Примерна схема за захранване 2

• 123 268
  • 583
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
да питам аз скоро захранилите. Вие след зеленчуковото пюре  на обяд, веднага ли давате кърма/АМ или изчаквате да мине малко време ? Понеже аз давам пюрето / за сега сме 8/9 лъжички/ и после веднага кърмя, да не бъркам обаче  newsm78

# 346
Мен педи ми каза първо кърмя и след това давам пюре,пък и мен ме беше страх,че като изяди малко пюре и му е сладко няма да иска кърма,но нямаше такова нещо при нас! bowuu

# 347
И аз първо давам пюре, после кърмя. Но се е случвало и обратното да направя.
Моят въпрос е съвсем в началото на захранването само двукомпонентно пюре ли се дава? Например, аз съм въвела досега само картоф и морков и искам да включа тиква. От готовите пюрета имам тиква с картоф на Hipp, мога ли да го добавя към моркови и картофи на Hipp?

# 348
И аз първо давам пюре, после кърмя. Но се е случвало и обратното да направя.
Моят въпрос е съвсем в началото на захранването само двукомпонентно пюре ли се дава? Например, аз съм въвела досега само картоф и морков и искам да включа тиква. От готовите пюрета имам тиква с картоф на Hipp, мога ли да го добавя към моркови и картофи на Hipp?
Най-добре е да се дават еднокомпонентни пюрета за първи път,за да може ако има алергичб=на реакция да знаеш от какво е.Щом веднъж детето е свикнало с този вкус може да се дават и двукомпонентни. Peace

# 349
little^cuttie, аз първо въведох еднокомпоненто от моркови - 5 дена, след това към него добавих малко картоф - още 5 дни. И сега искам да въведа тиквата, но мога ли заедно с моркови и картофи или тиква само с едно от двете?

И още нещо исках да попитам - сигурно е писано хиляди пъти, ама сега не мога да намеря. Та, имам някои зеленчуци от село - цвекло, картофи, тиква. Как е по-добре да ги съхранявам, нарязани сурови и замразени или сварени и замразени (с изключение на картофите - тях си ги държа на хладно в гаража).

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 14:03 от Gracem

# 350
  • Пловдив
little^cuttie, аз първо въведох еднокомпоненто от моркови - 5 дена, след това към него добавих малко картоф - още 5 дни. И сега искам да въведа тиквата, но мога ли заедно с моркови и картофи или тиква само с едно от двете?

и аз съм почнала така, дано някой отговори,, че и мен ме интересува  Thinking newsm78

# 351
Точно така захраних и аз с картоф,морков и тиква.Според мен няма проблем ако смесиш трите зеленчука,при положение,че си въвела останалите два

# 352

И още нещо исках да попитам - сигурно е писано хиляди пъти, ама сега не мога да намеря. Та, имам някои зеленчуци от село - цвекло, картофи, тиква. Как е по-добре да ги съхранявам, нарязани сурови и замразени или сварени и замразени (с изключение на картофите - тях си ги държа на хладно в гаража).
Щом си въвела останалите няма пробелм.Важното е новите зеленчуци или плодове да се въвеждат по един,за да може ако има някаква алергична реакция да се разбере от кой е и за да не се натоварва много организма на детето.

А за съхранението-лично аз смятам,че на замраземите зеленчуци и плодове витамините се унищожават.Първо ги вариш,след това ги замразяваш.Затова си имам един по добър вариант-сварени на пара и запечатани в бурканчета-като за зимнина  Laughing

# 353
  • под дъгата
Например, аз съм въвела досега само картоф и морков и искам да включа тиква. От готовите пюрета имам тиква с картоф на Hipp, мога ли да го добавя към моркови и картофи на Hipp?
Щом си въвела морков и картоф, няма проблем да ги смесиш, но защо ти трябва да го правиш? Първо, няма да изяде такова количество и второ, дай му време да свикне с различните вкусове  Peace
Аз варя и замразявам, само тиквата пека /така става по вкусна/, намачквам с вилица и замразявам. Между другото, ползвах за пюрирани плодове и зеленчуци бурканчетата от готовите пюрета. Wink

# 354
вчера правих домашни пюрета на моята беборана.сутринта круша,следобяда морков.нищо не хапна.въобще не й харесаха,а бях чела,че домашните ги харесват повече.особено крушата беше наистина сладка.вече в чудо се видях с това хранене.

Gracem,аз също дадох морков,тиква и картоф в началото.може да смесваш тези ,които си въвела.

# 355
Та, имам някои зеленчуци от село - цвекло, картофи, тиква. Как е по-добре да ги съхранявам, нарязани сурови и замразени или сварени и замразени (с изключение на картофите - тях си ги държа на хладно в гаража).

Може и по двата начина - но трайността е различна:

След термична обработка:
* Месо: 1-2 месеца
* Месо пилешко: 3-4 месеца
* Зеленчуци: 3-4 месеца
* Зеленчуци и месо: 1-2 месеца
* Бульон: 1-2 месеца

Сурови или след бланширане:
Месо
Пилешко: 8-10
Пиле (цяло): 12
Телешко: 6-10
Агнешко: 6-10
Свинско (без мазнина): 4-6
Свинско (с мазнина): 2-4
Мляно: 3-4
Пушено: 1
Колбаси: 1-2
Термично обработено: 4-5
Най-добре: 6

Зеленчуци: 8-10
Подправки: 6-12

Плодове: 10-12
Сокове: 6-8

# 356
  • София
Може и по двата начина - но трайността е различна:

След термична обработка:
* Месо: 1-2 месеца
* Месо пилешко: 3-4 месеца

Косе Босе, аз не съм сигурна, че разбрах, затова пак искам да попитам - имам бурканчета с домашно пиле и заек, сварени предварително и след това стерилизирани. Колко време мога да ги съхранявам (в шкаф в кухнята, темп. около 22 градуса)? Ако може само 1-2 месеца за заека, май ще трябва да го изхвърля (или с таткото да го изядем Mr. Green), защото е много като количество, а и пилето за 3-4 месеца няма до го изяде. Ако пасирам месото и го замразя във фризера на кубчета, повече ли ще изтрае и колко повече? Малко ме е страх с домашно приготвените меса да не се натрови, нали нямат консерванти? newsm78

# 357
Олив,много ясно ,че домашно приготвеното месо няма консерванти!!!А,за съхранението не мога да ти отговоря newsm78 Mr. Green

# 358
  • София
Олив,много ясно ,че домашно приготвеното месо няма консерванти!!!А,за съхранението не мога да ти отговоря newsm78 Mr. Green
Въпросът беше риторичен. Wink

# 359
Kосе Босе, ти си енциклопедия направо!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт