Февруарските мишлета, риткат палаво с крачета

• 11 212
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
ехеее айде Хриси прощапулка да правиш. Браво на адаша да е жив и здрав и да бягат бързо крачетата

# 226
Здравете след поредната безсънна нощ. Честито на проходилите и озъбилите се Simple Smile
Аз реших да направя на Никол календар и стъкмих първата снимка.Като за начинаещ мисля че се получи, някои знае ли къде се вадят големи и малки календари че ще подаряваме на бабите и искам до коледа да ги спретна Simple Smile

http://bgphoto.net/photos/24149/o633301981092343750.jpg

# 227
Джоя, браво -добре се е получило! Аз напоследък почти не намирам време да се занимавам с декорации и рамки за снимки, колажи и т.н., а много ми се ще.  Особено откакто се надушихме с Мяу и Цвети в скайпа - нЕам никво време Crazy
Оня ден нали даваха в Часът на мама прощъпулка на 2 близначета и така ми беше развълнувано, че и на нас ни предстои в недалечно бъдеще  Hug
Момичета, вчера бях на зъболекар и се консултирах с моите зъболекари какво "да правим" с тия първи зъбки. Та ме посъветваха засега да не ги мием с четка дори и силиконова, а само да ги обтривам вечер с марличка с кислородна вода за да се премахнат твърдите частици от храна. Вие правите ли така? Знам, че е една от горещите теми, но ще си позволя да я повдигна пак -  за флуора ме посъветваха да давам. Аз се колебая предвид мнението и някои изследвания, че флуорът е вреден над определена концентрация, но от друга страна... Май съм по-склонна да им се доверя и да давам, така че скоро ще почна.

# 228
  • offshore & overseas
Мдааа, Каля е щурачка, но не й се ще да ходи самостоятелно, защото се е усъвършенствала в скоростно пълзене, съчетано с щъкане (има се предвид на 2 крака) около/по/под мебелите. 

Не бързаме обаче (тя и сега създава проблемчета, та после не ми се мисли)...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За флуора, аз давам и вярвам, че нищо ЛОШО няма да й стане на душата. Писна ми от panick attacks от страна на псевдо учЕни. Ай ше им се...

Все пак не съм се заселила в близост до уранова мина... Twisted Evil

#Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 229
Моят кум е стоматолог - той също казва, че първите зъбки се почистват с кислородна вода... Неговият син е на 5 месеца и той НЕ му дава флуор, много причини ми е изтъквал, ама няма да се впускам в поодробности - всеки си решава  Peace

# 230
  • София
Здравейте Simple Smile
Ха честито Хрисито за първите крачки на Ники. И какво сега на 9 мес. и половина ще ходите вече Simple Smile Много рано ми се струва на мен. Валентинката засега се държи за масата и обикаля около нея само, но твърде бавно. Иначе и тя като Каля е добра в скоростно лазене, особено като тати се покаже на вратата - тогава стаята я взима за секунда  Laughing
Тази нощ за първи път от месец насам се събуди само 2 пъти. Явно зъбите вече са прорязали венеца и затова. До 3-4 дни и ние сме в отбора на 8-зъбите. Аз не давам флуор, и мия със силиконовия накрайник на Ненедент, тъкмо и масажирам венците назад и даже й става хубаво щом си отваря устата и иска още.

# 231
  • постоянно
Здравейте и от нас!
Честито на всички пораснали, проходили, пропълзели бебоци, а също и на техните мами.  bouquet
Сам  има 2 зъба- без признаци за повече изключая среднощните мрънкания  с които толкова съм свикнала вече , че даже не им обръщам внимание.
Опитваме се да пълзим , но някак все не ни се получава.
В четвъртък беше  на тест за цялостно развитие и  се оказа че се развива като 10-12 мес бебе- лекарките бяха впечатлени от добрите му рефлекси и координация. Shocked
В момента всичко наоколо е Дъ Дъ- може би защото се опитвах да го науча че патенцето е ДЪК Hug
Иначе  с баби , мами, тати, Дай Дай, Да, На ........ и прочие се разбираме без грешка.

Вили

# 232
  • София
Честито на проходилия Ники  Grinning

За денталната хигиена- мия зъбките на Ева със силиконов накрайник (не намерих на Ненедент, затова взех на Cam). Мноооого й харесва и винаги недоволства , когато приключим; но и доста силно ме гризе по пръста- случва се да подскоча от болка. Кислородна вода не бих сложила в устата й ...  newsm78

Ева отново си прояви характерчето пред eleinbg и badem...не можахме да се разходим на воля в това що-годе прилично време. Тръшкането й започва да ме тревожи- щом й се доспи, вместо да се кротне, започва бесуване и недоволство, а ако се случи да е в количката по това време- да не си наоколо  Rolling Eyes Не дава да я успокоя- удря с ръце, рита, хапе, блъска се... дано е само период, който бързо се израства.

# 233
Хелооооо.
Ха, така, бяхме обвинени, че спираме творческата дейсност на Жасминко.  Ама не сме виновни ние  Naughty, скайпа Е  Laughing
Поздрави закъснели за Емито, Радо, както и Радостните ни съфорумки  Wink. Желая ви здраве и усмивки.
За зъбите: флуор не давам, ще питам педито, но като,ч е ли съм по склонна засега да се въздържа. Все пак ако тя препоръча, може да се съглася  Thinking Иначе купих комплект четки на Нуби, понякога почесвам венчетата му с първия - то е като гумена четка.
Честито на Хрисито за малкото ходещо юначе. Да е пъргав все така и здравичък  Hug
Бети, Марти също като му се спи киселее, плаче безутешно и трудно се успокоява. При всички случаи се нуждае от внимание и гуш, за заспиване. Май си стана навик при нас, но пък като се замисля, на мен не ми пречи, при положение, че става бързо. Пу- пу, да не ни е уроки, де!
Буди се по хиляда пъти, тази нощ изперках нещо и ми се ревеше чак. По някое време се освестих и ми докривя. И тия зъби още ги нЕмА. А после се чудя що съм толкова заплесната, забравана, отнесена, несъобразителна и неорганизирана...как мразя да губя контрол над себе си  #Cussing out
Утре съм кръстница Flutter, което ме зарежда с положителни емоции. Купихме хубави дрешки за малката ми кръщелница, днес взехме и обувчици и съм много щастлива и развълнувана  Grinning  Стискайте палци всичко да мине наред!
Лека вечер и спокойна нощ!

# 234
Здравейте и от нас!!!
Браво на пъргавелко Ники  smile3501
Дани от вчера е с осем зъба  Wink , а за миенето им и моята зъболекарка ме посъветва засега само да ги обтривам с марличка. Зимафлуор не съм пила нито като бременна, нито на Дани съм давала. Има много теми по въпроса и много за и против, всеки си решава  Wink
Дани напоследък спи по цяла нощ, и сме много доволни.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Засега лека вечер и дано и вашите бебоци да спинкат сладко и непробудно  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 235
Здравейте. Hug
Гледам, кой проходил, кой проговорил, кой с по 8 зъба.... на Михаела нищо от това не й се е случило още Sad...ама найсе, ще почакаме още малко.
Зъби не мия   grinning012поради липса на такива. Флуор не мисля да давам /след много питане и разпитване, четене и чудене, след почване и спиране  с каката се отказах окончателно  Peace/.
Имам един въпрос към майките, чиито бебоци бяха болни: давахте ли сироп за кашлицата??? Михаела малко кашля и педи каза Мукоплант, ама аз като чета листовката май малко се зачудих дали да го дам... newsm78
Май доста се каза за болестите, ама като не внимавах smile3555, за хремата запомних, но за кашлицата... smile3537
И да запитам, който е вземал елда - на коя фирма е? - у наше село такова животно нема  Confused

# 236
abcxyz_vt, на нас, а и на други помня ни изписаха Проспан за кашлицата и добре се отрази. Не веднага естествено, но все пак се повлия добре кашлицата. Дано Михаела бързо се оправи!!! За елдата - аз съм взимала готова каша елда с ябълка и банан (в бурканче 190 гр.) на Сънвал (немски са). Възможно е обаче да не ги намериш, защото и тук в София не са разпространени навсякъде.
Цвети, успех утре!  Peace Знам, че ще се справиш прекрасно и всичко ще е по мед и масло! Целувки на кръщелницата и поздрави на мама й!

# 237
Да, и аз май мислех за Проспан... ще видим как ще е.
Успех на Цвети, щом се притеснява, но не мисля, че е необходимо Simple Smile. Аз през септември също бях кръснца на една принцеса и май повече беше суетенето ми предварително, отколкото самото кръщене.

# 238
А честито на Ники, ама на мама не и  завиждам moresmile, аз тайничко си се радвам, че моя дивак за сега се повдига само с опора.
  WinkДа се изкажем компетентно и аз, лекарката само като виде зъбчето и ми завре в ръцете кутийка с флор, обясни ми, че ползите били повече от вредите и опитвали да не дават, ама вредите били по-големи. Яс па теле невидело я гледах много учудено  Rolling Eyesщот аз съм пила в училище и не знаех, че било вредно, сега от вас чувам. Така че мойто си пие вече три дни флор, пък смятам да се доверя на лекарката понеже вече ме е убедила, че знае какво прави.
Имам и еднъ молбъ: дайте да напраим стъкмистика колко от неспящите деца са кърмени щото тука се изказаха "компетентните органи"(чети свеки и зълвата), newsm29 че детето не спяло понеже било гладно, да зема да спра да го кърма и да му давам адапте та да било сито и да спяло.
Айде сега с ваша помощ да решиме философския въпрос  smile3506от озъбване ли не спиме или от сиромашки глад. Ако е гладно да зема мерки де, щот ся няма си моря детито от глад заради идеали.
Много благодаря за пожеланията, ама май шъ си останат само пожелания щот миналата нощ вече спрях да ги броя колко пъти ставах и на края ми писна и рекох да съ е.. дидактиката и сторогото възпитание и го турих между нас та той си цуцка колкото си иска а аз поне не ставах.
Лека нощ и леко озъбване.

# 239
Честити първи крачки на Ники и от нас със Стоян smile3501

А аз тук както бях опищяла света че само наш Стоян ни пълзи ни ходи , като го пуснах тази седмица на земята да се търкаля и от три дни е неудържим Whistling Само че на мен ми се разказва играта заради  animal037 вече няма такива филми като - Точно сега мога да пропусна да я измия  Confused Всяка сутрин с прахосмукача и парцала newsm28
 Хора дайте идея как да обезопася печката  newsm78 ама не готварската а тази за топлене, такава на дърва е !?!

bzepic и Стоян се буди обикновенно по н пъти на нощ и е предимно на кърма да не кажа само добре че си нямам свекърва наоколо Twisted Evil Но не мисля че е гладен , а ти зада се успокоиш може да пробваш да му дадеш АМ допълнително след кърменето въпреки че се съмнявам да го пие ако до сега само сте се кърмиили и не е пил нищо от шише, моя и кърма от шише не иска Идеята ми е че той ако не е гладен каквото и както да му го даваш няма да иска ,поне аз така си мисля Thinking А за спането Във ващо легло вярно много удобно ама ако свикне там и не иска да се върне после в неговото е малко гадно, трябва да внимаваш да не го оставяш сам и за малко дори да си мислиш че спи дълбоко. Ние още сме с ожулена глава от едно падане Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт