НавЪн врЕметО се рАзвАли, АВГУСТинче вкЪщи мАмА вЕселИ!

• 12 072
  • 303
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  Kaili за името на темата ни!

# 1
Добро утро от мен!

bouquet за Блу за темичката!
Вече съм пред компютъра с кафенце, а Тони е в ръцете ми да наблюдава какво правя. Вече е станал по-безстрашен и се катери където не трябва или ходи прав по спалнята. До сега все ме държеше за ръка, а сега трябва аз да го следя какво прави. Незнам кое е за предпочитане.
Снощи Тони заспа чак към 11 ч. като трябваше и да му се скарам леко за да успея да го приспя. А сутринта се събуди с рев и като ме гушна  не ме пуска. Сигурно е сънувал нещо. newsm78
Надявам се на хубаво време днес,защото имам работа на вън.

п.п. А току що ме сюрпризираха че променят датата на изпита. Close Омръзна ми само да сменят дати и после да имам изпити през 2 дни.Как да се подготви човек.

Лек ден на всички! Hug

# 2
  • софия
Добро утро!
Блу,мерси за темичката   bouquet!Видях нашата Ния дандания в "Моето дете"!Тя е най-сладка  Grinning!

# 3
ей разписвам се третаааа! не може да бъде

добро утро
пожелавам ви много приятен ден днес

аз съм на работа, пия кафенце и преди да започна да работа реших да хвърля едно око какво си правите

# 4
  • София
добро утро и от мен

благодарим за хубата темичка на Kaili и на блу за оформлението  bouquet

Миташки вече започна да се оправя. А това с ходенето по дивана, по масата, по спалнята - го играем и ние от известно време.

От вчера сме с обелен нос - паднал бойно навън и е много смешен - ще гледам да кача някоя снимка.

Честит Хелоуин - ние щяхме да ходим на детско-семейно маскено парти - ама заради нашата хреме  Cry решихме да останем вкъщи - да не би да заразим другите деца - така че остава за догодина.

приятен ден на всички  

# 5
Добро утро и от мен!  Hug
Да се разпиша, че от утре до към 20-ти ще имам време само колкото да ви прочета на диагонал!  Heart Eyes

# 6
Хайде и аз в кюпа  Mr. Green

Блу, Кайли
   bouquet

Дани, мацко, още не сме сефтосали спиралата ама бебка, започва да става по-добре, и се надявам  безопасното тирориро  Laughing скоро да започне, че вече почти два месеца въздържание много ми идват   Crazy

Dreams-че , не чети бе мацко само пиши по някой ред, за да знаем как сте  Hug

А за самостоятелното ходене на бебка дори и в къщи много ме е страх изобщо не гледа къде ходи и не знае да се пази. Един път реших да я пусна без каишите и тя като Миташки така си прасна носа , че свят ми се зави #Crazy От тогава пак сме с каиши на всякъде не ги опъвам  изобщо, но като се спъне спасявам малката "каска" от цицини  Joy

# 7
nikolincheto, честит рожден ден на патерици и от мен!  bouquet

Ох гледам една снимка и не мога да не я споделя с вас  Joy Joy
Вижте тук как мъжете от сега си падат в обятията ни  hahaha и ни гледат влюбено  Heart Eyes - А кой ли е мъжа...сами се досещайте  Laughing

# 8
  • София
Айде и аз да се разпиша с благодарност за Блу,че на мен тези дни не ми остава време и в огледалото да се погледна Heart EyesИначе при нас нещата се нормализират лека полека,Ина пак си дивее с пълна сила и аз съм щастлива. За сега спирам,че работата в офиса е на купове Rolling Eyes

# 9
Добро утро!
Блу, Кайли   bouquet
Николинчето, честит рожден ден на патерици!   bouquet
Вал, много са хубави снимките. Али е такава красавица. Насето трябва много да я пази. Позволих си да прегледам и другите  Embarassed
Дани, значи викаш тоя розов пръстен за нищо не става  newsm78. Бях заръчала на мъж ми да го купи да пробваме  Mr. Green.
Ние днес от рано-рано сме готови за навън, че нещо всички станахме към 7,30ч. Ама ще изчакам още малко, сега си гледат Цар Лъв, а аз си пия кафето още.
Блу, десерта ти изглежда много вкусен.
Радвам се, че болничките са по-добре  Peace.
Приятен ден!

# 10
  • София
Привет!
Блу, КайлиHug мерси за темата!
Аз съм назад с материала и не знам какъв е тоя пръстен  Rolling Eyes Blush ама се досещам  Mr. Green
Али наистина си е за падане в краката!   bouquet Heart Eyes
За ходенето - мен ме е страх да пускам Ивчо сам навън, не само защото събира камъни и клечки, дори вчера пробва да пие от една сламка на нечия чаша от КФС  Sick Sick Sick Но и едно е да падне на килима вкъщи, друго на асфалта.  Confused
Блу, и ти май си в графата майстори-готвачи!  Peace
Поздравче! от мен. Влюбих се в тая песничка. И до скоро!

# 11
Аз съм назад с материала и не знам какъв е тоя пръстен  Rolling Eyes Blush ама се досещам  Mr. Green
И аз, и аз Simple Smile Какъв е тоз розов пръстен, ко сме изпуснали в новостите я казвайте бърдже  smile3506

п.п.adrianska и Елфче много ви благодаря  Blush и вашите сладкишчета са прекрасни, абе всичките ни бебоци са приказни просто!!! Heart Eyes

# 12
Блу, Кайли благодаря за темата!   bouquet

Ето една тиква по повод днешния ден  специално за Pouh Mr. Green

Николинчето, честит рожден ден на патерици и от мен!
Качи снимки на Ники да го видим този "разрушител"

И аз като Блан се ококорих в ранни зори,вчера си пийнах малко вино и се паркирах рано рано в леглото и явно това си е казало думата,но така е по добре оказа се че не деня е къс да си свърша задачите ,а аз ставам късно  Mr. Green
adrianska браво на теб ,все така да ти върви  Money
Дани само след 5 месеца съседите ще имат същото диване и ще ви разбират по добре.И аз се изкушавах за пръстена ,ама май няма да се набутвам  Embarassed
Радвам се че мадамите от Младост са вече по добре  Hug
А колкото до закона ,ами нямам коментар  Shocked
val_stef снимката е страшна ,Насето здраво е хлътнал май  hahaha е поне случи на тъща  Mr. Green
Успех на изпитите Kaili  Peace
Ние вчера бях ма на ваксинация ,добре ни понася засега.
Претеглиха ни и за мое учудване е станала вече 10 340гр и81 см. Shocked Значи все пак и стига и малкото което яде. Rolling Eyes

Много са сладки и Лени и Вики!
Ember честит ви прощъпулник ,питката е убиец ,браво ! Peace
И на мен ми се губят Pepper и dusheto дано всичко с тях да е наред  newsm78

# 13
Валка, ето специално за теб:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/9/2061_497.BMP
Вибриращ пенис-ринг. Лесен за включване, изключване и поставяне, този оригинален пръстен на Durex ще ви разкрие нови, невероятни възможности за забавление. Гарантира до 20 минути разтърсващо удоволствие за двама

# 14
Момичета днес моята най добра приятелка Денничка има рожден ден !Черпя за нейно здраве !
Много си я обичам и се надявам още дълги години да сме си толкова близки  Heart Eyes

Елфче песента е много хубава ,мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт