Фън шуй ІІІ

• 36 176
  • 399
  •   1
Отговори
# 165
Monda, много полезна информация   bouquet
От къде четеш, може ли линка Hug
ами не мога да се сетя кой беше линка.  Embarassed
Малко по-лъсно ще ви преведа за фен шуй за Коледната елха.

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 20:21 от monda

# 166
Някъде съм чела е е добре Коледната елха да е на изток.Това вярно ли е ?На юг ми е спалнята.А като нямам метален чан, той не може ли да се замести с нещо друго?

# 167
Ще предам накратко:
Елхата, със своите гирлянди и лампички е янски предмент.
Най-правилното място за нея е южната част на апартамента.Защото главният елемент на този сектор е огъня,
 а елхата със своята триъгълна форма , я рки украшения, лампички и гирлянди символизира огъня.По този начин ще подсилим сектора, отговарящ  за славата и признанието.
Ако елхата е естествена, не я оставяйте дълго време - докато изсъхне и започне да окапва . Не трябва да допускаме да се превърне в източник на отрицателна енергия.

Въздържайте се от прекомерното украсяване на елхата с играчки в синьо
Червените топки и свещи в този сектор ще поддържат Огнения феникс и Новата година ще ви донесе успех.

Но ако в къщата ви няма свободен южен сектор, не се притеснявайте. Защото ако украсим елха в съответствие със сектора, в който ще я сложим,можем да променим положително тази страна на живота си

Юго-запад. елхата си е почти на мястото- на този сектор енергията на огъня не вреди, а напротив- подхранва земята.А основните цветове на играчките трябва да са розово,червено и жълто. Големи сребърни топки  е по-добре да не слагате.Не забравяйте да сложите ламички и да ги включите.Добре ще се впишат в този сектор фигурки на Дядо Коледа, Снежанка и други двойки фигурки, които активизират сектора на любовта и брака.

Запад и северо-запад. Елемент на тези сектори е маталът и елхата като огнен елемент не е съвсем на мястото си, но ако я украсим с бели ,сиви, сребърни или златни  топки, ще засилим енергията на метала, която ще ни помогне в творчеството.
Елхата, стояща на северозапад можете да украсите и с метални камбанки и играчки- ангелчета, за да можете смело да разчитате на помощ от приятели през следващата година.

Север. Същите топки и камбанки, но повече бял и син цвят, никакви свещи и светещи гирлянди.

Северо-изток. Почти като на югозапад, само че вместо двойки символи, закачете играчка малък глобус, за да помогнете на децата в учението. Можете  да закачите и нанизи от перли, синци, които да направят живота ви през новата година по-ярък и интересен. 

Изток Елха, разположена в този сектор, може да подобри семейните ви отношения. Не бива да слагате играчки с остри върхове , остри висулки.  А  елховите игли посипете с изкуствен сняг.  тези играчки не са подходящи.

Юго-изток.  Същото като в източния сектор. Подходящи украшения са рибки  Shocked, монети, гирлянди от "скъпоценни " мъниста.  >Това е секторът на богатството- можете да увиете монети във фолио и да ги провесите на червени панделки.

А ако искате да подсилите всички сектори, поставете елхата там,където имате най-много нужда, а в останалите сектори сложете украсени според ФШ елхови клонки.

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 10:38 от monda

# 168
...Ако слагаме огнен предмет в южния сектор, то даваме повече сила на жените за да се справят с борбата за пари и увеличаваме давлението върху мъжете...

http://almays.fengshui.bg/elxa-ot-yug-6

# 169
А кой е Великият Княз?

# 170
Великият княз е Земния клон (животното) на годината. Тоест разположение на компаса на животното на годината. 2008 — Свиня — северозапад (по-точно третата една трета на СЗ).

# 171
Може ли да ми линк за календара с който да изчисля добра дата за  сключване на брак?

# 172
http://fengshui.bg/calculators/jian-chu/

В този калкулатор можете да изберете дни, подходящи за сключването на брака.
Разбира се, този метод не използва личните данни, а дава само общи характеристики на деня.

# 173
Темата ми е много интересна,но не се навивам да про4ета вси4ко,което сте написали досега.
Имам конкретен въпрос:става дума за т.нат.тибетска пee6та паница,която преобразувала отрицателната енергия в 4и.Видях да продават на едно място и бяха с разлина големина и съответно цена.Дали има зна4ение размера,или по-скоро метериала-доколкото знам трябва да е направена от 7 метала.Някой ползва ли такава паница и изоб6то какво мислите за нея?

# 174
Това се отнася към фън шуй на символите и вие можете да използвате тези символи, които са естествени за вашата култура.

# 175
а някой да знае нещо за енергийните пирамиди? не знам дали е за тази тема въпроса, ама...

# 176
а някой да знае нещо за енергийните пирамиди? не знам дали е за тази тема въпроса, ама...
най-много знае чичко Гугъл.

# 177
Благодаря

# 178
  • София

Аз имах повече от 2 години такава -за мен са супер тъпотия да ме извинят създателите и Joy. Изхвърлих я  Peace

# 179

Общи условия

Активация на акаунт