Февруарските мишлета, риткат палаво с крачета

• 11 233
  • 266
  •   1
Отговори
# 30
Ние решихме да кръстим Дани на 17 декември, тогава той има имен ден. Та по този повод съм решила да му правя торта   chef и се ровя в готварския за рецепти  Grinning , знам че е рано още, но аз обичам да съм подготвена. Ели, ти коя рецепта ползва за тортата на Алина? Ама ме зарибихте с тез чаршафи  hahaha

# 31
Ние решихме да кръстим Дани на 17 декември, тогава той има имен ден.
значи и ние с мъжо имаме тогава.бях забравила Heart Eyes

# 32

Честити месечинки на Ивката и Радо - да са здрави, послушни и лъчезарни!
Добре дошла, meriander! Много се радвам когато групата ни се увеличава!    bouquet 
В тази връзка - поздрав и за завърналите се Радостче и ВикторHug
Да дадем отчет колко приятно изкарахме днес с ето тези гости. Само не успяхме да поизлезем на разходката, но бандитките сякаш се бяха наговорили да спят и ядат една СЛЕД друга и се принудихме да си седим вътре. А когато най-сетне се засякоха и двете бяха будни и сити, вече беше студено. Но пък си поиграха малко в стаята (видно от следващите снимки). Бяха много смешни   - Каля изучаваше Миа, а Миа се опитваше да й избяга и да я игнорира.  Heart Eyes

# 33
Честити месечинки на Ема, Калина и Марти и на Михаела и Никола на Рене, на Ивка и на Радо!         bouquet

Ани, тортата, която направих беше импровизиран "Сникърс", но тя е много тежка. Вътре може да е всякаква - в готварския има много рецепти и всякакви. Условието чаршафа да стои е отдолу да има маслен крем - т.е. например си правиш някаква торта със сметанов да кажем крем и отгоре слагаш много тънък, но покриващ навсякъде слой масло+пудра захар (разбити). Иначе влагата от тортата ще развали чаршафа. Аз правих млечното покритие от Наталина - лесно се работи с него  Peace (макар че не излиза никак евтино).

Имам процедурно предложение - понеже колкото и да е далеч Коледа все пак приближава, предлагам да си направим Коледен купон. В някой детски клуб преди самата Коледа, а може и след нея, ако няма свободни дати. Мястото ще го мислим, но все пак да е удобно за всички, демек да е в центъра. Някой детски клуб да щъкат дечурлята. Ще пусна тема в Календар на събитията за по-подробни обсъждания. Имам идея и всеки да купи по един малък подарък за определена цена, да го опакова и после всички деца да си вземат собственоръчно по един  Gift  Laughing

Ето я анкето-темата Февруарчета обмислят Коледни вълнения

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 19:08 от Maktub

# 34
Имам процедурно предложение - понеже колкото и да е далеч Коледа все пак приближава, предлагам да си направим Коледен купон. В някой детски клуб преди самата Коледа, а може и след нея, ако няма свободни дати. Мястото ще го мислим, но все пак да е удобно за всички, демек да е в центъра. Някой детски клуб да щъкат дечурлята. Ще пусна тема в Календар на събитията за по-подробни обсъждания. Имам идея и всеки да купи по един малък подарък за определена цена, да го опакова и после всички деца да си вземат собственоръчно по един  Gift  Laughing

Ели, страхотна идея  Hug  Peace  И с колегите точно това обсъждаме - как и къде да направим детско коледно парти. Но не се бях сетила, че можем да српретнем и едно февруарско коледно парти! АЗ съм ЗА с две... не - с 4 ръце (моите и на Миа Wink

# 35
Ели, благодаря ти много за информацията   bouquet
Аз също съм за коледно парти   bigdance2  newsm74
Но като знам колко сме организирани..........  Wink

# 36
Честито на всички пораснали бебоци!!!
Да са ви здрави и повече да слушкат.
Идеята за коледно парти звучи много примамливо, жалко че не сме от София и все още ни е много сложно с пътуването rotfImao

# 37
идеята за парти е супер Peace,само зависи коя дата ще изберем,защото плануваме екзотично пътешествие по Нова година Heart Eyes

# 38

Но като знам колко сме организирани..........  Wink

Точно заради това толкова рано повдигам въпроса  Simple Smile

# 39
Мале като си чета постинга съм го писала с краката си ...
Честита месечинка на всички пораснали дечица!

Добре дошла на meriander  в редиците на февруарските мами Hug
 Добре завърнала се при нас Радостче  Hug Hug Hug
Аз умирам за съм че днес станах в 7 да изпращам мама с куфарите и сега май ще легна към два че утре пак ще се събудим в 7. Утре повече.
Умирам за съм 1..3, 1..3  smile3507 smile3507

# 40
  • Стара Загора
Добро утро Laughing За рансънване един въпрос от мен Mr. Green
Купих фини овесени ядки, но незнам как да ги приготвя.Някоя от вас давала ли е на дечко такова нещо и как ги прави?  newsm78

А идеята за Коледно парти е суууууупер и много ме е яд, че съм на 250 км newsm45

# 41
Купих фини овесени ядки, но незнам как да ги приготвя.Някоя от вас давала ли е на дечко такова нещо и как ги прави?  newsm78

А идеята за Коледно парти е суууууупер и много ме е яд, че съм на 250 км newsm45

Аз съм давала овесени ядки - на каша - много ги яде Виктор.
Значи - 2-3 лъжици се сваряват във вода - 5-6 минути да врат. Можеш да ги подсладиш, но може и да не ги подслаждаш. Ако искаш кашата да стане млечна добавяш АМ като ги свалиш от котлона. - ако е останала водичка - сухо АМ, ако пък се е сгъстило много - разтворено. Изкачакваш минутка две , защото те набъбват още малко. Пасираш до желаната консистенция. След това добавяш настъргат (напачкан , пасиран) пресен плод или пюре. Става много вкусно с банан или с настъргана ябълка и сервираш Simple Smile
Приятен апетит и внимавайте, че в овесените ядки има Глутен. За незахранените с глутен , овесените ядки може да се сменят с елда!

Сиер, имам някъде и рецепта за супа с овесени ядки ще я намеря и ще ти я препиша!

# 42
  • Стара Загора
Мерси Радостче  ще пробвам така да ги приготвя и да видим Ивка дали ще ги одобри.А за супата недей търси рецепта , нещо не ми звучи апетитно супа с овесени ядки и няма да си направя труда да я сготвя  Blush

# 43

Сварявам ги добре,слагам някое плодче, като поизстинат малко мляко, може и малко захар... Можеш да импровизираш. Аз ги правя както кисела.
Сега вядях, че и Радосче е писала - наистина нъбват след това и прябва да се предвиди
Мен ме интересува супата...
Мен ме е яд за всички срещи, дето ги пропускаме....

# 44
Тя не е само от овесени ядки Simple Smile

Ето я все пак може пък да решиш да опиташ:

1 картоф
1 морков
5 г целина
1 ч.л. ситно нарязан лук
1 с.л. фини овесени ядки
1 ч.л. зехтин
магданоз

Лука, настъргания морко и целината се задушават в зехтин и вода. Заливат се с гореща вода. Като кипне се добава картофа на кубчета и след това като омекне се добавят и овесените ядки исе вари още 10 мин. Поръсва се с магданоза ...

Общи условия

Активация на акаунт