Примерна схема за захранване 2

• 122 791
  • 583
  •   1
Отговори
# 465
Кашата ми е млечно плодова!За захранването знам,че се почва с оризова каша,но ние го започнахме с плодово пюре и проблем няма.

# 466
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Кашата ми е млечно плодова!За захранването знам,че се почва с оризова каша,но ние го започнахме с плодово пюре и проблем няма.
Само да вметна, че едиствените каши млечни с АМ са тези на Милупа. Другите са с пълномаслено сухо мляко.
Не е проблем, че е банан, но виж дали ти допада горното ми изречение.

# 467
  • под дъгата
Препоръчително е първата каша да е по-щадяща, като оризова например, млечните да се дават малко по-късно.

# 468
Ми ние се храним основно с кърма не искам и да помислям да давам каша с АМ!

# 469
Ми ние се храним основно с кърма не искам и да помислям да давам каша с АМ!
Затова и са написали, че банановата  е млечна- тоест или е с АМ или с пълномаслено сухо мляко. Затова пробвай с оризова каша- препоръчвам Милупа.

# 470
  • София
С АМ са и кашите на Хип,Нестле,Фризо и Хумана

# 471
  • под дъгата
С АМ са и кашите на Хип,Нестле,Фризо и Хумана
И моята информация е такава.

# 472
Днес дадох 5 с.л. кърма и 2 с.л. оризова каша. Стана си баш на каша. Малкият я хапна с голям кеф.

Да ви попитам вие какви съотношения каша към вода/кърма/АМ приготвя(х)те за 6 месечно бебе?

Все ме е страх да не му дам много и да не му натоваря стомахчето.

А вода веднага с оризовата каша ли започнахте да предлагате? И каква? Преварена ли?

# 473
Може ли някой да ме посъветва кога да давам плодовото пюре - следобед или преди обед?
Синът ми е на 6 месеца и 19 дни.

Към момента захранвам почасово така:
1. 8ч - АМ - 150 мл;
2. 11ч - зеленчуково пюре/месно (редувам). От 1 ден дадох и жълтък 1/4 към зеленчуковото.
3. 14:30 - 15ч - каша (захраних с оризова, свършихме опаковката и от днес давам гречка);
4. 18ч - АМ - 150 мл
5. 21 - 21:30ч - АМ - 150 мл

# 474
След обед,аз поне давам плодово пюре след обед и много му харесва,дори преди малко хапна,защото явно сме пак в кърмаческа стачка и си хапна половин бурканче сливи на Гербер от 80гр.

Мисля,че кашата е пълномаслена ,дори днес направих малко на мъжо,че я обожава,хареса ми на вкус!

# 475
Може ли някой да ме посъветва кога да давам плодовото пюре - следобед или преди обед?
Синът ми е на 6 месеца и 19 дни.

Към момента захранвам почасово така:
1. 8ч - АМ - 150 мл;
2. 11ч - зеленчуково пюре/месно (редувам). От 1 ден дадох и жълтък 1/4 към зеленчуковото.
3. 14:30 - 15ч - каша (захраних с оризова, свършихме опаковката и от днес давам гречка);
4. 18ч - АМ - 150 мл
5. 21 - 21:30ч - АМ - 150 мл
Предлагам ти 2 варианта:
1. в 10.30 часа давай плодово пюре и към 13,00 часа зеленчуково, 16.00 каша- ориентировъчно
2. или към 16.30 час а давай плодово.
Има и трети вариант и той не е лош- може да прибавяш към кашата плод. Peace

# 476
След обед,аз поне давам плодово пюре след обед и много му харесва,дори преди малко хапна,защото явно сме пак в кърмаческа стачка и си хапна половин бурканче сливи на Гербер от 80гр.

Мисля,че кашата е пълномаслена ,дори днес направих малко на мъжо,че я обожава,хареса ми на вкус!
Ще ме намразиш за съветите Crazy, ама да кажа- ако е кърмаческа стачка, може да е породена от новите вкусови, които му се ослаждат. Бъди внимателна, да не се отбие рано-рано детето.

# 477
Мерси за съветите! Да давам ли и АМ към плодовото пюре?

# 478
Мерси за съветите! Да давам ли и АМ към плодовото пюре?
Според мен няма смисъл, особено ако даваш плодовете с кашата. Плодовото пюре НЕ замества хранене- използвай го за десерт или между храненията. Количество 30-120 грама, започваш по мъничко, с няколко лъжици, избягвай мъхести плодове, подходящи са ябълки, круши, банани.

# 479
Може ли и на мен някой да ми отговори?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт