темата с безсмислени спорове! Ако дамите си бяха направили труда да прочетат поне малко от нея, щяха да установят, че тук пишат и споделят опит по-късно захранили майки, така че надали ще им е от полза. Щяха и да забележат, че тук никой не 'крещи'. И все пак, за да не бъда обвинена в дискриминация, ето линк с, ако счетат, полезна за тях информация.
Аз пак с тоя глутен Wink педката ми ме съветва да го въведа с готови каши,но не мога да намеря безмлечна каша с глутен,а само "6 зърна" ,но не е подходяща за въвеждане .Дайте идея или някой виждал ли е такова животно на родния пазар.
На Нестле имаше безмлечна овесена каша със сини сливи. Хаме и Хипп имат в бурканчета каши, но не съм сигурна дали са безмлечни.

# 333
Този план за действие вече го виждам във втори сайт публикуван, само дето си играят май да го публикуват. А неговото изпълнение никакво го няма. Защото точка от неговото изпълнение е образоване на медицинския персонал по въпроса. А както знаем това изобщо не е направено. Ще им драсна аз едно въпросче в този сайт /предния не даваше такава възможност.
И аз смятам, че няма смисъл да спорим с дамите с ранното захранване, те могат да се допитват до педиатрите си. Ние трябва да си запазим силите си за нашите проблеми и да отделяме време за взаимопомощ, а не за безсмислени спорове.

# 334
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Да, съгласна съм за безмислените спорове, всяка от нас да си гледа детето както иска. Хайде да не коментирам повече, че ще засегна някого Embarassed
Да продължаваме да си помагаме Hug

# 335
ОК,и аз си мисля ,че няма смисъл да се караме!!! Само дето не усетих плюнките по лицето си!!! Crazy

# 336
ОК,и аз си мисля ,че няма смисъл да се караме!!! Само дето не усетих плюнките по лицето си!!! Crazy
Спокич,  Hug  bouquet

# 337
Нп Grinning Просто все си мисля,че мнение мога да дам и да получа след като съм видяла бебето на живо! Laughing newsm32 А,да попитам вашите бебета на колко месеца бяха кота започнаха да се обръщат???Мойто нещо го мързи и само говори нещо baby_neutral

# 338
аз искам да питам също. ако захранването започне от 5тия месец, кога горе-долу се замества едно хранене? и след като се замести, трябва ли в пюрето да се слага мляко /кърма или АМ/ и по колко? нали уж не трябва да има безмлечно хранене до годинката  newsm78

# 339
аз искам да питам също. ако захранването започне от 5тия месец, кога горе-долу се замества едно хранене? и след като се замести, трябва ли в пюрето да се слага мляко /кърма или АМ/ и по колко? нали уж не трябва да има безмлечно хранене до годинката  newsm78

Аз заместих обедното за около 3 седмици.А за това дали да слагаш нещо в пюрето,аз слагам в домашните по 30мл. АМ,а в купените-не/според мен ще станат твърде течни/.

# 340
Е,нали пюрето в началото след като стане млечно-плодово хранене,трябва да е малко по-гъсто от кърмата/АМ,или се бъркам???? newsm78

# 341
Първо за обръщането- ние се въртим във всички посоки от 3,5 месеца, но сме много жилави. Това е една друга тема.
Захранила съм на 5 месеца. Заместих обедното хранене чак след 8-мия месец. Просто така исках. В началото слагах кърма в пюрето, но после спрях, нали през останалото време кърмя- поне по 7-8 пъти на ден.

# 342
Супер,а моя беб яде по 5-6 пъти на ден кърма Grinning Сам си махна другите хранения, а и аз спящо бебе не събуждам! Grinning

# 343
Привет мами, благодаря за съветите.
То в главата ми е голяма каша, та сигурно ще ви обсипвам с въпроси. Rolling Eyes
Сега си мисля, при положение, че бебката ми суче най-много 6 пъти на денонощие, кога трябва да заместя кърмене с друга храна, или до 1 годинка да не замествам?

# 344
  • София

Аз пак с тоя глутен Wink педката ми ме съветва да го въведа с готови каши,но не мога да намеря безмлечна каша с глутен,а само "6 зърна" ,но не е подходяща за въвеждане .Дайте идея или някой виждал ли е такова животно на родния пазар.
На Нестле имаше безмлечна овесена каша със сини сливи. Хаме и Хипп имат в бурканчета каши, но не съм сигурна дали са безмлечни.
Хипп имат две каши с глутен под формата на десерт в бурканчета (или поне аз толкова видях) - едната безмлечна плодова с пшеница и овес, аз с нея въведах глутена преди няколко дни и я хареса, другата пак плодова с бебешки бисквити и пълномаслено мляко!!!, дадох и от нея след това, тъй като не прочетох внимателно състава, а забележките "без...", и там пишеше "без добавени млечни протеини", което явно не е равнозначно на "без млечни протеини". Изяде 4-5 лъжички докато се усетя, но реакция слава богу нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт