Фън шуй ІІІ

• 36 136
  • 399
  •   1
Отговори
# 315
А би ли споделила какво си чела по въпроса?

# 316
Шоши ,освен с огледалцата как по друг начин може да се неутрализират прави ,но все пак ъгли насочени към жилището от съседна сграда? Два са насочени към прозорците ни , представляват балкони на съседната кооперация. С огледалата дали няма да им навредя на хората, дали има друг начин?

А не може ли да се неутрализират като се сложат цветя със заострени листа,напр. от рода на палмите? newsm78

# 317
  • София
Най-лесния начин е да си изчислят личните числа гуа и да разположат леглото в местоположение и направление Ян-Нян. При всички положения обаче влияние оказва и общата енергетика на дома. Трябва да са спазени общите правила на фън шуй, а не е лошо да се има в предвид и да се избягват местата, където енергията вещае болести, скандали и т.н. На последно място може да се обърне внимание и на символите, които ги заобикалят. Може да има нещо, което виждат всеки ден и по някакъв начин ги смущава.
Omega, в случая палмите няма да помогнат.

# 318
  • Варна
Острите ъгли най-добре се неутрализират с огледала. Може да се използва и вода в някакъв вариант, но трябва да се убедиш, че острия ръб се отразява в нея. Също така могат да се използват всякакви отразителни повърхности. Можеш да се опиташ да разположиш огледалото дака, че да отклони вредната енергия в друга посока, а не да я върне.
Добре, но огледалата ще връщат ша ци към съседите. Thinking

Момичета, в една съседна тема е постната тази стая:

Хайде да я обсъдим от гледна точка на фън шуй.
Аз одобрявам овала в дясната част на спалнята, тъй като няма остри ъгли.
Но двете врати ми се струват доста лош вариант, както и огромната табла на леглото.
Вие какво мислите?
И най-вече Шоши? Laughing

# 319
  • София
И на мен вратите не ми харесват, май се падат точно срещу леглото. А и тези фотьойли до него - това няма ли да нарушава усещането за уединение в спалнята, струва ми се, че бих се чувствала някак като под наблюдение... Rolling Eyes Иначе като цветове ми допада (освен ако не идва в повече червеното)

# 320
  • София
На пръв поглед тази врата срещу леглото , и то срещу главите на спящите не е както трабва.

# 321
  • София
Забелязах я тази спалня още в другата тема. Да се направи изчерпателен анализ само по снимката без да се знаят много други подробности не е възможно. На пръв поглед вратата и на мен не ми харесва. На скицата в долния десен ъгъл се вижда, че има ръб насочен към леглото. Самото легло не ми харесва, че е на земята, без крачета. Стая е много голяма и трябва да е пропорционална на останалите стаи в жилището. Таблата над леглото не ме смущава, въпрос на вкус. Червеният цвят е цвета на романтиката и страстта и е добре да го има като акцент в спалнята. От снимката не може да се прецени добре дали е в повече. Пък и хората могат да имат нужда от освежаване и стимулиране на интимния живот. Едноцветно боядисаните стени са по-ян отколкото тези на шарки, но пък цветовете са пастелни и действат успокоително. Същото въздействие имат асиметричния, вълнообразен десен над главите. Нощните лампи са разположени удачно отстрани, както и нощните шкафчета са с добра височина. Има тънки и по-плътни пердета, което е добре, защото забавят притока на енергия през прозорците нощно време и така се осигурява добър сън.

# 322
  • София
Момичета, запалихте ме и мен п фън шуй, но много съм начинаеща още. Купих си книга на Ричард Уебстър-доста лесничко е написано,като за новаци. Според вас става ли или да търся нещо друго.
Имам питане. В антрето ми ,зад вратата ще има голям гардероб. Там е стената на банята,т.е. гардеробът е опрян на нея. Четох,че било добре огледала да се сложата по всички вътрешни стени на банята, за да изолират отрицателната ци, но отвън не знам дали важи. Въпросът ми е този гардероб да го направя ли с голямо огледало или не е добре. Пада се зад вратата ,ако има значение.
Другото,пак за антрето. На стената срещу входната врата било хубаво да се сложи ветрило, за да разпределя енергията. Ако е нещо нарисувано- става ли. Или ако не е ветрило какво би било добре да се сложи.
Извинявам се,много имам за четене още, но все отнякъде се започва,нали? Thinking

# 323
aunt Ogg, на гардероба можеш да сложиш огледало, и без това в коридора има нужда от такова. Не е хубаво то да е срещу входната врата, за да не връща ци. На стената срещу входната врата можеш да сложиш малко ба гуа огледало, за да отразява и връща ша ци.

# 324
Някой знае ли on-line магазин за фигурки фьн-шуй,като например трилапа жаба,6-те статуетки на Буда и т.н.Тьрсих с помоща на google,но нищо не открих по вьпроса Embarassed

# 325
Смятам да боядисам спалнята си в червено и пердетата са червени, разбрах, че комбинацията с черно не е добро решение, какъв друг цвят би бил подходящ?

# 326
  • София
Червеното се съчетава добре с цвят шампанско, но дали е добра комбинация за стаята не мога да кажа. При всички положения ярко червено за спалня не е добро решение.

# 327
  • Варна
Мен пък тази табла много ме дразни, явно обаче не заради фън шуя. newsm78
Жената е търсила асоциация с олтар, което ми е малко странно.

В тази връзка се замислих за мебелите в стил "готика" и тяхното проявление от гледна точка на ФШ. Ще потърся снимки.

Едноцветно боядисаните стени са по-ян отколкото тези на шарки... 

Защо? Аз си мислех, че е обратното. Rolling Eyes

kalateya, виж в предните теми имаше линк за някакъв такъв магазин, ама май с доста скъпи неща. Иначе, по магазините за сувенири може да откриеш.

# 328
Мерси, ria.Ще се поразровя ей сега Grinning

# 329
  • София
Неправилните асиметрични шарки създават по-спокойна обстановка отколкото едноцветно боядисаните стени. От друга страна, когато шарките са ясно очертани, еднородни и повтарящи се, те са по-ян. Когато са с неправилна форма и по- бегло очертани са по- ин. В зависимост от направлението на стаята и ефектът, който искаме да постигнем използваме десени, шарки и цветове за да поддържаме нивото, да засилим или успокоим енергията.

Общи условия

Активация на акаунт