Примерна схема за захранване 2

  • 122 844
  • 583
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 6 276
Пише от 4 ти месец! Води се обаче крем ябълка! Peace
Аз тея дни ще му дам и кайсия и праскова! Peace

# 436
  • Мнения: 195
Кайсията и прасковата нали са мъхести??Бях чувала,че по-късно се дават?Ти как реши да му вземеш от тях??То и аз днес доста се поизкуших да му взема броколи ,но се сетих,че той едва ли ще ги хареса,въпреки ,че аз ги обожавам Laughing Аз сметам след 2 седмица като стане на 4 месеца да позвам и зеленчуците,взела съм ранни моркови на Хип и тях ще дам първо Grinning

# 437
  • София
  • Мнения: 6 276
Ми алергени са но все някога ще ги яде,трябва да се види! Peace

# 438
  • Мнения: 195
Дано беб да ги понесе добре!!!Успех!!!Аз ще отложа мъхестите за малко във времето,сега съм седнала да преписвам съдържанието на хип и гербер пюрета Mr. Green И нещо не мога да зацепя защо има гриз от ориз и оризово нишесте в почти всяко от пюретата на хип newsm78

# 439
  • Мнения: 3 695
И нещо не мога да зацепя защо има гриз от ориз и оризово нишесте в почти всяко от пюретата на хип newsm78
Ползват го за сгъстяване.  Peace

# 440
  • Мнения: 195
Тини-мини,благодаря!!!А,полезно ли е???Или дай да го набутаме вътре ,за да има добър вид продукта ни!? newsm78

# 441
  • Мнения: 3 695
Смятам, че оризът е едно от най-безпроблемните неща, с което може да се захрани детето, в смисъл че не е алерген и обикновено се понася много добре. Дали е полезен - според мен да, освен когато става дума за "модифицирано нишесте", тогава май не е съвсем така.  Peace

# 442
  • Мнения: 195
И аз съм на мнение,че модифицираните продукти не са за предпочитане Naughty

# 443
  • Мнения: 1 030
Мале,щу нещо сте изписали! Rolling Eyes
Аз,момичета съм замразила доста плодове и зеленчуци. Peace
Във форми за лед и после в торбички във фризера.
И да ви кажа честно незнам при замръзяване,кое се убива от към витамини.
Но при нас се получава добре,в смисъл,че се приема за сега без проблем. Wink
Консервиране и другите му методи не са ми познати.
Мисла да си карам така,само имам опасения,че няма да ми стигне
до годинката,но ще го мисла като му дойде времето.
Исам да споделя с вас една тема за БИО-продукти.
Ако някой,е попадъл на такива,моля да сподели.
На мен ми се струват читави но няма да ми е излишна,
повече информация.
Престои ми да заместя и слетобедното хранен,каша от елда.
А ето я и темата!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244294.0

# 444
  • София
  • Мнения: 6 599
Мале,щу нещо сте изписали! Rolling Eyes
Аз,момичета съм замразила доста плодове и зеленчуци. Peace
Във форми за лед и после в торбички във фризера.
И да ви кажа честно незнам при замръзяване,кое се убива от към витамини.
Но при нас се получава добре,в смисъл,че се приема за сега без проблем. Wink
Консервиране и другите му методи не са ми познати.
Мисла да си карам така,само имам опасения,че няма да ми стигне
до годинката,но ще го мисла като му дойде времето.
Исам да споделя с вас една тема за БИО-продукти.
Ако някой,е попадъл на такива,моля да сподели.
На мен ми се струват читави но няма да ми е излишна,
повече информация.
Престои ми да заместя и слетобедното хранен,каша от елда.
А ето я и темата!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244294.0


Много полезна информация за биопродуктите, благодаря.

# 445
  • Мнения: 1 251
Някой знае ли дали Хип имат пюре от ябълки,само от ябълки не от смес,че днеска се утрепах да търся и единственото ,което намерих беше ябълка на Номе ,но имаше модифицирана скорбяла вътре Sad

Има пюре само от ябълка на ХИП, пише след 4-ти месец на него. Аз в момента съм купила такива.

# 446
  • Мнения: 1 449
Модифицираното нишесте не е толкова страшно. Това е нишесте, преминало през допълнителна химическа обработка. В този си вид се счита за подобрител, не за храна. Съответно си има Е-номер, но в описанието му (в номенклатурата на Е-стандартите на ЕС) е посочено, че няма странични ефекти.
Няма нищо общо с генно-модифицираните храни (освен ако самият продукт-източник не е такъв).

Смисълът конкретно при детските храни е, че по този начин те са готови за директна консумация без последваща термична обработка – отваряш пюре и само затопляш, правиш каша без варене и т.н. Когато нишестето е модифицирано, то е по-лесно смилаемо и няма нужда от варене например, тъй като е въздействано по химически път върху молекулите му (както се въздейства върху белтъка на адаптираните млека, за да бъдат по-лесно усвоими). Освен това служи и за сгъстяване.

Не вреди. Но не е здравословно (т.е. не подобрява хранителната стойност откъм витамини и пр.).

# 447
  • Мнения: 1 449
Аз,момичета съм замразила доста плодове и зеленчуци. Peace
Във форми за лед и после в торбички във фризера.
И да ви кажа честно незнам при замръзяване,кое се убива от към витамини.
Но при нас се получава добре,в смисъл,че се приема за сега без проблем. Wink

При възможност – замразяването е за предпочитане, възможно най-бързо след откъсването на плодовете или зеленчуците.

- Замразяването се счита за по-щадящия вид консервиране от варенето и сушенето. Но не винаги е така, защото е важна технологията на замразяване.

Проблемът при замразяването е съдържанието на вода в плодовете и зеленчуците. Образуват се кристали (лед) в продуктите, които увреждат тяхната структура и клетки. Счита се, че при недобра технология на замразяване не спират изцяло някои биохимични процеси и се развиват микроорганизми.
Промишлено се използва методът на шоково замразяване – продуктите се охлаждат до -35 градуса и водното съдържание преминава директно от течна в твърда форма.
В домашни условия, където това е трудно постижимо, е важно фризерът да охлажда  до -25 или повече градуса и евентуално подходящите видове плодове и зеленчуци да се бланшират преди замразяване.

- Парадоксът е, че замразените плодове и зеленчуци могат да бъдат по-полезни от пресните: ако се замразяват възможно най-бързо след откъсването им. Всеки час престой на продуктите (в хладилник или на стайна температура) води до загуба на все повече витамини.

- Основното предимство на замразените плодове и зеленчуци пред консервираните в буркан (особено ако се консумират сурови след размразяване) е, че те са запазили фибрите си. Пасирането, рязането, беленето и варенето унищожават голяма част от растителната целулоза. 

- За загубата на витамини няма единно мнение.
Може да се намери информация за загубата на витамини и минерали в зеленчуците и плодовете при различните методи на консервиране. Пример за граха:

Загуба на витамин В6 при:
- консервиране (буркан, кен): 90%
- замразяване: 15%
- печене: 70%

- За да се зпазят максимално витамините, при размразяване продуктите се консумират при първа възможност или се слагат директно във вряща вода (при готвене).

# 448
Здравейте.Аз докато се наканя да пиша пак и  сега не мога да ви изчта.да питам сега набързо,че малкия се събуди-на обед давам оризова каша.с това захраних преди 20-тина дена.сега ще почвам тиква.обаче доки каза следобед да я давам,че била лека и да замествам обедно само ,ако има ориз или картов.обаче между кърменията ли да я давам?искам и да поразредя кашата,но това означава че ще върна пак едно кърмене.

# 449
  • София
  • Мнения: 6 276
Искам да питам....
В пюретата на Хип а и не само и по специално в плодовите има ориз,оризова грис нишесте и т.н.,та ние сме с запек това ще го запече ли още повече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт