аденом на хипофизата

• 98 937
  • 889
  •   1
Отговори
# 810
Анели, за сега всичко се развива много добре, бебо рита и се прави на акробат ... ама още малко, че след седмица - две като му отеснее, няма да може Simple Smile
Така и не се разбра момче или момиче ще си имаме, захстото лекарите немогатда стигнат до едно мнение. Всеки е категоричен за себе си. Добре че нямат много възможности  Crazy .
Стискайте палци, останаха още два месеца. Ужасно ме е страх ... Моля се и се надявам всичко да е наред  Praynig .

Ще стискаме разбира се и ще се молим с теб, ти не се притеснявай за нищо и си мисли само как ще си гушнеш бебчето, ще му се радваш и ще се разхождате. Всички други мисли ги захвърли. С теб сме, още малко остана  Hug  bouquet

# 811
Фрезия, какво стана с твоя пролактин? Ти пита ли лекаря в какви граници трябва да се поддържа?

# 812
Ох ето ме, днес си взех епикризата от лекаря. Пролактина ми е 648, при граница до 619. За този момент, той ми препоръча само да го следим, тъй като най-вероятно аденомът е хормононесекретиращ (според него това, че е на горна граница не е пробелм, но изрично ми каза, а и е написал да се контролира периодично, за да се види кое, какво и защо). За съжаление обаче потвърди хипофункция, тиреоидит на Хашимото и инсулинова резистентност. Продължавам лечението и ме иска след два месеца за контролни изследвания. Това е от мен, дано аденомчето ми си остане тихо и кротко там където е и да си живеем спокойно с него, поне него да не го мисля  Praynig

# 813
Фреизия съжалявам мила за находките, но важното е, че лечението е започнало.

# 814
  • Пловдив
Фрези , добре дошла  в отбора ни Hug Hug.С инсулиновата резистеност се иска воля за движение, ограничение и пиене на хаочета. Аз  бях с пролактин 626 ,при горна граница 580.И при мен имаше съмнение за хормонално несекретиращо аденомче  ама ми изписаха парлодел и си го пия .На какъв период ти казаха да изследваш пролактина?Аз трябва да ти кажа че аденомите са малка грижа, в началото се стряскаш като чуеш такава диагноза, но впоследствие не създават проблеми.Ще стискам палци всичко да се нареди със започване на лечението Peace

Даф, какво стана с твойте изследвания-щеше да пускаш за щитовидната жлеза тези дни .има ли вече резултати newsm78 newsm78

# 815
Още не съм пуснала Анели. След резултатите ще ви уведомя.  Hug

# 816
анели, за начало първата проверка ще е след 2 месеца, като през това време ще си пия хаповете. Спокойна съм и няма да се давам. За аденомчето си права, в началото бях много стресната, сега само ще го наблюдавам, за да няма изненади.
даф, пускай колкото се може по-скоро изследванията и стискам палци да са добре
 Hug

# 817
  Включвам се в темата с молба,  на моя близка й трябва телефона на д-р Брусарски от София, ако някоя от Вас има координатите му, моля да ми помогне?! Благодария Ви предварително!

# 818
Съжалявам sladurche нямам координати, но ти пусни в Гугъл търсачка и непременно ще излезе нещо.
Момичета нещо да ви питам - знате ли дали пониженото ниво на пролактина предизвиква хипо- или хиперфункция на щитовидната жлеза? В смисъл дали трябва да се държи в граници, защото в противен случай предизвиква щитовидната жлеза.

# 819
Открих доктора, работи в МБАЛ"Св. Иван Рилски". Успех на всички !

# 820
даф, аз бях една година с мнооогооо нисък пролактин и ТСХ ми беше около единица.  Peace

# 821
здравеи миле.да те питам какво стана като ти се нормализира пролактина?FSH покачи ли се?

# 822
Здравей Миле, добре дошла в БГ. Благодаря за успокоението  bouquet. Ще му мисля след като излязат резултатите.

# 823
Здравейте!!!
Аз също съм с Вашия проблем и реших да пиша тук, защото съм много притеснена..
Преди 2 седмици след ЯМР се оказа, че имам Аденом на хипофизата - 7 мм..Бях в болница,
оказа се, че всички хормони са ми в норма, дори и пролактина..Ще ме изпращат в София
за консултация с невро-хирург..Дано не се наложи операция, че много ме е страх.. Sad Cry

# 824
sofi_aa   Hug
Не се притеснявай, направи консултацията и после ще го мислиш. Лекарите ще ти кажат какво е най-добре да направиш и всичко ще бъде наред. С теб сме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт