Фън шуй ІІІ

• 36 171
  • 399
  •   1
Отговори
# 150
ani4ka, трябва ти точна скица. А на ъгли ако сложиш стаята се стеснява ужасно (от личен опит). Прочети основните неща, за секторите, за формите, за цветовете, има линкове в предните теми и питай конкретно, защото така става много трудно и обемно за обяснение.

Гогиева, окачените тавани са оптималното решение на проблеми с тавански греди, от тази гледна точка не са лоши, даже напротив, но гипсовите отливки са кофти, ако са ръбати и стърчащи. Лилиан Ту пише, че ако са плавни и заоблени форми, няма никакъв проблем.

# 151
Отивам да чета ... atwork

# 152
Изчетох първата тема почти до половината, днес влизам и не ми дава достъп #2gunfire
Направих си схема и разграфих етажа, имам питане. Може ли в една стая да има два сектора да се падат? Или е задължително да бъде сектор - стая. А възможно ли е в трапезарията да има три сектора. Все пак трябва да измеря къщата, за да разделя по-точно секторите нали, защото сега го направих на око. Rolling Eyes

# 153
  • Варна
. Може ли в една стая да има два сектора да се падат? Или е задължително да бъде сектор - стая.
Да, може и повече, и аз в хола си имам три. Rolling Eyes

Терасите ти са остъклени, нали?

# 154
Да остъклени са, аз и тях включвам също за определяне на секторите. Другото, което разбрах е че в една стая също може да се активизират отделните сектори,нали?

# 155
  • Варна
Да, особено ако някой от секторите на дома е липсващ или има нужда да се подсили. Доколкото знам е добре да се активират секторите в стаята, в която прекарвате повече време цялото семейство.

# 156
Ето това ми е тъмна индия,как може някой от секторите да липсва,нали самата схема на къщата се разделя мислено на три? Или нещо изпускам? Rolling Eyes

# 157
Ами имаш късмет, че домът ти е точен правоъгълник, рядко се случва, нашият апартамент /на нашите по-точно/ е така:
I                       I___________
I                                             I
I__________                         I
                    I                         I
                    I                         I
                    I____________ I

С Е В Е Р

И се вижда, че няма СИ и ЮЗ, като наложиш решетката. Sad

# 158
  • София
Гогиева, южната стая не е от най-подходящите за детска, защото енергията на юга е прекалено динамична. Ако сложиш син или зелен цвят ще я засилиш още повече, което може да доведе до стрес и прекомерни емоции. Би трябвало да омекотиш енергията, като използваш бледожълдо и бежово.

# 159
Шоши, някъде четох, че мъжа ти пътува по командировки. Как се повлиява от ФШ тогава, като не си е вкъщи? То зависи и колко, ама моя понякога го няма по страшно дълго време и се питам къде ще е ефекта от цялата работа?

# 160
  • София
 Grinning Моя го няма по 3 години, но и ние сме с него и откакто се занимавам с фън шуй си подбираме внимателно квартирите. Иначе като е един път в месеца за седмица примерно, ефекта си остава, по-голяма част от времето прекарва в дома си. Освен това съм му дала насоки и за кабинета  Wink

# 161
  • Варна
Гогиева, южната стая не е от най-подходящите за детска, защото енергията на юга е прекалено динамична. Ако сложиш син или зелен цвят ще я засилиш още повече, което може да доведе до стрес и прекомерни емоции. Би трябвало да омекотиш енергията, като използваш бледожълдо и бежово.
И моя син е в южна стая, но нямаме друг избор. Cry
Лошото е, че той иска стаята му да е в черно с комбинация от червено и сиво или зелено и бяло.
Какво да го правя, тийнейджърска история. ooooh! Кое е по-добре, според теб? Или по-лошо?
А и другата година знам, че петицата отива в южния сектор...

# 162
А и другата година знам, че петицата отива в южния сектор...
Лошата енергия, наречена „пета жълта“, която носи проблеми и нещастия, през 2008 г. ще бъде на юг. Ако в сектора Юг на вашия дом се намират важни части като спалня или главен вход, препоръчително е да закачите там метален вятърен чан, за да разсеете лошата енергия. Най-лоши месеци ще бъдат март, септември и декември.

Другата вредоносна звезда номер 2, символизираща болестите, ще се появи на северозапад. Традиционния метод за разсейването й е да се сложи в северозападната част на дома наниз от шест метални монети.

Великият княз ще се разположи на север, затова не трябва да се тревожи земята или да се извършват шумни ремонтни работи в това направление. Неблагоприятните енергии, наричани „три ша“, ще се намират на юг, затова е нежелателно да се сяда с гръб към юг и с лице към север, тъй като се отправя предизвикателство и към Великия княз. Лошата звезда на конфликтите и грабежите — 3, ще се разположи на запад. За да се намали нейното вредно въздействие, е достатъчно само да се сложи лист червена хартия в западния сектор. Друга лоша звезда — 7, която символизира скандалите, ще се намира на югозапад. Традиционното решение за неутрализирането й са три или четири бамбукови клонки в прозрачна стъклена ваза с вода в югозападния сектор.

# 163
  • София
Monda, много полезна информация   bouquet
От къде четеш, може ли линка Hug

# 164
  • Варна
Монда, благодарско, ама се чудя по-скоро за цветовете. Черното е вода и би трябвало да контролира огъня на юга, сивото пък е метал и го изтощава (южния сектор). Да настоявам за бледожълто и бежево е загубена битка.ooooh!
Метален чан ще сложа със сигурност.
А и се чудя може ли да правя ремонт на юг, когато там се настани "петата"?
По-рано няма да сколасам.  newsm78

Искричка, ето ти линка:
http://fengshui.bg/articles/rat-year-2008

Общи условия

Активация на акаунт