Фън шуй ІІІ

• 36 165
  • 399
  •   1
Отговори
# 285
# 286
  • София
Тази "пета" и на мен ми е голям проблем. Close
......четох, че някои специалисти предпочитат въобще да не се слага нищо в поразения сектор за да не се постигне несъзнателно активиране на лошата енергия. Донякъде съм склонна да се съглася и вече взех да се обърквам. Crazy
Ох, обърквацията става все по-голяма!  Simple Smile Сега от теб чувам за това несъзнателно активиране... Мисля все пак да потърся чан, ако не намеря ще сложа в краен случай бяла порцеланова чинийка с морска сол (това май пак шоши го беше препоръчала като символ на метал), и ще се старая да си мисля, че съм оправила положението  Wink
Аз за друго се чудя сега. Летящите звезди ясно, че са сложни и не си правя илюзии, че ще мога да си разтълкувам звездната карта; но се колебая и как да я сметна! Crazy Посоката на фасадата мисля, че ми е ясна, но годината ме обърква. Последно да считам годината на построяване ли ( около 1958) или нашето нанасяне , което е предхождано от ремонт ( не знам доколко е основен - сменяли сме водопроводните тръби, пълен ремонт на баня и тоалетна, нови шпакловки на места, пребоядисване на стаите и нови мебели) ?? При първия вариант ми се пада 2 звезда на ЮЗ (спалня) и 5 звезда в центъра (хол), а това не ми допада... Rolling Eyes
Извинявам се за предния пост, сбърках, а не мога да го изтрия Blush

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 11:10 от лято!

# 287
  • София
Шоши , да те питам имам за новия апатамент една идея за колаж от наши снимки в дървени , малки ,правоъгълни рамки за малка стена в коридора ни,дори може някакъв пейзаж с нещо "водно" ,подходящо за сектора да вмъкна. Самата стена е точно срещу входната врата от двета и страни са врати за стаите , а зоната е ЮИ. Дали е подходящо  да се открива от вратата такова нещо, ще ми се да оползотворя стеничката, изобщо снимки в коридор слагат ли се newsm78

# 288
Момичета, а как окачвате чанове и висулки? Имам предвид чисто технически на какво ги окачвате, на нещо на тавана ли, как? Ако има полилей и искаш точно там да е чанът - ОК, но ако искам в южната част на хола да сложа например...на стената на пиронче не става, защото няма да виси свободно...
лято!, какво имаш предвид като казваш, че е прословут металният чан с 6 висулки?
И...откъде да си купя висящи кристали?

# 289
  • Варна
лято!, мисля, че трябва да смяташ момента, от който сте се нанесли, независимо дали е имало ремонт, ама не съм много сигурна. newsm78
Шоши, кажи и ти! Hug

iskrichka, не знам да има правило за снимките, по скоро ти би ли искала да ги виждаш, а и да те виждат, на всяко влизане? Ако ти харесва, слагай смело. А водата в ЮЗ сектор не е много подходяща.

Кия, пробиваш дупка в тавана, слагаш дюбел и завиваш кукичка. А полилея няма ли да ти върши работата на чана?

# 290
там витае супер отрицателна енергия. Моля кажете как да я неутрализилам .
Ако проблема е само в отрицателната енергия от въпросната служителка можеш да пречистиш помещението, като викнеш свещеник или сама да го пречистиш със свещ или звънче. Относно фън шуй обаче, никой не би могъл да ти даде съвет без да види за какво става въпрос.
Благодаря, Шоши. Може ли да е от тези, които се слагат на животните? Имам едно такова, сувенир от Карлово.

За това мога да ти препоръ4ам следната книга,която няма връзка с Фън Шуй,но определено би могла да ти е от полза.Стигнала съм до някъде и определено мога да кажа,4е на война(в политиката) и в бизнеса има едни и съ6ти правила.По4ти съм сигурна,4е някои държави много добре използват стратегемите,описани там.Не слу4айино и Китай е на първо място като воде6та световна сила,макар и не официално.А Русия използва то4но един такъв ход от 36-те стратегеми за подписването за газопровода.Много е хитра книгата,но иска доста разбиране.
http://knigoteka.com/book/117962
Мерси за идеята. Аз имам магистратура по маркетинг, освен това чета, Серджо Зийман, сини океани, бизнес стратегии, " Сун Дзъ Изкуството на войната в бизнеса" (Леко ми напомни това, което ми препоръчваш).
Обаче нещо ме притеснява на друго ниво, за това писах тук.
Има ли литература за фън шуй и работните помещения? Мерси.

# 291
Аз пък имам следния въпрос: защо точно метален чан от 6 пръчки? Моят е с 8 и един конец с кръг по средата. Мога ли него да използвам? И ако чана е сложен в Ю сектор , а не звъни  ( няма течение, вятър, които да го раздвижат ) има ли полза от него?

# 292
  • София
Аз пък имам следния въпрос: защо точно метален чан от 6 пръчки? Моят е с 8 и един конец с кръг по средата. Мога ли него да използвам? И ако чана е сложен в Ю сектор , а не звъни  ( няма течение, вятър, които да го раздвижат ) има ли полза от него?
Има полза. Можеш да използваш този, който имаш. Метален чан с 6 цилиндрични висулки, защото имаме материал, форма и число на метал, т.е. получаваме силен метал, който е необходим срещу жълтата 5, защото тя е силна земя.
Като гледам ria добре е тоговорила на другите въпроси.
superslavy, звънче може всякакво, стига да издава приятен звук. Ева Уонг има хубави книги, но не знам в България дали издадоха вече нещо от нея.

# 293
 Hug Шоши. Това изглежда е много обемна материя и започвам да я изучавам.

# 294
  • Варна
Като гледам ria добре е тоговорила на другите въпроси.

newsm44

# 295
  • София
Попаднах на една книга на Ева Уонг - http://www.trud.cc/?cid=9&pid=4891&pt=0&cat= , дали си струва да се поръча?
кия, сигурно съм го казала така, защото ми се беше запечатал в съзнанието (предполагам заради влиянието му на 5тата жълта), и затова Peace
Щом ria се е справила с въпросите, считам, че мнението й за годината на нанасянето е вярно - благодаря!  bouquet И какво правим оттук нататък със звездната карта... Rolling Eyes
Аз също се питах за окачването на чановете и другите висулки. При нас смятам да използвам корнизите и осветителните тела, защото засега не ми се дупчи новичкия таван Blush А за висящи кристали дали може да се ползват тези, които си ги носим на вратлетата за украшение? В смисъл, купуваш там какъвто искаш, и го окачаш на някаква верижка или връвчица... В този ред на мисли, символ на какво са кожата и платовете?

# 296
подариха ми капан за сънища. Не съм сигурна че е много фън-шуй, дори ми изглежда малко зловещо с мрежичките и перцата Confused някой знае ли къде се слага и как се използва

# 297
  • София

iskrichka, не знам да има правило за снимките, по скоро ти би ли искала да ги виждаш, а и да те виждат, на всяко влизане? Ако ти харесва, слагай смело. А водата в ЮЗ сектор не е много подходяща.

Посоката е ЮИ, иначе благодаря  bouquet

И аз като Лято се интересувам с какво се свързва кожата като материал newsm78

# 298
  • София
Точно тази книга на Ева Уонг не съм я чела, но мисля че няма да съжаляваш ако си я вземеш. Тя е сериозен автор.
Чановете могат да се окачат на стената. Има едни пластмасови за закачване на картини, не знам как се казват, но не оставят следи, като от пирон, примерно.
Кристалът е добре да е планински, прозрачен и може да се окачи на корда примерно. Да не забравите преди това да ги пречистите във вода със сол.
Сега за кожата и текстила. Мисля, че изкуствената кожа е огън. Текстила е земя, но за естествената кожа  не съм напълно сигурна. Завесите, пердетата, вълнените килими и тапицираните мебели забавят движението на енергията и създават спокойна атмосфера. Прекаляването с тези материали обаче води до застой на енергията. Най-добре е в обзавеждането да се използват естествени материи - памук, лен, вълна и коприна. Синтетичните влакна акумулират статично електричество, поради което имат отрицателно въздействие.

# 299
  • Варна
Посоката е ЮИ, иначе благодаря  bouquet
rotfImao

Е, това е - утре отивам за очила. Crossing Arms
Добре поне, че ми отиват.

Общи условия

Активация на акаунт