аденом на хипофизата

• 98 926
  • 889
  •   1
Отговори
# 825
Благодаря за подкрепата!!!
Тук като чета виждам, че всеки има някакви отклонения в хормоните и това ме притеснява,
защото моите са в норма..Не съм имала никави други оплаквания освен главоболие и
световъртежи и то в определени периоди от време през няколко години..И изведнъж - Аденом..
Много странно...Искам да попитам някой опитвал ли е да се лекува с билки и дали те
биха помогнали?

# 826
Аз не съм опитвала, на мен ми го откриха наскоро и все още има съмнения дали влияе на хормоните. Наскоро попитах тук в този форум, в раздел хомеопатия (има хомеопат - александър, който отговаря на въпроси) дали хомеопатията би помогнала за аденоми и той ми отговори, че може да има много добър ефект. Ако искаш му пиши на лична направо да те насочи към хомеопат и да опиташ, но не отлагай и консултацията с неврохирурга.   bouquet

# 827
Би трябвало точно на хормоните да се отразява, но..знам ли..
Още ми е непознат този форум, ще го поразуча и ще се консултирам и с хомеопат..
Ще се опитам да избегна операцията, защото чух, че е нож с две остриета..

# 828
Има два вида аденоми, хормоносекретиращи и хормононесекретиращи, явно твоят е от вторият тип. Не знам кой тип е по-добрият, по-скоро нито един от двата. За операцията си права нож с две остриета е, както и всяка друга операция за съжаление. Успех  Hug

# 829
Благодаря! Приятен ден ти желая..

# 830
sofi_aa, съжалявам за находката и добре дошла в отбора Hug. Личното ми мнение е, че не трябва да избързваш с оперцията. Все пак се консултирай с неврохирург. Според мен много е малък аденома за операция. Друг е въпроса ако притиска нещо и се налага оперативно лечение. Казваш, че хормоните ти са в норма. Това означава ли, че и пролактина ти е в норма?  Уточнявам, че не съм лекар и това си е само мое мнение. Не се притеснявай мила, важното, че е намерен проблема. Желая ти успех newsm10.

# 831
sofi_aa  сега видях, че пролактина ти е в норма. Не знам какво се прави в такива случаи newsm78

# 832
Благодаря Ви момичета за подкрепата!
Честно казано аз не зная какво да правя, през другата седмица имам среща с доц.Орбецова в Пловдив и най-вероятно тя ще ме насочи към някой невро-хирург за консултация..
Стискайте палци да не ми предложат операция, че наистина много ме е страх..

# 833
Стискаме разбира се, а аз съм сигурна, че всичко ще е наред  Hug

# 834
Софи,и тук ще ти пиша-не я мисли операцията Hug.При тези размери и щом няма засягане на очния нерв ми звучи невероятно някой да мисли за операция.
И аз не знам как става,но е факт ,че много от аденомите намаляват или дори изчезват Hug

# 835
  • Пловдив
Софи,и тук ще ти пиша-не я мисли операцията Hug.При тези размери и щом няма засягане на очния нерв ми звучи невероятно някой да мисли за операция.
И аз не знам как става,но е факт ,че много от аденомите намаляват или дори изчезват Hug
Peace Подкрепям Шайн напълно. А и трябва да поискаш няколко мнения от компетентни лекари

# 836
  • Пловдив
Софи,аз бях чела някъде,че микроаденомите/до 10мм/,не се оперират.

# 837
Благодаря Ви много момичета! Много сте мили!
Успокоихте ме малко..В сряда имам среща с доц.Орбецова, която ще ме изпрати
на консултация при невро-хирург в София...Стискайте палци всичко да е ОК..

# 838
Здравейте момичета. Софи, аз също съм чела, че микроаденомите не се оперират, така както е писала Цецинка. След като имаш час за доц. Орбецова, тя най-добре може да ти каже какво трябва да правиш, но по лично мое мнение, едно продължително лечение с достинекс, ще има добри резултати върху аденома. Но като се има в предвид, че пролактина ти е в норма, незнам, но аз не съм специалист и както казах това си е мое мнение. Не трябва да се бърза с операцията. Успех  Hug

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 16:27 от iva 06

# 839
Знам, че Достинекса е много добро лекарство, но за хора с висок пролактин, но
при мен е в норма и няма как да го пия..Това ме притеснява, че няма лекарство,
което бих могла да пия и да се надявам, че евентуално би намалял и размера
на аденома..Ще направя консултация с невро-хирург и..ще видим какво ще правя
после..

Общи условия

Активация на акаунт