Декоративни свещи

• 44 654
  • 314
  •   1
Отговори
# 285
Мерси! Hug
Ами май наистина сте позабравили темичката Heart Eyes

Сега смятам да направя свещи със снимка-голямо предизвикателство ми се вижда.За малки подаръ4ета към близки,смятам 4е ще се изненадат и най-важното -зарадват Simple Smile

# 286
Запис, побут...всичко, каквото се полага. И аз четох, четох....и се мятам в дълбокото. Купих си домакински свещи, пастели за оцветяване. За съд за разтопяване ми хрумна "гениална" идея, може да послужи на някого: понеже ми се свиди да цапотя джезве или нещо друго с парафин, взех една алуминиева тавичка за печене, от тия, еднократните. Използвах джезвето като калъп и огънах фолиото по формата на джезвето, като оставих една гънка за улейче, по което ще тече разтопения материал.....уф, дано обяснявам разбираемо. Пожелайте ми успех! Praynig
П. С. За формички ще използвам едни пластмасови чаши, от по-плътните, с дупка на дъното. Така и тази част, която към дъното, ще е отгоре и ще се елиминира проблемът с "вдлъбването" след изстиването на материала...предполагам.

# 287
Успех rali_smiles !! GrinningЩе видиш 4е не вси4ко в на4алото става както си го мислиш WinkДа не те обезкуражавам де-докато не запо4неш няма да разбереш какво искам да ти кажа Hug
Аз много се измъ4их с тази свещ със снимка,стана ама,малко дефектите ме дразнят.4е трабва да направя и още една CrazyОф да видим ,голяма мъка с първата

# 288
  • Добрич
Браво, Sundey, много добре си се справила със свещичките! Дай да видим и тази със снимката! Не знам как си я правила, но аз съм пробвала само веднъж и стана мн. добре, без никакви притеснения и трудности.  Peace
Рали, успех и от мен!   bouquet

# 289
Мерси Къдрокоске!  bouquetАми както бях 4ела тук,ламинирах снимките,и мисля 4е това беше проблема-станаха мн твърди,и трябваше в квадратни калъп4ета да отливам,а не в кръгли.Другото което беше не заставаха плътно до стената на калъпа,колкото и да притисках,и после като извадих се наложи малко да остъргвам 4е едната 4аст на снимката беше по навътре и не се виждаше добре.А на снимките в сайта който показват технологиятя изглеждаше мн лесно.Къде ми е  грешката? newsm78

# 290
  • Добрич
Грешката ти според мен е, че си ламинирала снимката, защото така както казваш става твърда и самия ламинат не иска да хване за калъпа, тъй като е намазан с олио. Когато обаче снимкате не е ламинирата много лесно се залепя за стената на калъпа и няма никакви проблеми. Аз правих моята свещ със снимка изкарана на мастиленоструен принтер. Не се размаза. Предполагам, че като се изпринти на лазерен ще е най-добре, но тогава не разполагах с такъв, а и нямах търпение. Ето го моя опит със снимка, подарък за приятелка  - http://kadrokosa.multiply.com/photos/photo/6/8

bouquet

# 291
Дааа..и аз така мисля.Сега 4акам 2-та да изстине,но сигутно пак ще се налага да стържа  Close
Бих предпо4ела да не ги показвам защото са ми на близки хора EmbarassedСъжалявам

# 292
аз пък ламинирах,(без ламинат ми се отлепи снимката) и стана много хубава  Peace
ЦЪК

# 293
И аз направих няколко,на външен вид ги докарах,обаче като ги запалих, се разтекоха и цялата покривка ми стана във восък. Нямам си апарат за да ви ги покажа , но се надявам Дядо Коледа да ми донесе Simple Smile

# 294
Пък моите всичките свещи които направих нали им слагах цветя сега като ги запаля почват да гоят и цветята и става един ужас.Май трябваше първо да изливам свеща и после да лея цветята.За сега приключих със свещите въпреки,че много ми доставя удоволствие да лея защото ми действа успокоително.
Успехи на всички начинаещи като мен.

# 295
Моля Ви за малко помощ.
От къде мога да си купя комплект за правене на свещи?

# 296
Илуминат,аз така и не можах да намеря такъв комплект.Казаха,че в Офис 1 имало,но не и в нашия.
Скоро не съм публикувала мои творения,защото го бях позанемарила малко това занимание.
Но вчера правих свещи за подарък и за нас самите за Бъдни вечер и сега ви ги показвам.

Тази ще гори на Бъдни вечер.С аромат на бор е.
Тази ще е за подарък.Мирише на лимон. Само да измисля някаква украса.Вие какво ще кажете?
Тази трябваше да е за подарък,но нещо не стана украсата й. Май ще си остане за нас. Мирише на мента.

# 297
Хораааа,със зор намерих темата. Не се ли сещате тези дни за свещи,не правите ли?

# 298
Май никой не прави свещи по празниците?!
Аз и дечко сме болни и не ми е до свещи,но ще спретна някоя в скоро време.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт