Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 370
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
Цветенца прекрасни,
 имам въпрос  newsm78
Когато се пресажда цвете трябва ли да му се мие корена ?

# 181
  • Русе
аз не съм мила досега корени при пресаждане- даже гледам да ги прехвърля в другата саксия, заедно с колкото може повече пръст по корените  Rolling Eyes

# 182
Деси, по повод въпроса ти, ще разкажа какво се случи на една моя палмичка.
Съпругът ми искал да ме изненада ,купил красива саксия и пресадил палмичката.
Преди това обаче старателно измил корените и. Rolling Eyes
След няколко дена цветето започна да свива листа и загина скоропостижно. ooooh!
Според моето скромно мнение ,когато се пресажда цвете, трябва максимално да се щади кореновата система.
Огледай го добре и ако има загнили или повредени корени ,тогава внимателно ги изрежи.
Ако коренчето е здраво, не го пипай много ,посади го със стара пръст около него. Peace

# 183
Да но въпроса ми изскочи от това че драцената ми е болна и казаха да я пресея и че може да е от пръстта и ако има вредители да не попадне в новата саксия

# 184
Огледай я внимателно и колкото може по- щадящо.
Ако има вредител, то ще си проличи.
Какво и е на драцената?

# 185
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да но въпроса ми изскочи от това че драцената ми е болна и казаха да я пресея и че може да е от пръстта и ако има вредители да не попадне в новата саксия

аз на 2 финиколо палми мих корените. мисля, че много зависи от цветето.

а на моята драцена не й мих корените, защото нямаше пръст по тях Joy

# 186
Върхът на всяко листо е покафенял и изсъхва.
Не е от преполиване или че е останала без вода.
Между другото откакто работи климатика нещо им става на растенията ми, но за сега само при палмата е по спешно положението

# 187
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не е от преполиване или че е останала без вода.
Между другото откакто работи климатика нещо им става на растенията ми, но за сега само при палмата е по спешно положението

въздухът е сух, пулверизирай ги Peace

# 188
По принцип върховете покафеняват от сух въздух. Thinking.
Аз като не съм сигурна какво ими е на цветята ,грабвам едно болно листо и отивам в селскостопанската аптека за диагноза Grinning.

# 189
  • На края на света !
по принцип като се пресажда еднао растение независимо какво ,никога не се мият корените ,но се подрязват или почистват леко за да се стимулират да тръгнат,иначе има вероятност да започнат да загниват Peace

# 190
  • София

Аз имам същият проблем с драцените. Не знаех, че е в следствие на сух въздух. Благодаря за съвета, и аз ще се възползвам Hug

# 191
  • Русе
Някой хващал ли си е шефлера от листо?
Днес си отчупих 2 листенца и ги потопих във вода. Така ли трябваше да процедирам, или да ги бодна в почвата  Confused

# 192
Чудя се дали да се притеснявам за драцената ми. Дайте ми съвет, моля.
Изглежда уж здрава, избиват непрекъснато нови листенца, но от една-две седмици започнаха много листа да жълтеят и падат. Поне по 1-2-3 листа на ден. Дали просто защото израства нагоре и най-долните листа падат или боледува? Имам 2 драцени, едната я гледам от 5 години, другата (жълтеещата) от 2 г. и досега не ми се случвало такова нещо. На другата драцена (много по-малка е) й няма нищо. Само на голямата драцена й жълтеят листата.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 00:29 от Mamma

# 193
Mamma, и при мен е така с драцната - но в моя случай май-малката ми жълтее  Rolling Eyes При условие, че и 3те драцени са една до друга и са на едни и същи условия  newsm78

# 194
  • София
Някой хващал ли си е шефлера от листо?
Днес си отчупих 2 листенца и ги потопих във вода. Така ли трябваше да процедирам, или да ги бодна в почвата  Confused

За съжаление моите опити да прихвана шафлера от листо пропаднаха.Бях направила и двата варианта, но нито едно не оцеля. Confused

Общи условия

Активация на акаунт