аденом на хипофизата

• 98 917
  • 889
  •   1
Отговори
# 855
Цеци, според изискванията на касата за изписване на достинекс ЯМР се прави на 2 години. Но ти все пак питай твоя лекар, може и да отпуснат.

# 856
Цеци,зависи какво се напише в молбата.Това ми го обясняваха в ЯМР-то.Имали са пациенти и с две изследвания годишно по каса.Май най-лесно е ако едното е с направление от ендокринолог,а другото-по време на престой в болница.Така едното изследване се води от болничната,а другото от доболничната помощ.

# 857
  • Пловдив
О,не,не искам пак в болницата!Аз не искам за сега Достинекс,защото си имам,а искам да видя дали намалява аденомът.Първата молба ми е от ендокринолог,значи сега ще трябва да отивам в болницата ooooh!Както и да е,ще го мисля юни месец.

# 858
Здравейте момичета!
Завърнах се от София..Професора е на мнение да се оперира, но каза, че може и
да се проследи известно време да видим дали ще расте..Аз решавам да изчакам
поне до Ноември, да направя ЯМР да видим как е и тогава да му мисля, ако всичко
е наред до тогава..

# 859
Добре си решила софи, сега трябва само да се успокоиш и да спреш да мислиш за аденома. А ноември от сърце ти желая не само да не се е увеличил, а и да е намалял  Hug

# 860
  • Пловдив
А дотогава Софи не мисли за него и живей живота си както преди да разбереш за аденома .Никой не може да каже какво ще се случи  с твоя аденом, защото всеки организъм е индивидуален.Пожелавам ти да не се стига до операция

# 861
Софи, успех мила. Дано не расте аденома. Всички ти стискаме палци newsm10

# 862
Софи,каква причина изтъкна за операцията?Странно ми е ,защото размерът наистина не е голям.Имаш ли някакви оплаквания? Hug

# 863
Здравейте отново момичета!!!
Вече незная какво да правя и какво да мисля..Както вчера Ви казах професора в София е ЗА операция, защото аденома не бил никак малък, но каза, че може и да се изчака известно време до следващия ЯМР, за да се проследи дали расте..Днес бях при един неврохирург в Пловдив, който каза, че аденома е нескекретиращ и  няма смисъл да се оперира, тъй като не е голям..Чудя се на кого да вярвам..Повече няма да ходя по лекари, защото съвсем ще изперкам..
Ще се опитам да не мисля повече за него/аденома/, да се успокоя малко и да си живеем съвместно, ако не ми създаде допълнители проблеми..Сега съм само с главоболие и световъртеж, но поносими..

# 864
Софи, всички сме с главоболие и световъртеж - със секретиращи и несекретиращи аденоми. Моето лично мнение е да изчакаш до втория ЯМР и ако не ти създава други проблеми, освен горепосочените не се подлагай за сега на операция. Това е от мен. Горе главата Hug

# 865
Софи, всички сме с главоболие и световъртеж - със секретиращи и несекретиращи аденоми. Моето лично мнение е да изчакаш до втория ЯМР и ако не ти създава други проблеми, освен горепосочените не се подлагай за сега на операция. Това е от мен. Горе главата Hug
Подкрепям Даф

# 866
Софи,успокой се и до контролата не го мисли.Прави си всеки месец периметрия.Ако има проблем,веднага ще се отрази там Peace.Ако не е нараснал след 6м,изчакай още 6 и така дай боже да се стабилизира.Консултирай се и с невролог.В тази ситуация трябва стриктно да се следят оплакванията ти.
Не се притеснявай,не вярвам да се стигне до операция.По мое време до 10мм категорично не се оперираха,между 10 и 15 мм бяха под въпрос Peace

# 867
Благодаря Ви за подкрепата момичета!!!
Опитвам се да не мисля вече за това..И аз се моля поне да не расте..Казаха ми, че след 3 месеца трябва да направя очна периметрия, но май наистина ще е по-разумно да правя всеки месец..
Още веднъж Ви благодаря! Наистина ми помогнахте много.. Hug Hug Hug

# 868
Здравейте момичета. Искам съвет. Вчера бях при гинеколога си, слава богу всичко е наред. Проблема е, че пролактина ми е под нормата, а той иска да влезе в нормата и ми намали достинекса на половин хапче на седмица. С това съм съгласна, но по принцип той говори за прекратяване изцяло на лечението. Вече станах разногледа #Crazy. Аз също искам да спра вече с приема на лекарството, но от всичко, което съм изчела знам, че лечението е продължително. Не знам дали за 8 месеца може да се излекува хиперпролактинемията newsm78. Ако някоя от вас знае нещо по въпроса моля, да ми пише. Също така ме е страх от рецидиви. Това е за сега от мен. Желая ви лек ден Hug

# 869
  • Пловдив
Даф, да не би да иска по тоя начин да проследи динамиката на пролактина.На едно момиче от форума ,също и спряха хапчетата и вспоследствие се оказа че аденома е станал нехрмонален.Твоя е 2 мм, вероятността да е изчезнал е много голяма.Гинеколога ,при който бях ми каза че с редовно следене динамиката  на пролактина и пиене на хапчета , той има пациентки ,които от 12-13 мм са станали по 3 - 4 за една година или апълно са изчезнали PeaceКакво ще кажеш и ти да си сред тези с изчезналите аденоми? Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт