Александрия - Врата на Египет - 8

• 40 826
  • 345
  •   1
Отговори
# 225
Фигурата сама ще си дойде- продължавай с кръшните танци  Grinning
ако става само с танца - първа пушка съм...,ама и диета трябва... Tired

# 226
Ноичка, мерсаж за кафето както винаги добре поднесено  Hug

# 227
  • София
Фигурата сама ще си дойде- продължавай с кръшните танци  Grinning
ако става само с танца - първа пушка съм...,ама и диета трябва... Tired

Ами то как да им се устои на тези вкусотии в подписа ти +  хлебчетата + баклавички.... Crazy

нещо като моя аватар се получава  Joy

# 228
тъй е,тъй е, elix.И тука по темите за Арабията все за манджи иде реч.Ей го за Магреба - все готвят - не се издържа... ooooh!

# 229
  • Варна, а по празниците в Ямбол
тъй е,тъй е, elix.И тука по темите за Арабията все за манджи иде реч.Ей го за Магреба - все готвят - не се издържа... ooooh!
Joy Joy Joy Joy

И аз се реда на опашката за фигура.. Втора съм след Пина, може и да ме огрее!!!
И кафе ми се пие и съм гладна.. абе я да излизам от темата...  Whistling

# 230
Mr. Green  Joy
Ами какво да се прави, че май това е любимото мероприятие в Арабията  hahaha. А вие сте тръгнали да отслабвате  newsm78. Вземете се в ръце моля ви и бързо на масата  Twisted Evil.
В е истината!!!!!!!!
rotfImbo

аз пък кафе не ща,искам фигура,като на мацката Crossing Arms черпете една  Blush
За това те подкрепям напълно.
Ноичка, съжалявам мила, но за такава фигура и кафето отказвам  Twisted Evil.

Аз просто нямам какво да кажа и затова само си ви чета !
Сноуче, кажи поне как сте, мила. Как е малкия юнак  Hug???

Дидонка, добре завърнала се  Hug  Heart Eyes. Как изкарахте на острова  Twisted Evil /само не ми казвай, че и Алекс е бил с вас  Mr. Green/. Чакаме си разказите и както се изразява Креми - търсим си ги като наследство  Joy hahaha.

# 231
О, Дидонка, извинявай. Току що видях, че вече си разказала в другата темичка  Mr. Green. Отивам да чета.

# 232
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Аз просто нямам какво да кажа и затова само си ви чета !
Сноуче, кажи поне как сте, мила. Как е малкия юнак  Hug???

.....и тумбка как и .. расте ли?Знаем ли пола на бебчето /може и да си казвала?!/ Embarassed Hug

# 233

Добро утро  Hug.
Сутринта станах в 5 часа да ви поднеса кафето /да отменя Ноя малко  Twisted Evil/, но точно преди да го постна и нета ми изчезна  #Cussing out. Умрях от яд. /Явно на никой не му се е пиело кафе по това време  Mr. Green  Joy/
Весел ден от мен  Hug.

# 234
Здравейте, сладурки !  Hug

Аз съм добре. Тумбака расте, Кате. Ако ме видиш ще се уплашиш.  Shocked А имам още 2 месеца. Ужас !
Пола на бебето е известен : момче. Очевидно ще съм свекърва омразна и това си е  Crazy Но...ще се боря  Party

Илияс е вече 2 седмици на детска градина. Посвикна и сега се удържа да не плаче още от нас, но когато вече го предавам на учителките малкото сърчице не издържа и се вкопчва в мен и си поплаква. Дано поне да е здрав, за да свикне най-после и да ходи с желание и от сутринта  Peace

Тук сутринта беше едно слънчице, но сега нещо ни изоставя  Confused

Чоа и лек ден от мен !  Heart Eyes

# 235
Здравейте  Hug.
Личи си, че днес е уикенд  Twisted Evil. Чата върви с пълна пара  Mr. Green.
Да ви почерпя по едно кафенце , и /вече е обяд  Blush/, че без манджорно не е интересно  Twisted Evil. После ще танцуваме  Mr. Green  Joy.
Като гледам Египет се поизчерпа newsm78. Май вече знаем всичко. Да пускам ли тестовете  Twisted Evil  Mr. Green??? Има ли идеи или предложения....????
Ако не, започвам да изпитвам. Само един въпрос  Twisted Evil - кажете ми колко сина има Мубарак и кой от тях е запален по футбола /като мен  BlushMr. Green  Joy. После ще обсъдим наградите  Wink.
Весел ден ви желая. Сега се отдавам на пълна почивка  Mr. Green. До после.
 Hug

Последна редакция: чт, 15 ное 2007, 11:35 от elip

# 236
Ели, Мерси мила, хубава софричка  Wink Според мен Египет не се е изчерпал като тематика, но за съжаление аз съм от тези които и на работния фронт се отчитат  Confused и нещо не ми стига времето да следя редовно всички теми, които са ми интересни ....

Пускам няколко линкчета, на тези които им се чете и гледа:

Папируси, не споменахме май какво обикновено се изобразява на тях:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220171725 … #ebayphotohosting

надолу в линка има повече дадени

Пак за египетския кръст- Ankh, май го засегнахме бегло в първата тема:
http://touregypt.net/featurestories/ankh.htm
http://reviews.ebay.com/The-Ankh-Symbol-of-Ancient-Egypt_W0QQugi … 10000000003862461

Разни любопитни факти за Древния Египет:
http://www.egypt-tehuti.org/faq-ancient-egypt.html

И пак да попитам, тези които са били в Египет, не са ли ви обяснили гидовете, за това положението на ръцете, какво означава  newsm78

И да питам за обелиските, да знаете нещичко, интересно как са дали отражение  и в други страни, на прима виста се сещам за обелиските в Париж и Истанбул.

# 237
Обелиск има и във Вашингтон, пред Белия дом.
До колкото ми стана ясно,освен че са плячка, са символ на мощ - става дума за тези,които са успели да ги докопат и да си ги поставят като символи в столиците.

За футбола като стана дума - тея много си падат! - египтяните.Всички знаят Стоичков!Никой не знаеше нищо друго за България,ама Стоичкооооввв, ооооо!!!

# 238
Още нещо се сетих, говорихме ли за технологията на правене на папируси  Thinking Който е бил във фабрика, ще може ли да сподели?

# 239
Аз съм била във фабрика,на мен ми беше много интересно.
Показват как се разделя на влакна растението и се пресова - кръстосват се нишките.Трябва много време, за да се получи папируса,но макар и за 20 мин, успяхме да видим технологията и накрая много заприлича.Вече като съм го видяла,струва ми се не мога да объркам истински с фалшив папирус.

Общи условия

Активация на акаунт