Фън шуй ІІІ

• 36 213
  • 399
  •   1
Отговори
# 240
  • Някъде там, ела и провери...
Здравейте, от скоро започнах да се интересувам от фън шуй, но вече се оборудвах с няколко книжки, но за съжаление не намирам отговор на един въпрос и за това се обръщам към вас- скоро се нанесох ме в ново жилище, което е обзаведено(но не от нас) и доста неща претъпяха промяна но за съжаление в нашата спалня има гардероб което е с огледални врати и въпросните врати отразяват леглото на което спим, прочетох че не е полезно и за здравето и че разваля отношенията между партньорите, но никъде не пишеше какво да направя.За съжаление няма как да ги махна огледала, а и няма как да ги покрия  Sad затова се надявам да ми дадете някой съвет  Simple Smile

благодаря предварително   bouquet

# 241
Баня до спалня не е много голям проблем освен ако тръбите не се намират на общата стена и леглото не е разположено на тази стена.

Верно ли не е проблем? Някой беше писал тук наскоро че самостоятелна master bathroom към master bedroom не било хубаво според ФШ.

Много ми се иска да кача скица на апартамента ни който е в процес на довършване да си кажете мнението...ама не знам как... Embarassed

# 242
  • София
nivear, нямам време да се върна на зад, но мисля, че са имали предвид случаите, в които банята е в спалнята.
Xepka, писали сме за огледало в спалнята. Вариантите са тири: махаш огледалото; скриваш го по време на сън; забравяш за проблема. След като нямаш възможност да го покриеш, можеш да слагаш параван между спалнята и гардероба преди лягане.

# 243
Монда аз съм съвсем в началото и мисля да си взема 188 съвета за дома и Практически основи , как мислиш дали е добър избор за начинаещ или ще ми препоръчаш нещо друго  Hug

Аз започнах точно с тези двете.
В книжарница "Orange" в Sky City за пръв път видях цялата поредица Фън Шуй, където са и на Лилиан Ту всички книги. До преди това си поръчвах от и-нет магазин.

Баня до спалня не е много голям проблем освен ако тръбите не се намират на общата стена и леглото не е разположено на тази стена.

Верно ли не е проблем? Някой беше писал тук наскоро че самостоятелна master bathroom към master bedroom не било хубаво според ФШ.

Това с master-a не го разбрах. В книга на Лилиан Ту имаше положение, при което спалнята е със собствена баня, която заема пространството от правилния четириълълник на спалнята и така прави спалнята с неправилна Г-образна форма, която трябва да се изправи. Да не си чела това?

# 244
Не съм го чела, обаче това имах в предвид. Към спалнята имаме баня и дрешник.

# 245
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Наскоро попаднах на една мисъл на Конфуций:
"Давайки на ученика една четвърт от знанията, които са му необходими, предполагам, че останалите три четвърти е длъжен да получи сам, иначе за какво ми е такъв ученик."

Желая на всички повече упоритост в изучаването на фън шуй и да успеете да приложите наученото за да изживеете една шеметна година, изпълнена с много положителни емоции и успех във всички начинания!

# 246
Херка,
опитай с красиви фолиа за стъкла

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 18:05 от orhidej

# 247
  • София
И аз да се присъединя към вас.  bouquet
Имам няколко книги и дори съм ги прочела, но до ден днешен не
мога да се оправя с посоките. Знам, че ви звучи смешно, но е факт.
Една от книгите, които имам касае също облеклото и аксесоарите.
Ще следя с интерес и вашите препоръки и мнения.

# 248
Искам да попитам къде мога да си изчисля Гуа числото. До колкото разбрах по таблиците в Практически основи на Лилиан Ту, то е 2 и съм западен тип. Проблем ли е , ако спя в североизточна стая. В момента стаята ми е със западно изложение, но не мисля, че ми е по-добре. Другият проблем е, че сме направили от стаята и терасата едно помещение и има издадени греди вътре, които образуват отровни стрели newsm78 и едната стена е опорна и има много желязо в нея ooooh!. за желязото знам, че е много неблагоприятно. Как мога да неутрализирам вредните влияния?

# 249
Значи елемента огън по принцип контролира желязото/метала единия вариант е да си боядисаш стената в нюанс на червено/розово или в цветовете на водата защото тя отслабва метала.от друга страна стената е юз-дна,а това е сектора на земята и метала я усилва в случая.Може да поставиш също  предмети /картини символизиращи огъня и водата
Надявам се да ти помогна...Smile А гредите не знам как са точно но може да ги скриеш с изкуствени лиани

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 23:49 от orhidej

# 250
  • София
killah, след като личното ти число е 2, то североизтокът е най-доброто ти направление. Друг е въпросът, че това направление не е от най-подходящите за спалня, тъй като енергията на североизтока е силно пронизваща. Може да се уравновеси обаче с бледожълти или ръждивокафяви. Това, че в стената има много метал означава, че там енергията се ускорява. Ако главите ви не са на тази стена не е голям проблем. Ако обаче леглото ви е залепено за тази стена червения цвят няма да помогне. Най-добре ще леглото да е с дървена табла, кото до някъде ще ви изолира. Ръбовете на гредите ако не са насочени към леглото също не са проблем, но ако минават над леглото ще трябва да помислите как да ги неутрализирате.

# 251
Хайде пак да се включа в темата ooooh! Не мога да разреша един въпрос, който ме тормози през последния месец. След като съм с число 9 и Ю и ЮИ са ми най - добрите посоки, си купих много скъпа и красива настолна лампа и я поставих в най - южния ъгъл на апартамента. Светвам си я дори и през деня и ме кефи.  Сега, през предстоящата година обаче не трябвало да тревожим Ю с нищо. По горе четох че елхата не бива да е в Ю през годината на плъха, защото е много ян. Та и моята лампа, също ян , според тази логика трябва да я преместя. Проблем възниква между моето лично число и Летящата звезда. Ох оплетох се  Tired

# 252
killah, след като личното ти число е 2, то североизтокът е най-доброто ти направление. Друг е въпросът, че това направление не е от най-подходящите за спалня, тъй като енергията на североизтока е силно пронизваща. Може да се уравновеси обаче с бледожълти или ръждивокафяви. Това, че в стената има много метал означава, че там енергията се ускорява. Ако главите ви не са на тази стена не е голям проблем. Ако обаче леглото ви е залепено за тази стена червения цвят няма да помогне. Най-добре ще леглото да е с дървена табла, кото до някъде ще ви изолира. Ръбовете на гредите ако не са насочени към леглото също не са проблем, но ако минават над леглото ще трябва да помислите как да ги неутрализирате.
малко се обърках: не става въпрос за североизточна стая, а за югоизточна стая. Иначе проблемът с издадените греди е належащ- т.е. създават вредни стрели, които сочат към леглото. И се чудя как да ги неутрализирам newsm78 Също, бюрото ми е под такава греда. От къде мога да си купя бамбуковите чанове(нали така се казват)?

# 253
  • София
Да, югоизточното направление е неблагоприятно за теб, но идеален дом няма. Това, което можеш да направиш е да ориентираш леглото си в правилното направление. Югозападното направление от друга трана е много подходящо за спални, особено за млади хора. Използвай по-ински тонове и десени. Гредите могат да се скрият под окачен таван, ако позволява височината. Бюрото е най-добре да преместиш.
shiva58, през 2008 година не е добре да имаш елементи на огъня в южната част на дома, независимо от личното ти число.

# 254
Да, югоизточното направление е неблагоприятно за теб, но идеален дом няма. Това, което можеш да направиш е да ориентираш леглото си в правилното направление. Югозападното направление от друга трана е много подходящо за спални, особено за млади хора. Използвай по-ински тонове и десени. Гредите могат да се скрият под окачен таван, ако позволява височината. Бюрото е най-добре да преместиш.
shiva58, през 2008 година не е добре да имаш елементи на огъня в южната част на дома, независимо от личното ти число.

проблемът е, че ако преместя бюрото, столът ми ще  е под гредата и няма къде дтугаде да го преместя. Иначе има и една странична греда изпъкната( всъщност това са били стая и тераса в последствие обединени в една стая и от там се получават тези изпъкнали греди newsm78)

Общи условия

Активация на акаунт