Примерна схема за захранване 2

• 122 835
  • 583
  •   1
Отговори
# 450
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте.Аз докато се наканя да пиша пак и  сега не мога да ви изчта.да питам сега набързо,че малкия се събуди-на обед давам оризова каша.с това захраних преди 20-тина дена.сега ще почвам тиква.обаче доки каза следобед да я давам,че била лека и да замествам обедно само ,ако има ориз или картов.обаче между кърменията ли да я давам?искам и да поразредя кашата,но това означава че ще върна пак едно кърмене.
Ако вече ти е заместено обедното хранене може към кашата да почнеш да въвеждаш тиква, морков, тиквичка и в един момент да го заместих със зеленчуково пюре, а каша + плод да даваш следобед. Иначе доки е права- само с тиква няма как да го нахраниш- нея може между кърменията.
Другия вариант е - давай още малко на обед оризова каша , а между кърменията следобед въвеждай нови вкусове и като въведеш морков, картоф, тиква- тях ги слагаш на обед, а кашата я местиш следобед. Дано си ме разбрала.

# 451
Искам да питам....
В пюретата на Хип а и не само и по специално в плодовите има ориз,оризова грис нишесте и т.н.,та ние сме с запек това ще го запече ли още повече newsm78
Според мен не, те са само за сгъстяване. Но пък може да дадеш с тази цел разхлабващи компоненти- тиква, круша.

# 452
  • София
Аз му давам само круша,слива или тиква но ефект нямаме дори и с Дуфалак Confused Виждам,се в чудо вече и не знам какво да правя Rolling Eyes

# 453
ptica, в момента вече никъде не можеш да намериш пресни био плодове и зеленчуци, евентуално само зеле, праз, чушки. Иначе, най-добре е заредено в Елемаг, скоро пазарувах ориз, чай, нат.сокове, захар, шоколад, какао, кисело мляко, сирене, мед и т.н.

Кажете, възможно ли е беб да получи колики и слуз в акото, като досега съм й дала само морков, картоф и тиква за около 3 седмици?

# 454
ptica, в момента вече никъде не можеш да намериш пресни био плодове и зеленчуци, евентуално само зеле, праз, чушки. Иначе, най-добре е заредено в Елемаг, скоро пазарувах ориз, чай, нат.сокове, захар, шоколад, какао, кисело мляко, сирене, мед и т.н.

Кажете, възможно ли е беб да получи колики и слуз в акото, като досега съм й дала само морков, картоф и тиква за около 3 седмици?
Благодаря,ти мила! Hug
Аз по-скоро се интересувах, за нас като сиринето и зехтина. Heart Eyes
Ако се одобри,чак тогава да предлагам на бебо.
Иначе плодовете и зеленчуците,са ми от градината на мама.  Wink
За коликите,тиквата предизвиква но картофа и моркова не. Peace
По-скоро тая слуз е от някаква киселиност, която се отделя от стомаха.
И при нас я имаше, но стечение на времето се оправи.

# 455
Значи едно компонентните пюрета не наяждат,така ли разбирам????Възможно ли е въвеждането на сок в пюрето + кърма/АМ????И само сок не по 1-2 лъжички ,а веднага 30мл??? newsm78

# 456
Аз по-скоро се интересувах, за нас като сиринето и зехтина. Heart Eyes

Има, и био сирене и зехтин съм си взела.

За коликите - странно, защото се появиха още преди да въведа тиквата. Започна да се буди рано сутрин с рев и пръцкане  newsm78

# 457
защо ли на семпер пащърнак-картоф е след 6ти месец, а тиквички-картоф след 4ти??? мислех,че пащ е по-добре по-рано, а тиквички по-късно newsm78  оризът съдържа ли важи съставки? купих кафяв и ще си правя домашна каша,но се чудя него ли да въвеждам следващите 5 дни или по-добре нов зеленчук (пащърнак или тиквички?!), че засега сме само на картоф и морков  Rolling Eyes

# 458
Значи едно компонентните пюрета не наяждат,така ли разбирам????Възможно ли е въвеждането на сок в пюрето + кърма/АМ????И само сок не по 1-2 лъжички ,а веднага 30мл??? newsm78
Нахранват еднокомпонентните пюрета, но моят син успя да се нахрани без да иска да суче след 3 месеца даване твърда храна на обед и достигане на 190 грама.

В пюрето може да добавяш АМ или кърма.
За сока- не съм му фен. Започва се наистина с 1-2 лъжички. Но на въпроса ти  -възможно ли е - възможно е направо 30 мл, но рискуваш.
И пак съвет- не бързай да заместваш хранене.

# 459
Не съм заместила хранене,просто на два пъти се случи пюрето от тиква да е много течно и 30гр пюре смесих с 100мл кърма и беб се засити дори ми ревна за още Mr. Green

# 460
Здравейте и от мен! Имам въпросче, ще се радвам, ако ми отговорите Simple Smile Започнах захранването от събота късно следобяд като добавих 1 с.л. оризова каша към 5 с.л. кърма (според инструкциите на опаковката). Прие се много добре. Та се чудех от кога мога да започвам да добавям повече каша към кърмата? И колко повече? Иска ми се да заместя това кърмене.

# 461
Започваш всеки ден да прибавяш по още една лъжичка каша и така докато стигнеш до нужното количество!!!

# 462
Благодаря ти  bouquet

# 463
Моля,добре си се сетила да прибавяш кърма към кашата !!!! Аз смятам след седмица ,когато направим 4 месеца да дам каша една лъжичка ,но с вода и преди това да се накърмим!Каша съм взела банан,нали няма проблем,че е банан???

# 464
Сигурна ли си, че не си взела млечна каша? Не съм виждала плодова безмлечна каша.  newsm78
Обикновено се почва с оризова каша.

Общи условия

Активация на акаунт