Примерна схема за захранване 2

• 123 268
  • 583
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
предстои ни захранване тези дни,и много от полезните неща разбирам от тази темичка PeaceДо момента бебока беше само на кърма,вода почти не е пил.Мисля да захраня със зеленчуково пюре,и се спрях на тиква на ХИП.Хареса ми тиквата ,защото е еднокомпонентно пюре.Двоумях се между тиква и морков.Какво ще кажете,добра идея ли е пюрето от тиква ?Мислех аз да правя пюретата,но няма откъде да си набавям хубави зеленчуци (без нитрати).И се чудя коя марка пюрета е за предпочитане,Хип,Нестле Алете,Семпер newsm78Благодаря ви за отговорите  bouquet
Тиквата и моркова са добри за първа захранваща храна.Картфа също Peace
За марките-аз лично съм ползвала Хип и Нестле.За другите две не мога да ти кажа,но предпочетох първите две,ащото нямаха втях захар,сол и защото не са български Peace

# 376
 zwetellina ,Косе Босе е дала отговор на въпроса ти преди няколко поста. Peace

# 377
Моркова  запича ли?Ами малкия не е много редовен с акането последните дни,да не се запече съвсем,знам ли newsm78

# 378
  • Пловдив
Моркова  запича ли?Ами малкия не е много редовен с акането последните дни,да не се запече съвсем,знам ли newsm78

май и нас ни запече моркова, та утре ще давам тиква то се видя ...

# 379
Тиквата разхлабва! Wink

# 380
Запичащи
картофи
моркови
ориз
банани
ябълки
цитруси

Разхлабващи
карфиол
тиквички
грах
зелен фасул
домати
спанак
круши
череши
грозде
сини сливи
овес
трици

Изрових го от по-старата темичка. Hug

# 381
little^cuttie,мерси  bouquetКато започна  захранването с една лъжичка,за колко дена мога да дам цялото количество пюре от 125 мл.за около седмица ?И въобще кога можем да гововрим за заместено хранене,след като вече е приел цяло пюре от един вид ?

# 382
little^cuttie,мерси  bouquetКато започна  захранването с една лъжичка,за колко дена мога да дам цялото количество пюре от 125 мл.за около седмица ?И въобще кога можем да гововрим за заместено хранене,след като вече е приел цяло пюре от един вид ?
Всеки ден количеството се увеличава с по една лъжичка.Цяло заместено хранене има,когато  се яде само твърда храна.Ние още нпмаме заместено хранене.На обяд ядем месно или зеленчуково и след това се кърмим.Препоръчва се към годинката да се замести цяло хранене,защото децата имат нужда от мляко,не толкова от твърда храна. Peace

# 383
Всеки ден количеството се увеличава с по една лъжичка.Цяло заместено хранене има,когато  се яде само твърда храна.Ние още нпмаме заместено хранене.На обяд ядем месно или зеленчуково и след това се кърмим.Препоръчва се към годинката да се замести цяло хранене,защото децата имат нужда от мляко,не толкова от твърда храна. Peace

Да,това го знам,но може би няма да изкараме до годинка на кърма,защото доста ми понамаля Confused

# 384
  • Пловдив

Еми нали количеството пюре, което трябва да се достигне е 120-130 гр., за да замести изцяло едно обедно хранене. То това количество ние почти го ядем вече, ами защо да не спирам с кърменето тогава  Thinking newsm78 нещо не ми е ясно. Аз все още й давам да суче след пюрето, но тя сама си показва, че си е хапнала добре и не иска много мляко..... а ти казваш до годинката. ......
само аз ли не разбирам незнам...

# 385

Да,това го знам,но може би няма да изкараме до годинка на кърма,защото доста ми понамаля Confused
Ами значи когато се нахрани само с твърда храна на обяд,значи храненето е заместено.Зависи от детенцето дали ще е 150 или 200гр.

# 386
Еми нали количеството пюре, което трябва да се достигне е 120-130 гр., за да замести изцяло едно обедно хранене. То това количество ние почти го ядем вече, ами защо да не спирам с кърменето тогава  Thinking newsm78 нещо не ми е ясно. Аз все още й давам да суче след пюрето, но тя сама си показва, че си е хапнала добре и не иска много мляко..... а ти казваш до годинката. ......
До 1 годинка не трябва да има заместено МЛЕЧно хранене.Може да опиташа да сложиш кърма или АМ в пюрето ,за да си изяде полагащото и се млекце Peace

# 387
  • Пловдив
little^cuttie    ти колко грама даваш на обяд пюре ?

# 388
  • Пловдив
До 1 годинка не трябва да има заместено МЛЕЧно хранене.Може да опиташа да сложиш кърма или АМ в пюрето ,за да си изяде полагащото и се млекце Peace

Аха, е да аз слагам в пюрето сега към 30 мл. АМ че не мога да изцедя кърма и после се кърмим. Като спрем да се кърмим, ще остане само това АМ което слагам в пюрето...май разбрах за какво ми говориш сега  Hug все пак трябва да има млечице значи

# 389
  • София
А в плодовото пюре по колко АМ и вода + пюре може да слагам? Аз сега давам само след ядене по 3 чаени лъжички но общо за деня си хапваме около 80 г. понякога и малко повече  Peace

Общи условия

Активация на акаунт