Примерна схема за захранване 2

• 122 725
  • 583
  •   1
Отговори
# 495

и още един въпрос какво е последното хранене на бебоците ви и в колко часа?

Последното ни хранене- ако може да се нарече така - е в 20.30 - за сън, но нощем ставаме да сучим.

а мляко ли хапвате в 20.30ч или нещо друго?
извинявам се за глупавите въпроси,но на нас ни се случва да откаже хранене следобяда и после иска да си навакса вечерта като яде много късно и повече.понякога в 21.30 й давам оризова каша,а не е правилно знам.та се питам ако ляга в 21.30 до колко часа най-късно мога да давам нещо друго освен мляко?

# 496
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
при нас е сукане.

# 497
защо ли на семпер пащърнак-картоф е след 6ти месец, а тиквички-картоф след 4ти??? мислех,че пащ е по-добре по-рано, а тиквички по-късно newsm78  оризът съдържа ли важни съставки? купих кафяв и ще си правя домашна каша,но се чудя него ли да въвеждам следващите 5 дни или по-добре нов зеленчук (пащърнак или тиквички?!), че засега сме само на картоф и морков  Rolling Eyes

някой ще ми отговори лиииии  Flutter

+
когато и да въведа ориза (сега или тези дни,когато кажете Laughing), се чудя кога да го отделям към следобедно хранен,т.е. второ за деня,различно от кърма? щото зеленчуково яде мъничко 20-30-40мл и се притеснявам да не й достига за развитието някакъв хранителен елемент?! иначе си е здрава и дебеличкаа  Heart Eyes

+
днес дадох семперски тиквички с картоф - ама до втора лъжичка,щото щеше да  Sick  та това не се води за въведено и не е нужно д ачакам пет дни за реакция и мога утре да пробвам оризова каша,нали?

+
АМ не е въвеждане на нова храна нали? сори,ако е смешничък въпроса,ама за АМ нямам никво инфо  Blush  щото мисля за утре да взема озризова млечна с АМ каша на милупа - та да не взема да въведна едновременно АМ и ориз Shocked оказа се,че нямам мелачка - ще си търся тепърва,вече си изсуших кафявия ориз Peace

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 12:16 от ninochka

# 498
Здравейте,момичета!Аз от два дни мъча Лора със пюре от морков(тя е на шест месеца).Мисля като прояде най-накрая да започна да давам вода.Реших да е Девин,без да я преварявам.Но да ви питам как я давате?Не искам да се отбие само защото съм дала вода от биберона!Та се чудех дали да пробвам с чашка с мек накрайник?Вие какво мислите?

# 499
  • под дъгата
искам да попитам добавяте ли някаква мазнина към домашно приготвените зеленчукови пюрета,каква и какво количество?
гледам,че в готовите често има рапично олио.
и още един въпрос какво е последното хранене на бебоците ви и в колко часа?
Аз слагам по половин кафяна лъжичка, от най-малките, зехтин. Масло тепърва ще въвеждам.
Последното хранене, ако изобщо може да се нарече последно, е към 21-22 часа и е кърма. После следват и няколко нощни Wink Кашата обикновено я давам 18-19 часа.

# 500
  • Варна
защо ли на семпер пащърнак-картоф е след 6ти месец, а тиквички-картоф след 4ти??? мислех,че пащ е по-добре по-рано, а тиквички по-късно newsm78  оризът съдържа ли важни съставки? купих кафяв и ще си правя домашна каша,но се чудя него ли да въвеждам следващите 5 дни или по-добре нов зеленчук (пащърнак или тиквички?!), че засега сме само на картоф и морков  Rolling Eyes

някой ще ми отговори лиииии  Flutter

+
когато и да въведа ориза (сега или тези дни,когато кажете Laughing), се чудя кога да го отделям към следобедно хранен,т.е. второ за деня,различно от кърма? щото зеленчуково яде мъничко 20-30-40мл и се притеснявам да не й достига за развитието някакъв хранителен елемент?! иначе си е здрава и дебеличкаа  Heart Eyes

+
днес дадох семперски тиквички с картоф - ама до втора лъжичка,щото щеше да  Sick  та това не се води за въведено и не е нужно д ачакам пет дни за реакция и мога утре да пробвам оризова каша,нали?

+
АМ не е въвеждане на нова храна нали? сори,ако е смешничък въпроса,ама за АМ нямам никво инфо  Blush  щото мисля за утре да взема озризова млечна с АМ каша на милупа - та да не взема да въведна едновременно АМ и ориз Shocked оказа се,че нямам мелачка - ще си търся тепърва,вече си изсуших кафявия ориз Peace

От моя опит:
АМ не е нова храна  Laughing
Ориз въведох по неволя още на втората седмица заради страхотно разстройство. Дадох каша на Нестле, възхитен остана!
За пащърнака нямам идея, не съм давала.
За следобедното хранене - ние вече четвърта седмица сме на зеленчуци на обед, ядем колкото да въведем зеленчука (досега до 60 гр.). От другата седмица мисля да почна следобедно, в което да давам плодово пюре (засега круши) и оризова каша редувано. За по-нататък не знам.

Дени, каква връзка има даването на вода с пюрето? Аз не давам вода след това. Като си поиска след 2-3 часа давам мляко.
И да ви се оплача, до 10-на дни ще се отбием, много зле положението. Май след това трябва да се прехвърля в другия форум  Sad

# 501
Привет и от нас! Само да  се оплача , еми не мижем да почнем да хапваме зеленчукови пюрета повече от 30гр.С плодовите достигнахме 130-140гр(давам го следобед между кърменията), но зел., на 5 лъжичка и е едно мрънкяне(давам го на обяд ,пак между сученията)иска си цокането човека, а ми се искаше поне обедното хранене да заместя.Като винаги към зел. пюре слагам 40-50мл кърма и пак ги неще ooooh!.Незнам вече, а мислех след околко месец да въвеждам месце, а с тези малки количества зеленчужи незнам как ще стане! ThinkingДаите ми съвет моля!Имаите в предвид че всички пюренца аз си ги правя, освен някои плодови които не са в сезон и няма как да ги приготвя от пресен продукт! Иначе всички зел. са ми на кубчета във фризера. Тук бях чела, че в даден момент децата от веднъж почват да ядат, да ама ние се захранихме на 5,5мес и още това чудо не е станало! А иначе малкия е дебеличак 8,900кг и 68см и за това кашата я избягвам! Улях се!!! Мерси за отговорите!!

# 502
  • Пловдив
аз захраних Вики от 2 седмици и ве4е яде около 130-140 зелен4уково на обяд и не и давам мляко след това .... хапва си го детето с апетит    chef

# 503
  • под дъгата
Въведох каша месец след зеленчуковите пюрета. Нормално е да яде по такова количество, ако после докърмваш, от нищо не я лишаваш.

Аз бих изчакала поне 3 дни, все пак е поела нещо ново, пък макар и 2 лъжички само.

Първата каша, която въведох, беше оризова БЕЗмлечна на Милупа. Млечна дадох 2 месеца по-късно. Има вероятност, дори и малка, бебето да реагира на АМ, особено ако досега е било изцяло на кърма. Не да прояви алергия, а непоносимост точно към това АМ, докато друга марка пък да понася.

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 13:23 от Buba Mara

# 504
  • под дъгата
А ако пробваш с купешки пюрета?
Може пък и да се окаже месоядно и като въведеш месните, покрай тях и зеленчуковите да хареса Wink

# 505
Днес дадох пюре от морков. Изяде 2 с.л. с голяма охота. Ако бях дала още, щеше да го изяде.

Нали в 18.00 да продължа да давам оризова каша както досега?

А утре мога ли дадам повече пюре? Например 3 с.л.? Много му се услади.

# 506
Купила съм и "купешки" та ще пробвам и с тях дано да има резултат!Пропуснах да спомена че малкия е на 7,5месеца!

# 507
Днес дадох пюре от морков. Изяде 2 с.л. с голяма охота. Ако бях дала още, щеше да го изяде.

Нали в 18.00 да продължа да давам оризова каша както досега?

А утре мога ли дадам повече пюре? Например 3 с.л.? Много му се услади.
Да  Peace

# 508
Здравейте,момичета!Аз от два дни мъча Лора със пюре от морков(тя е на шест месеца).Мисля като прояде най-накрая да започна да давам вода.Реших да е Девин,без да я преварявам.Но да ви питам как я давате?Не искам да се отбие само защото съм дала вода от биберона!Та се чудех дали да пробвам с чашка с мек накрайник?Вие какво мислите?
Дени, не мисля, че ще се отбие. Моето дете пие вода от биберон, като навърши 6 месеца го мъчих с мек накрайник- не искаше  и след 7-ми месец му дадох с твърд накрайник, тип магическа чашка.

И все се каня да ти кажа ,че се радвам, че имаме подобни никове. Joy

# 509
Дени, каква връзка има даването на вода с пюрето? Аз не давам вода след това. Като си поиска след 2-3 часа давам мляко.
И да ви се оплача, до 10-на дни ще се отбием, много зле положението. Май след това трябва да се прехвърля в другия форум  Sad

За водата и пюрето, обикновено кърмачетата пропиват вода, след като започнат да ядат твърда храна. Аз предлагам, след като заместих обедното, след като изяде пюрето. Моята логика е следната- аз като се наям, веднага пия вода, затова и предлагам на детето.
Светли, моля те , недей така с отбиването- може да сте в кърмаческа стачка. Ако искаш съвети, пиши на личния на hedra, или на  другите мацки, които помагат.
Ако пък мислиш, че нямаш кърма - на мен са ми помагали- ореходи ядки, варено жито, овесени ядки, Български лактогонен чай.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт